Založ si blog

Vyhlásená oficiálna predvolebná koalícia OĽaNO a NOVA! ! Lipšic si našiel výťah. . . .

Ešte minulý  týždeň sa pošepkávalo o viacerých možnostiach. Krstný otec Gorilla pobehoval od strany k strane a hľadal zadok, ktorý by mu zaručil výťah do parlamentu. Jeho Nova od začiatku len padala a je dlhodobo na maximálne 2,5 %. Pred dvoma týždňami oblbol tak Fígeľa, že ten pripustil verejne predvolebnú koalíciu. Minulý týždeň zasa vyzerala na spadnutie trojkoalícia SaS OĽaNO a NOVA.  Napokon je dnes všetko inak, Sulík že vraj trval na stanovení predvolebného lídra a tak vypadol z kola von.

Pár zaujímavostí z dnešnej tlačovky…. Matovič a Lipšic prehlásili, že pôjdu do volieb bez lídra a kto dostane najviac krúžkov, bude lídrom. Za nimi na tlačovke stáli nemé sochy neboli medzi nimi však    Mezenská a Kuffa. „Máte s nimi problém?“ bola otázka na Lipšica, ten prehlásil že nie.  Kandidátka nie je stanovená, najskôr program a potom ľudia.. Budeme na posledných miestach.. skackali na striedačku k mikrofónu, potvrdili ambíciu byť súčasťou budúcej vlády a preto je v bytostnom záujme mať nezávislých ľudí ťahajúcich za jeden povraz. Dali si vypracovať tri nezávislé prieskumy od Focusu a na základe toho sa rozhodli. Nie sú uzatvorení v dvojkoalícii, ale Matovič nevisí na šnúrke niektorého z oligarchov a preto práve s ním.

Ja s myslím, že si Matoviča vybral pre istotu 8-10% a teda pohodlné parlamentné kreslo, možno vláda.

Zaznela otázka- Matovič chcete byť premiérom?? Odpovedal Lipšic..  „Len veštica Valová vie ako dopadnú voľby.. a nech ľudia rozhodnú.. to znamená. Že Lipšic nepripustil, že by mal byť premiérom Matovič. Majú niekoho skrytého v zálohe, koho ponúknu za premiéra.  24miliárd zadĺženosti údajne spáchal Fico, a pán Matovič  chce prekročiť egá lídrov politických strán a dúfa v premiéra profíka manažéra.. no to som zvedavý… Klopal Igor na Danielove dvere a preto nejde o žiadnu záchranu, ale len čistú spoluprácu. Lipšic nemá už ambíciu byť vo vláde, ale len dotiahnuť do politiky ľudí s čistým štítom.. prečo tma teda zostal? Natíska sa okamžite otázka jeho neprajníkov. „ Frodo to hodil.. do tej hory, máme šancu aj my.. Na priamu otázku, ak mu po voľbách ponúknu ministra vezme?? NEODPOVEDAL priamo nie…“ Detektor lži ?? Daniel nemusí, minule som vyzval len dvoch ľudí.. Zajaca a Paľka …  Lipšic je čestný a spravodlivý.. tak nemusí.. lebo to bolo v spise gorila…  Lipšic má obavu, že niekto pôjde so Smerom.. my to nebudeme… Che takéto jednoznačné stanovisko  od zbytku opozičných strán ( Most, Sieť, KDH.. lebo sa mu zdá že mlžia a budujú zadné dvierka.. ) Toto bola reakcia na vyjadrenie Bugára, ktorý si nevie predstaviť spoluprácu s Matovičom…  Ak Procházka oľutuje. Lipšic mu odpustí .. Korda sa spýtal na Jozefa Špirka, či bude znova na kandidátke, lebo  bol na minulej kandidátke OĹaNO. Korda bol zahriaknutý, že sa pýtal neprofesionálne, lebopráve jeho menoval  Špirko  zakladateľ  Penty.. takže ako to je s nezávislosťou od oligarchov?

V každom prípade si Matovič po dnešku môže pripísať +2% k svojim preferenciám a myslí si, že budú po voľbách lídrom pravice, ktorý zostaví vládu.

Krásna tlačovka.. monológ môžu viesť aj dvaja.. zbytok  trinástich  boli „Riškovia držiaci balóniky“ sadroví trpaslíci robiaci komparz…  Bolo to veselé spríjemnenie dnešného popoludnia.

Požijeme- uvidíme.. ešte že nevolím..

P.S.: SaS bude postupovať tak, aby bola autentickým zástupcom názorov na Slovensku, či vstúpime alebo nie do dnes vyhlásenej dvojkoalície, nie je ešte rozhodnuté. Je tam jeden subjekt s malými preferenciami, no je to dobrý signál o spájaní sa pravice. Či sa pridáme, rozhodne sa na jeseň. Prehlásil na inej tlačovke Galko, lebo Sulík sa zasmial a nechcel odpovedať.  14-14,9 ak by sme boli trojkoalícia, bez lídra na premiéra. Ak by sme zverejnili uveriteľného lídra, dá sa atakovať aj 20%.. Ak áno vstupu do koalície, tak až niekedy na jeseň.. Bez SaS žiadna ekonomicky reformná vláda nevznikne….. ( bude SaS po voľbách  v parlamente vôbec??) Sulík stavia všetko na určení LÍDRA… pre SaS nemôže predstavovať 5% žiaden problém( nahráva mu vývoj s Gréckom…)

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3129149x
Priemerná čítanosť článkov: 5721x

Autor blogu

Kategórie

Archív