Založ si blog

Nekontrolovateľná migrácia je záhubou! Kontrola migrácie je nedostatočným riešením!

Teraz  ideme schvaľovať nič neriešiacu Marakéšsku deklaráciu , ktorá má byť regulátorom zemegule pre zlepšenie podmienok ľudstva riadením migrácie ? Migrácia a jej regulácia  nevyrieši základný problém ľudstva, ktorým je PREMNOŽENIE. Nekontrolovaná migrácia len oslabí ekonomický potenciál vyspelej Európy či USA tým, že budeme musieť vynakladať na záchranné sociálne siete neustále viac zdrojov, ktoré nám budú v konečnom dôsledku chýbať pre riešenie problémov menej vyspelých regiónov Zeme.  Ak nebudeme prijímať do Európy len tých, ktorí budú skontrolovaní a prejdú cez záchytné tábory na blízkom východe, v Turecku , Líbyi alebo Egypte či Maroku, bude nás stáť obrovské úsilie vracať tých, čo nemajú na azyl právo. Hranica Spoločenstva  musí byť otvorená len pre tých, ktorí majú podľa medzinárodných zmlúv právo na azyl.

Na začiatku nášho letopočtu  bolo na Zemi len okolo 170 miliónov obyvateľov. V roku 1805 sme prekročili PRVÚ MILIARDU,  v roku 1927 sme prekročili dve miliardy- zdvojnásobili sme sa za 122 rokov. Za ďalších 91 rokov potom dokonca na dnešných viac ako sedem a pol  miliardy, teda sme narástli ešte 3,5x. To so sebou samozrejme nesie veľa problémov. Prečerpávaním zdrojov počínajúc a ekologickú devastáciou končiac. Udržateľný spôsob života teda nereguluje Európa ani Spojené štáty Americké, hoci sa tvária ako morálne autority v tejto oblasti. Populačnú explóziu v 20. storočí totiž zabezpečili hlavne Ázijský a Africký svetadiel. V tejto oblasti je svetlým vzorom tak zaznávaná Čína, ktorá zastavila svoj populačný boom vďaka kruto kontrolovaným vládnym reguláciám. Najväčšia nastala v roku 1980 politikou jedného dieťaťa. Oficiálne ciele v osemdesiatych rokoch boli dosiahnuť nulový nárast a udržať populáciu  okolo 1,2 miliardy obyvateľov do roku 2000 . Aby ľudia mali len jedno dieťa, vláda prikročila k opatreniam typu: podpora prostredníctvom finančných a materiálnych stimulov ako sú platená tehotenská dovolenka až do troch rokov a 5-10%  nárast platu a prednostný prístup k domácnosti, školám a zdravotným službám . Tým sa podarilo spomaliť rast populácie, a tak v roku 2016 zmenili politiku jedného dieťaťa na dve deti, lebo im začala nebezpečne starnúť populácia.

Európa je najhustejšie zaľudnený kontinent na svete (v roku 1970 ju obývalo cca 680 miliónov ľudí),teraz je to asi 741 miliónov ľudí. Prírastok 61 miliónov za polstoročie, väčšina z toho nejde na vrub Európanov. Európska únia má z toho 505 miliónov obyvateľov. Kto má teda najväčší podiel na nekontrolovanom zvyšovaní našej populácie? Prečo sa pred bránami Európy zhromažďujú milióny utečencov, utekajú pred vojnou, či pred zlými životnými podmienkami? Takto vyzerá okolie Európy :

Turecko 1927 – 13.6 miliónov obyvateľov, 2011 – 75 miliónov obyvateľov. Turci sa teda päť a pol násobne zvýšil za 80 rokov!

Afganistan 1979 – 15.5 miliónov obyvateľov 2015 – 32.5 miliónov obyvateľov Afgancov je  dvojnásobok za 35 rokov a to tam je celú dobu vojna!

Niger 1960 – 1.7 miliónov obyvateľov, 2011 – 16 miliónov obyvateľov, desaťnásobok.

Nigéria 1950 – 33 miliónov obyvateľov, 2014 už 177 miliónov.

Egypt 1945 – 18.5 miliónov obyvateľov, 2004-73,5 milióna. Odhad pre rok 2025 – 103 miliónov obyvateľov.

Celkovo žilo v roku 1990 v Afrike 642 miliónov obyvateľov a v roku 2004 už takmer miliarda. Organizácia zaoberajúca sa demografiou odhadujú, že do roku 2050 (za 35 rokov) to bude dvojnásobok. Teda prakticky 2 miliardy. Celá Afrika má prírastok 50 miliónov ľudí ročne. To je jedno Španielsko+ Slovensko ročne! Do Afriky mieri neustála potravinová a lekárska pomoc a na tejto explózii sa teda  priamo podieľa.  Európania sa väčšinou budú správať ekologicky i bez poučovanie. Budeme znižovať svoju spotrebu ak to bude potrebné, budeme vyvíjať sofistikované, prostredie nezaťažujúce technológie, budeme sa zrejme vracať k šetrnému poľnohospodárstvu. Kontrolujeme svoju populačnú krivku, nebude nám to však nič platné ak tá väčšia časť sveta bude stále väčšia, väčšia a NEREGULOVANÁ. Pretože aj najekologickejšie sa správajúcich ľudia  potrebujú nutne jedlo, vodu a energie. Jediné čo môže pomôcť svetu, Európe a ľudstvu, je zmeniť populačné správanie sa Afričanov a Aziatov, kresťanov moslimov aj hinduistov, skrátka všetky náboženstvá. Náboženstvo každého vyznania musí pochopiť, že dieťa nie je darom od boha, ale len výsledkom rozmnožovacieho cyklu človeka. Zmeniť reprodukčné správanie je jediné východisko pred zničením ľudstva , ktoré nám hrozí  premnožením sa, neudržateľnými podmienkami pre život veľkej väčšiny obyvateľov, ktoré bude štartérom veľkej vojny.  Afrika má dosť zdrojov na to uživiť také počty ľudí aké v nej žili napríklad v roku 1950, či ešte aj dnes. Musíme začať pomáhať vo všetkých oblastiach tak, aby život u nich doma v Afrike či Ázii bol udržateľný , aby neboli nútení opúšťať svoje domovy a sťahovať sa do USA či Európy. Tieto dve destinácie nebudú o chvíľu schopné riešiť SVOJE problémy, nieto ešte tie ich. Ak pripustíme nekontrolovateľnú migráciu za lepšími životnými podmienkami,. Dočkáme sa pravého opaku a o pár desiatok rokov, nebudeme schopný pomáhať nikomu.  Žiadny kontinent nemá dostatok zdrojov, aby uživil masu ľudí, ktorá sa každých 50 rokov zdvojnásobí.

Je načase zobudiť náboženských aj politických  predstaviteľov všetkých štátov a vierovyznaní, aby sa zapojili do boja o záchranu ľudstva zrušením nezmyselného zákazu regulovania pôrodnosti, ktorý sám o sebe ohrozuje celé človečenstvo na našej krásnej, no o chvíľu už vyčerpanej planéte ZEM. Ukázalo sa, že sexuálne abstinovanie, ako jediný regulátor pôrodnosti povolený náboženstvami zlyhal, je absolútne nedostatočný a pôsobí proti ľudskej populácii. V roku 2050 nás má byť skoro 10 miliárd. Pri takto nastavených parametroch , aké máme dnes, sa podmienky pre život vo veľkej časti Afriky a Ázie ešte zhoršia, kam sa teda podeje ten prírastok? Ak ideme podpísať, či nepodpísať nejakú Marakéšsku deklaráciu OSN o pomoci globálnej migrácii, mali by sme trvať na tom, aby bol do nej zapracovaný aj projekt prísnej regulácie populačnej explózie. Bez toho totiž vôbec nič nevyriešime. Zaviazať sa pomáhať, bez regulácie nekontrolovaného nárastu obyvateľov Afriky a Ázie, nemá žiaden zmysel . Musíme vytvoriť udržateľné podmienky pre život na KAŽDOM KONTINENTE, inak zanikneme….

Hustota obyvateľstva:

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3133904x
Priemerná čítanosť článkov: 5719x

Autor blogu

Kategórie

Archív