Založ si blog

Pri použití Tomahawkov v Sýrii som vravel, že nejde vôbec o Sýriu. .. Čína odkaz asi pochopila!

V inom blogu som konštatoval, aké odkazy tie rakety asi niesli. Číne aby sa nemiešala do konfliktu, ktorý nastane medzi USA a KĽDR, svojim voličom, že toto je prezident činov( Obama rečí) a nebratríčkuje sa s Rusom…. Ak boli Rusi varovaní, mohli tie rakety zostreliť, nič im v tom nebránilo. Oni tak neurobili čím potvrdili úlohu štatistu a vlastne povolili Amerike toto divadlo.

A je to tu. Rakety vypustené na Sýriu neboli vôbec určené primárne na niečo veľké v tej oblasti. Zničili časť letiska, odkiaľ podľa USA vykonala sýrska armáda nálet chemickými zbraňami. Div sa svete, základňa zničená a žiaden únik chemických látok,, ktoré tam majú byť skladované… Ako je to možné?? Žeby tam vôbec neboli,  ani ich sýrske lietadlá nepoužili na  zásah voči povstalcom, a je teda pravdivá verzia, že ich mali povstalci a unikli po zásahu skladov a výrobne konvenčnými bombami a raketami? V každom prípade sa ukázalo, že ostreľovanie Sýrskeho letiska bolo vlastne venované čínskemu prezidentovi a Rusom. Čína bola varovaná v súvislosti s pripravovaným útokom na Kóreu, jej severnú republiku. Ak nám nepomôžete s udržaním mieru v oblasti a nezastavíte pokrok  Kórejcov vo vývoji rakiet , tak si poradíme sami a takto…..

Obratom ruky vyplávala americká útočná skupina Carl Vinson( trieda NIMITZ s 90 lietadlami a vrtuľníkmi a asi 5700 vojakmi  na palube), tvorená rovnomennou lietadlovou loďou, torpédoborcom a menším bojovým plavidlom, neuskutoční pôvodne plánovanú zastávku v Austrálii. Od brehov Singapuru, kde v súčasnosti kotvila, naopak zamierila do severnej časti Tichého oceánu, teda do blízkosti KĽDR.

Je evidentné, že Čína ústami svojho prezidenta musela súhlasiť, inak by nebolo vyslanie skupiny okamžité , hneď po nálete v Sýrii a ukončení rozhovorov prezidentov USA a Číny.

Niekto však zabúda, že polohladná KĽDR má v zbroji 1,3 milióna mužov a žien, že má pripravených 4,5 milióna aktívnych záloh, má 24,5 milióna obyvateľov, z toho schopných služby asi 10 miliónov. Spolu majú asi 980 lietadiel a vrtuľníkov. Vodcovia a politické vedenie krajiny je „nahavkané na pružinke“ a je pripravené kedykoľvek ukázať svoju silu. Je im jedno proti komu, a už vôbec ich nezaujíma technologická prevaha protivníka. To dokázali aj USA, keď ich v podstate donútili ukončiť bojovú činnosť na Kórejskom poloostrove bez dosiahnutia strategických cieľov. Je to národ omnoho viac sfanatizovaný ako bol Saddámov Irak… Musíme tam?

Bude stáť Ruko a Čína bokom? Nezačína si fešák z Bieleho domu odhryzávať  viac, ako dokáže svojimi vybielenými ale predsa len starými zubami požuť? Ide len o odpútavací manéver od domácej politickej scény a zabezpečenie pokračovania financovania zbrojnej výroby ukázaním na nový cieľ? Ten svetový terorizmus totiž začína byť pre USA voliča nudným a málo nebezpečným. Rus má nejaké dohody v Ázii, spojencami je aj India. Nepríde mi veľmi rozumné takto zasa chrániť svet pred zatiaľ nijakou hrozbou, ktorá však narastie hneď, ako bude k tomu vyprovokovaná. USA hovoria o provokácii aziatov smerom k nim…. ja neviem…. kto koho viac začína provokovať. A Vy?

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137845x
Priemerná čítanosť článkov: 5726x

Autor blogu

Kategórie

Archív