Založ si blog

Materiál z brífingu náčelníka Oddielu radiačnej, chemickej, a biologickej ochrany Ozbrojených síl RF 30. 1. 2023 16: 15

Prinášam tento materiál bez komentára a akejkoľvek zmeny preložený automatickým prekladačom, každý nech posúdi nakoľko je pravdivý a koľko z neho je len propaganda.

Ministerstvo obrany Ruskej federácie opakovane poukázalo na náznaky implementácie „programov dvojakého použitia“ zo strany USA a ich spojencov mimo územia štátu, a to aj v rámci fungovania nimi kontrolovaných biologických laboratórií, ktoré získať finančné prostriedky od Pentagonu alebo jeho dodávateľov.

Zablokovanie iniciatívy na vývoj kontrolného mechanizmu BTWC zo strany Spojených štátov na 9. konferencii zmluvných strán dohovoru opäť potvrdzuje, že Washington má čo skrývať a zabezpečenie transparentnosti biologického výskumu je v rozpore so záujmami USA.

Už skôr sme informovali o prácach vykonaných na Bostonskej univerzite na zlepšenie patogénnych vlastností patogénu COVID-19, ktoré sú financované zo štátneho rozpočtu USA, ako aj o možnom zapojení Americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj (USAID ) pri výskyte nového koronavírusu.

Kľúčovú úlohu pri realizácii týchto projektov má sprostredkovateľská organizácia „Aliancia ekologického zdravia“. Dokumenty, ktoré sme dostali od amerického ministerstva obrany pre znižovanie hrozieb (DITRA), potvrdzujú, že od roku 2015 špecialisti z tejto spoločnosti študujú diverzitu populácie netopierov, hľadajú nové kmene koronavírusov a mechanizmy ich prenosu zo zvierat na ľudí. Celkovo bolo študovaných viac ako 2,5 tisíc jedincov.

Projekte výskumu zoonóznych vírusov v juhovýchodnej Ázii sú pre zamestnancov Eco-Health Alliance určené nasledujúce odporúčania: „… ak sa v dôsledku akýchkoľvek experimentov získa vírus s viac ako 10-násobne lepšími vlastnosťami prenosu alebo patogenity v porovnaní s kmeňom prírodného pôvodu, potom by mali špecialisti okamžite zastaviť prácu a informovať Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby USA a príslušnú Radu pre biologickú bezpečnosť … “.

Vysoký stupeň pripravenosti amerických výrobcov mRNA vakcín na pandémiu novej infekcie koronavírusom vyvoláva otázky. Človek má dojem, že farmaceutické firmy vopred vyvinuli očkovacie prípravky, ale nedokázali ich rýchlo uviesť na trh pre špecifickosť vírusu, čo sa následne prejavilo nízkou účinnosťou očkovania a početnými nežiaducimi reakciami.

Dovoľte mi pripomenúť, že 18. októbra 2019, dva mesiace pred prvými oficiálnymi správami o objavení sa novej koronavírusovej infekcie v Číne, Johns Hopkins University s podporou Nadácie Billa a Melindy Gatesových usporiadala cvičenie Event-201 v New Yorku.

Počas týchto akcií sa praktizovali akcie v rámci epidémie dovtedy neznámeho koronavírusu, ktorý sa podľa legendy preniesol z netopierov na človeka cez medzihostiteľa – telo prasaťa.

Vývoj pandémie COVID-19 práve v tomto scenári vyvoláva otázky o jej zámernej povahe, o zapojení USA do tohto incidentu, ako aj o skutočných cieľoch amerických bioprogramov zameraných na zlepšenie vlastností nebezpečných patogénov.

Opakovane sme zaznamenali, že Spojené štáty americké vykonávajú najkontroverznejší výskum z hľadiska medzinárodného práva mimo územia štátu.

Príkladom sú experimenty súvisiace s infekciou HIV, ktoré od roku 2019 vykonávajú americkí špecialisti na území Ukrajiny. Upozorňujeme, že cieľovými skupinami nie sú len „pacienti s vysokým rizikom infekcie“ – odsúdení alebo drogovo závislí, ale aj predstavitelia ozbrojených síl Ukrajiny.

Počas špeciálnej vojenskej operácie na oslobodenom území Luganskej ľudovej republiky v obci Rubižne boli preskúmané priestory zdravotného strediska Pharmbiotest. Na jej základe boli vykonané klinické skúšky liekov so závažnými vedľajšími účinkami: ide o lieky na leukémiu, duševné poruchy, neurologické ochorenia, epilepsiu a iné nebezpečné ochorenia.

Začiatkom roku 2023 objavili miestni obyvatelia na území Lisičanska rozsiahly pohreb zvyškov biomateriálov patriacich spoločnosti Pharmbiotest. Klinické vzorky a ambulantné záznamy pacientov s ich osobnými údajmi boli pochované, nie spopolnené a zničené v stanovenom poriadku, ako to predpisujú pravidlá. To naznačuje, že odstránenie týchto dôkazov sa uskutočnilo v extrémnom zhone.

Ministerstvo obrany Ruska dostalo informácie o mnohých skutočnostiach používania psychostimulancií a omamných látok ukrajinským vojenským personálom – metadón, amfetamíny. Boli odhalené fakty o pašovaní dodávky morfia do oblastí bojových misií. Pripomínam, že v súlade s ukrajinskou legislatívou sa obeh a preprava týchto drog trestá odňatím slobody na 8 až 12 rokov.

Domnievame sa, že konanie predstaviteľov, ktorí vykonali výskum na ukrajinskom vojenskom personáli, ktorého krv obsahovala vysoké koncentrácie antibiotík, omamných látok, protilátok proti patogénom infekčných chorôb, si vyžaduje náležité právne posúdenie.

Počas obdobia špeciálnej vojenskej operácie dostali ruskí vojaci viac ako 20 000 dokumentov a referenčných a analytických materiálov a viedli rozhovory s očitými svedkami a účastníkmi amerických vojenských biologických programov. Tieto materiály potvrdzujú zameranie Pentagonu na vytváranie komponentov biologických zbraní a ich testovanie na obyvateľoch Ukrajiny a ďalších štátov pozdĺž obvodu našich hraníc.

Ruské ministerstvo obrany už oznámilo mená účastníkov vojenských biologických programov vrátane predstaviteľov Demokratickej strany USA, zamestnancov amerického vojenského oddelenia a dodávateľov Pentagonu.

Z reportovacích dokumentov DITRA sme získali nové informácie o kľúčových hráčoch takzvaných ukrajinských projektov, ktoré doteraz zostali „v tieni“.

Medzi nimi: Karen Sailors, výkonná riaditeľka Labyrinth Global Health a bývalá riaditeľka programov Metabiota v strednej Afrike. Od roku 2016 Sailors pracuje na Ukrajine ako vedúci konzultant projektu UPI-10 na štúdium šírenia afrického moru ošípaných.

Colin Johnson je členom University of Tennessee a riaditeľom Inštitútu pre výskum systémov hostiteľských patogénov. Bola kurátorkou projektu Yu-Pi-8 na štúdium oblastí výskytu pôvodcu krymsko-konžskej horúčky a hantavírusov na Ukrajine. Johnson viedol proces odoberania biologických vzoriek od ukrajinskej armády, zabezpečoval interakciu amerických zákazníkov s Centrom verejného zdravia Ministerstva zdravotníctva Ukrajiny.

Lewis von Thayer je prezidentom a generálnym riaditeľom spoločnosti Battel, hlavného dodávateľa pre Pentagon a Ministerstvo energetiky USA. Od roku 2003 spoločnosť dohliada na realizáciu výskumných projektov súvisiacich so zoonotickými infekciami na Ukrajine.

Ďalšie osoby zapojené do ukrajinských projektov sú prezentované na snímke. Obdržané materiály budú postúpené vyšetrovaciemu výboru na prijatie opatrení na postavenie páchateľov pred súd.

Aktívnym konaním ruského ministerstva obrany sa podarilo zastaviť realizáciu vojenských biologických programov na území Ukrajiny. V tejto súvislosti Pentagon aktívne presúva nedokončený výskum v rámci ukrajinských projektov do štátov strednej Ázie a východnej Európy. Zároveň sa zvyšuje spolupráca s africkými štátmi a ázijsko-pacifickým regiónom – Keňou, Singapurom a Thajskom.

Washington pod tlakom svetovej komunity mení prístupy k organizovaniu vojenských biologických aktivít, presúva funkcie objednávateľa na čisto civilné rezorty – ministerstvo zdravotníctva, ministerstvo energetiky, agentúra pre medzinárodný rozvoj. To umožní americkej administratíve vyhnúť sa kritike na medzinárodných platformách a odviesť ministerstvo obrany a DITRA z cesty.

V rámci opatrení na obmedzenie vojenských biologických aktivít na Ukrajine USA aktívne využívajú materiálnu základňu chemických a farmakologických podnikov v Poľsku a pobaltských štátoch, navyše tam bola dodaná technika z ukrajinského územia.

Financovanie nanútené kolektívnym Západom núti štáty postsovietskeho priestoru skrývať skutočnú povahu vykonávanej práce. Európska únia tak aktívne presadzuje iniciatívu na rozmiestnenie siete centier excelentnosti v oblasti ochrany NBC, ktorá zabezpečuje rozmiestnenie biologických laboratórií financovaných EÚ na území bývalého ZSSR. Potenciálnych partnerov vyzývame, aby „držali túto iniciatívu pod pokrievkou kvôli jej extrémnej citlivosti voči Ruskej federácii“. Zároveň sa zdôrazňuje, že štáty Strednej Ázie „už profitujú z technickej spolupráce s Európskou úniou“.

V roku 2022 iniciovali Spojené štáty, Kanada a štáty EÚ programy na zamestnávanie a relokáciu ukrajinských špecialistov, ktorí sa predtým podieľali na vojenských biologických aktivitách, do západných krajín. Je to predovšetkým kvôli obavám, že ruské orgány činné v trestnom konaní môžu od nich dostať ďalšie svedecké dôkazy o nezákonných aktivitách porušujúcich medzinárodné záväzky.

Chcel by som poznamenať, že stratégia „vojensko-biologickej expanzie“ nie je zásadne nová a bola stanovená Spojenými štátmi počas obdobia kórejského konfliktu.

Od päťdesiatych rokov minulého storočia, s vedúcou úlohou amerického námorníctva, boli v Afrike, Strednej a Južnej Amerike a juhovýchodnej Ázii vytvorené vojenské biologické laboratóriá.

Ich hlavným cieľom bol zber patogénov obzvlášť nebezpečných infekcií a identifikácia úrovne chorobnosti miestneho obyvateľstva.

V oblastiach, kde sa tieto laboratóriá nachádzajú, rovnako ako dnes, došlo k zhoršeniu epidemickej situácie pre obzvlášť nebezpečné nákazy, boli zaznamenané nové ochorenia, ktoré neboli typické pre tieto regióny. Jedným z príkladov je vypuknutie horúčky Rift Valley v roku 1977 v Káhire, kde bolo umiestnené biologické laboratórium amerického námorníctva č. 3.

Predtým sa táto choroba vyskytovala iba južne od Sahary a potom sa náhle objavila v Egypte, kde súčasne ochorelo 18 tisíc ľudí. Následná analýza vzoriek z populácie ukázala, že celkový počet vyliečených bol asi 2 milióny ľudí.

Celý rad dôkazov naznačuje umelú povahu tohto prepuknutia a zapojenie amerického laboratória do tohto.

Po prvé, niekoľko mesiacov pred vypuknutím epidémie boli jej zamestnanci zaočkovaní proti horúčke Rift Valley, hoci prepuknutie tejto infekcie nebolo v tomto regióne nikdy zaznamenané a v endemických oblastiach Afriky prebiehala ako mierne ochorenie podobné chrípke, nespôsobí smrť.

Po druhé, počas epidémie v Egypte patogén náhle získal vysokú patogenitu pre ľudí. Choroba pokračovala krvácaním, ťažkým poškodením očí a nervového systému. Vírus sa stal vysoko patogénnym, v tomto smere sa takmer vyrovnal vírusom kiahní, horúčky Marburg a Lassa. Takúto náhlu zmenu patogenity vírusu je mimoriadne ťažké vysvetliť jeho prirodzeným vývojom.

Zvlášť zaujímavá je analýza konfigurácie počiatočného zamerania choroby, ktorá je zobrazená na snímke. Tvar tohto ohniska pripomína zónu rozmiestnenia aerosólového oblaku, ku ktorému môže dôjsť, keď je biomateriál zámerne rozptýlený alebo náhodne uvoľnený do životného prostredia.

Napriek existujúcej dôkazovej základni o umelej povahe prepuknutia, vedenie USA urobilo všetko, aby zakrylo zapojenie laboratória do tohto incidentu. Až v roku 2019 bolo prijaté rozhodnutie o jej premiestnení na námornú leteckú základňu USA v Taliansku, aby pokračovala vo výskume obzvlášť nebezpečných patogénov vrátane koronavírusov.

Na záver by som rád poznamenal, že zverejnenie obsahu vojenských biologických programov Pentagonu na Ukrajine zo strany Ruskej federácie malo široký ohlas verejnosti. V štátoch postsovietskeho priestoru sa konali masové demonštrácie namierené proti činnosti biologických laboratórií financovaných USA. Verejné organizácie Eurázijskej hospodárskej únie prijali rezolúciu proti biolaboratóriám financovaným Pentagonom.

Niekoľko vyšetrovaní sa začalo aj v samotných Spojených štátoch. Témy súvisiace s úplatkárstvom zamestnancov sociálnych sietí a médií pri informovaní o príčinách novej nákazy koronavírusom v médiách, ako aj s podvodmi a manipuláciou verejnej mienky v súvislosti s americkými vakcínami proti COVID-19, vykonávané na príkaz biotechnologického a farmaceutického korporácií.

Dovoľte mi pripomenúť, že lobovanie americkej vlády za záujmy veľkých farmaceutických spoločností je zaužívanou praxou. Takže v roku 2010 boli kvôli „konfliktu záujmov“ a početným porušeniam činnosti biomedicínskeho centra amerického námorníctva v Jakarte ukončené.

Američania v tomto zariadení vykonávali práce mimo rámca dohodnutého výskumného programu, vykonávali neoprávnené odbery biologických vzoriek a odmietli informovať indonézsku vládu o cieľoch vykonávaných prác a dosiahnutých výsledkoch.

Ako sa ukázalo, získané materiály boli použité v záujme spoločnosti Gilead pridruženej k Pentagonu, ktorá testovala svoje lieky, a to aj na území Ukrajiny a Gruzínska.

Malajzia nasledovala príklad Indonézie – rozhodnutím vlády tejto krajiny bola práca biologického laboratória financovaného USA pod osobitnou kontrolou.

Obavy svetového spoločenstva súvisiace s činnosťou biolaboratórií financovaných Pentagonom sa teda neustále zvyšujú. Otázky, ktoré Ruská federácia nastolila na medzinárodných platformách – deviatej hodnotiacej konferencii štátov, ktoré sú zmluvnými stranami BTWC, ako aj v Bezpečnostnej rade OSN, ukázali neochotu USA zapojiť sa do vecného dialógu. Považujeme za zásadne dôležité, že odhalenie skutočností o nezákonných vojensko-biologických aktivitách prinútilo viaceré štáty zvážiť možné dôsledky ich interakcie so Spojenými štátmi v oblasti biologickej bezpečnosti, znovu sa pozrieť na potrebu a účelnosť takejto spolupráce.

Ruské ministerstvo obrany bude pokračovať v práci v tomto smere a bude vás informovať.

Odbor informácií a masovej komunikácie Ministerstva obrany Ruskej federáci

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3111997x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív