Založ si blog

Rusi dnes zdvihli jadrový ukazovák! Komu a prečo?

28.10. o 14:30 moskovského času  bola vypustená medzikontinentálna raketa JARS(RS-24)  z polygónu Pleseck. Údajne šlo o rutinnú previerku jej častí. V tejto napätej dobe je to úplne jasný signál, ktorý má vnímať NATO,  nie ISIL.  Tento nosič bol zavedený do výzbroje v roku 2010, má štyri jadrové hlavice (150-250 KTN) a bol odpoveďou na odsúhlasenie proti raketového štítu USA   rozvíjaného nad Európou. Je to 49 tonová, 2 metre v priemere a 21 metrov dlhá smrť nesúca trubka na mobilnom podvozku. Dolet asi 11 000 kilometrov, rýchlosťou 6,8km/sekundu znamená, že od štartu po dopad na druhej strane sveta uplynie sotva POL HODINA. (27 minút) Rýchlosť 20 machov je obrovská a nedáva už čas na žiadne nápravy .

Prelet bombardérov TU-22M3-4 ( raketový nosič veľkého doletu)  bližšie k hraniciam Sýrie na základňu  Mozdog, (severné Osetsko, kúsok od Kaspického mora na Kavkaze) tiež nebude namierený proti ISIL , lebo ten nemá ciele vhodné na zásah raketami takých ničiacich parametrov( CH-22,X-15, prípadne 69 kusov 250kg bômb) aké nosia tieto lietadlá. .  Proti ISIL by to bolo len v tom prípade, ak by im niekto práve v tomto čase dodal protilietadlové komplexy.

Obe správy som našiel dnes, každá sama o sebe by neznamenala skoro nič, no ich spojením sa črtá úplne iná, výrazne nebezpečnejšia správa svetu.  Niečo sa deje o čom zatiaľ nikto nič nepovedal. Je možné, že je to spojené s aktivitami aliancií v Sýrii, no odkaz nie je určený ISIL ani iným rebelom.  Je to vztýčený ukazovák našej aliancii teda NATO!  Čo bude pokračovať?

Zdroj : Ministerstvo obrany RF, vlastné.

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3138222x
Priemerná čítanosť článkov: 5727x

Autor blogu

Kategórie

Archív