Založ si blog

Hranice a ploty, toto je ten správny, ten váš bol najhorší na svete. ..

Vstúpili sme do EU, to bolo slávy. Neskôr aj do Šengenu, do bezhraničnej bezcolnej Európy…. Krása. Tešili sme sa, ako si budeme môcť voľne cestovať, prevážať tovar a služby. Skôr ako nás vzali, museli sme vyzbrojiť našu vonkajšiu hranicu tohto spoločného priestoru technikou a ľuďmi tak, aby sa stala nepreniknuteľná. Presviedčali nás, že tak to majú všetci čo sú na okraji spoločného raja. My sme tomu verili a snažili sa.

Prišla „Arabská Jar“ zvrhávanie vládcov v severnej Afrike, hlavne v štátoch, ktoré neboli kamarátmi s hviezdičkovou veľmocou. Menili sa tam vládcovia ako na bežiacom páse, bomby zabíjali a vyháňali obyčajných ľudí z ich domovov. Posledná mala padnúť Sýria, kde sa držal ešte jeden kliešť kožucha.

Milióny ľudí zostali bez domova, boli kade tade. Až zrazu sa tie milióny pohli v roku 2015 smerom do Európy . Stále som bol presvedčený, že neprejdú, lebo predsa si každý štát s vonkajšou hranicou plní podmienky tak, ako my na našej Ukrajinskej hranici… CHYBAAAA… zrazu sa ukázalo, že Gréci si  neplnia  vôbec nič a hlavná cesta nelegálnych migrantov sa začala valiť. Rovnako na tom boli Taliani, no cez nich to nebolo až tak tragické. Viac ako milión nelegálnych zaplavilo Európu. Najskôr ich Nemci  či Rakúšania vítali transparentmi a štedrými euro príspevkami, ktoré sú vyššie ako priemerný plat na Slovensku. Prečo?? No lebo ich potrebovali ako novú pracovnú silu, lebo ich vlastná pôrodnosť klesá… Prvý sa spamätali Maďari a „OPLOTILI SA“. FUUUJ kričali Rakúšania a Nemci.. ten váš plot je nehumánny a škaredý.. nesmiete ho takto stavať. Plot nepomáhal, migranti sa zvrtli južnejšie a obišli ho. Musel sa dohodnúť štvorštátový  „Vyšegrád“ spolu s Macedónskom. To uzatvorilo nepriedušne svoju Grécku hranicu a zrazu bol kľud. Lenže ten čo to organizuje sa hneď vynašiel a posunul ich znova smer Taliansko. Neverím , že tri roky čakajúci ľudia v záchytných táboroch majú podrobné mapy a dostatok prostriedkov, aby takto vandrovali.

Reakcia tých vítačov? Rakúšania stavajú okamžite plot v Brenerskom priesmyku , aby vedeli zadržať nával, ktorý nemajú kam umiestniť. Ich plot je omnoho krajší a humánnejší ako ten Maďarský, ktorý tak mohutne a nahlas kritizovali. Teraz kričia Taliani, boja sa že sa u nich začne zhromažďovať miliónový dav, ktorý nemajú kam dať.

Len ma tak napadá… prečo si neplnia povinnosť chrániť vonkajšiu „Šengenskú“ hranicu tak, ako sa zaviazali vo všetkých prístupových medzinárodných zmluvách??? Dostávajú na to predsa prostriedky z EU, je to ich psia povinnosť. Ak by si ju plnili, nemuseli by zavíjať na ten krásny plot v Brenerskom priesmyku.

Pripomeniem doby socializmu, keď aj od nás utekali ľudia na západ za lepším životom. Aké sme museli dodržať pravidlá?? Prebehli sme na západ a internovali nás v tábore hneď v prvom „slobodnom kapitalistickom štáte“ .. teda v Rakúsku alebo Nemecku. A tam sa našinec musel podrobiť výsluchom a vyšetrovaniu, mohol si napísať myslí TRI štáty kdeby si predstavoval svoj slobodný život. Sedel a čakal. Až napokon dostal víza nie kam si vybral, ale kam mu pridelili. Nie vždy sa to zhodovalo so želaním utečencov….ŽIADNE cestovanie kam chem.. malo to svoj rád….

Všetci už chápu, že nekontrolovaný príval ekonomických utečencov čo sa hrá na azylantov je nemysliteľné ubytovať a živiť len tak…  Napriek tomu sa halia ešte stále do pseudohumanistických kecov o našej povinnosti.  Treba oddeliť už v Afrike, či na blízkom východe tých, čo majú právo na azyl lebo utekajú pred vojnou, a tých, ktorí len migrujú za lepšími životnými podmienkami. Treba do Šengenu vpustiť len tých ,ktorý si pomoc pre ohrozenie vlastných životov zaslúžia. Pred zbytkom musíme chrániť našu spoločnú vonkajšiu hranicu aspoň tak, ako si ju strážia USA s Mexikom či Kubou. Inak sa nám náš spôsob života rozplynie v hmle vyčerpania našich rezerv….a nebude už nik, kto  poskytne pomoc v budúcnosti tým čo to budú potrebovať ….

TEN RAKÚSKY PLOT JE ROVNAKÝ AKO MAĎARSKÝ… o nič krajší a lepší….

P.S.: Rovnaké riešenie som navrhoval už dávno, nik to stále nechce počuť.. ani od Sulíka. Túto lavínu nezastavíme neustálym prijímaním nových utečencov.. musíme riešiť ich problémy tam kde vznikajú.. u nich doma..

http://simon22.blog.pravda.sk/2015/06/18/chudobu-sveta-nevyriesi-prijimanie-emigrantov-v-europe-a-usa-ilegalnych-uz-vobec-nie/

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137938x
Priemerná čítanosť článkov: 5726x

Autor blogu

Kategórie

Archív