Založ si blog

Pri použití Tomahawkov v Sýrii som vravel, že nejde vôbec o Sýriu. .. Čína odkaz asi pochopila!

V inom blogu som konštatoval, aké odkazy tie rakety asi niesli. Číne aby sa nemiešala do konfliktu, ktorý nastane medzi USA a KĽDR, svojim voličom, že toto je prezident činov( Obama rečí) a nebratríčkuje sa s Rusom…. Ak boli Rusi varovaní, mohli tie rakety zostreliť, nič im v tom nebránilo. Oni tak neurobili čím potvrdili úlohu štatistu a vlastne povolili Amerike toto divadlo.

A je to tu. Rakety vypustené na Sýriu neboli vôbec určené primárne na niečo veľké v tej oblasti. Zničili časť letiska, odkiaľ podľa USA vykonala sýrska armáda nálet chemickými zbraňami. Div sa svete, základňa zničená a žiaden únik chemických látok,, ktoré tam majú byť skladované… Ako je to možné?? Žeby tam vôbec neboli,  ani ich sýrske lietadlá nepoužili na  zásah voči povstalcom, a je teda pravdivá verzia, že ich mali povstalci a unikli po zásahu skladov a výrobne konvenčnými bombami a raketami? V každom prípade sa ukázalo, že ostreľovanie Sýrskeho letiska bolo vlastne venované čínskemu prezidentovi a Rusom. Čína bola varovaná v súvislosti s pripravovaným útokom na Kóreu, jej severnú republiku. Ak nám nepomôžete s udržaním mieru v oblasti a nezastavíte pokrok  Kórejcov vo vývoji rakiet , tak si poradíme sami a takto…..

Obratom ruky vyplávala americká útočná skupina Carl Vinson( trieda NIMITZ s 90 lietadlami a vrtuľníkmi a asi 5700 vojakmi  na palube), tvorená rovnomennou lietadlovou loďou, torpédoborcom a menším bojovým plavidlom, neuskutoční pôvodne plánovanú zastávku v Austrálii. Od brehov Singapuru, kde v súčasnosti kotvila, naopak zamierila do severnej časti Tichého oceánu, teda do blízkosti KĽDR.

Je evidentné, že Čína ústami svojho prezidenta musela súhlasiť, inak by nebolo vyslanie skupiny okamžité , hneď po nálete v Sýrii a ukončení rozhovorov prezidentov USA a Číny.

Niekto však zabúda, že polohladná KĽDR má v zbroji 1,3 milióna mužov a žien, že má pripravených 4,5 milióna aktívnych záloh, má 24,5 milióna obyvateľov, z toho schopných služby asi 10 miliónov. Spolu majú asi 980 lietadiel a vrtuľníkov. Vodcovia a politické vedenie krajiny je „nahavkané na pružinke“ a je pripravené kedykoľvek ukázať svoju silu. Je im jedno proti komu, a už vôbec ich nezaujíma technologická prevaha protivníka. To dokázali aj USA, keď ich v podstate donútili ukončiť bojovú činnosť na Kórejskom poloostrove bez dosiahnutia strategických cieľov. Je to národ omnoho viac sfanatizovaný ako bol Saddámov Irak… Musíme tam?

Bude stáť Ruko a Čína bokom? Nezačína si fešák z Bieleho domu odhryzávať  viac, ako dokáže svojimi vybielenými ale predsa len starými zubami požuť? Ide len o odpútavací manéver od domácej politickej scény a zabezpečenie pokračovania financovania zbrojnej výroby ukázaním na nový cieľ? Ten svetový terorizmus totiž začína byť pre USA voliča nudným a málo nebezpečným. Rus má nejaké dohody v Ázii, spojencami je aj India. Nepríde mi veľmi rozumné takto zasa chrániť svet pred zatiaľ nijakou hrozbou, ktorá však narastie hneď, ako bude k tomu vyprovokovaná. USA hovoria o provokácii aziatov smerom k nim…. ja neviem…. kto koho viac začína provokovať. A Vy?

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Umelá inteligencia MAVEN vstúpila priamo na bojisko Ukrajiny, bude to skokový prielom v rýchlosti vedenia boja?

14.03.2024

Bojisko v minulosti, ešte na začiatku 21. storočia pred prvým nasadením letectva, delostrelectva, či pozemných síl, bolo preskúmané spravodajskou službou. Prieskumné lietadlá a satelity zhromaždili obrazový či elektronický materiál, nad ktorý zasadli skupiny ľudí a dali sa do práce. Identifikovali rozmiestnenie síl protivníka, početnosť ich výzbroje a logistické [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 542
Celková čítanosť: 3105759x
Priemerná čítanosť článkov: 5730x

Autor blogu

Kategórie

Archív