Koniec sveta a Kresťanstva – Malachiášovo proroctvo z 12. storočia sa napĺňa v tomto čase! ( nie je to o kresťanstve)

21. júla 2023, simon22, Nezaradené

V roku 2012 podľa Mayského kalendára končilo počítanie vekov a tak niektorí usúdili že v posledný deň roku nastane koniec sveta. Samozrejme že sa tak nestalo, dôvodom ukončenia nimi napísaného kalendára bol nedostatok čísloviek na zápis iného vyššieho dátumu.

Od stredoveku existuje jedno proroctvo konca sveta, ktoré nehovorí o dátume, ale o poslednom pápežovi pri ktorom bude Rím zničený ohňom, presne je to napísané takto: „Počas extrémneho prenasledovania svätej rímskej cirkvi bude sedieť na stolci Petrus Romanus – Peter Rímsky a bude pásť svoje stáda uprostred mnohých trápení. Po ich skončení bude mesto (Rím) na siedmych pahorkoch zničené a obávaný Sudca (Boh) bude súdiť svoj ľud.”

Toto proroctvo bolo údajne napísané v 12. storočí svätým Malachiášom.

Ak by obsahovalo len túto vetu, nebolo by to nič výnimočné. No ono obsahuje súpis krátkych charakteristík 111 BUDÚCICH PÁPEŽOV , ktorí od roku 1143 zasadnú na Vatikánsky trón.

Prvý je opísaný v proroctve takto :

1 Ex Castro Tiberis (Ze zámku na Tiberu) … Pámežom sa stal v roku 1143 Guido de Castello, vzal si meno Celestýn II… a vysvetlenie proroctva? Narodený v Città di Castello, Umbria, na brehu rieky Tiber.

Takto by sme mohli pokračovať až po 112, teda súčastného pápeža Františka Jorge Mario Bergoglia, bol zvolený v roku 2013, pri ktorom je napísané to proroctvo o konci sveta:Petrus Romanus (Petr – Říman) In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, et Iudex tremendus iudicabit populum suum. Finis.

111 v zozname je Benedikt XVI, teda Joseph Ratzinger, ktorý viedol cirkev v období 2005 až 2013, kedy sám dobrovoľne odstúpil, čo sa stalo prvý krát za 2000 ročnú históriu kresťanstva. Ten bol charakterizovaný v proroctve ako Gloria Olivae (Sláva Olivy) … že to vyšlo hovorí vysvetlenie: Hlava v tvare olivy. Olivová ratolesť je jedným zo symbolov sv. Benedikta z Nursie a v rámci benediktínskeho rádu existuje kongregácia tzv. Olivetánov. Olivová ratolesť je tiež symbolom zmierenia, Benedikt XVI sa opakovane snažil zmieriť vývoj Cirkvy po 2. Vatikánskom koncile s katolíckou tradíciou a povolil široké užívanie predkoncilnej Tridentskej Omše. Dokonca sa povráva, že pod vplyvom tohto proroctva úmyselne odstúpil aby došlo k naplneniu.

Ak sa pozrieme na dnešnú politickú situáciu vo svete, keď stojíme na prahu III. SVETOVEJ VOJNY, ktorá môže mať charakter NUKLEÁRNEJ, je toto proroctvo napísané dávno pred rokom 2023 až mrazivo presné.

Svätý Malachyáš (1095-1148)Vlastným menom Maelmhaedhoc O’Morgair bol mníchom a biskupom diecézy v írskom Armaghu. Bol autoritou, podľa ktorého proroctvo nazvali.

Je preukázané, že proroctvo nenapísal svätý Malachiáš v 12. storočí, ale že vzniklo až koncom 16. storočia a jemu bolo len pripísané aby nadobudlo väčšiu vážnosť,lebo až vtedy bol vyhlásený za svätého. Proroctvo bolo vydané v roku 1595 Ardnoldom de Wyon. Benediktínsky historik ho vložil do knihy Lignum Vitae – Strom života. Podľa starej legendy mal v roku 1139 Malachiáš navštíviť v Ríme pápeža Inocenta II. No a počas svojho pobytu mal Malachiáš videnie o budúcich pápežoch. Všetko si zapísal v podobe kódovaných fráz a jeho rukopis bol neskôr uložený v rímskom archíve. No a tam ležal zabudnutý až do svojho znovuobjavenia. Na svetlo sveta sa opäť dostal v roku 1590 a následne ho využil práve Ardnold de Wyon v knihe Lignum Vitae.

V skutočnosti sa autorstvo pripisuje aj dobre známemu Nostradamusovi, ten má mnoho iných proroctiev, ktoré sa podľa niektorých bezo zbytku napĺňajú.

Až po číslo 60 v zozname, tým je Alexander VI, označený v proroctve ako Bos Albanus in Portu (Albanský Býk v Portu) … V roku 1456 sa stal kardinálom s titulom kardinál-biskup z Albana a Porta; mal v znaku červeného býka, sú opisy „budúcich pápežov“ totiž veľmi presné, takže boli „tie proroctvá“ písané už so znalosťou, kto bol pápežom. Avšak od roku vydania knihy Lignum Vitae- strom života, kde je po prvý krát publikované, je predpovedaných ešte nástupníctvo 52 pápežov, ktorí až na niekoľko výnimiek viac menej sedia. Niektoré príklady:

Pius X. (1903-1914) Ignis ardens – planúci oheň
Do histórie sa zapísal ako reformný pápež a zomrel na začiatku 1. svetovej vojny (planúceho ohňa) 20. augusta 1914.
Benedikt XV. (1914-1922) Religio depopulata – spustošené náboženstvo
Počas jeho moci svet ovládla 1. svetová vojna a v Rusku sa k moci dostali komunisti.
Ján XXIII. (1958-1963) Pastor et nauta – pastier a námorník
Pred svojim zvolením pôsobil v Benátkach, teda v meste námorníkov.
Pavol VI. (1963-1978) Flos florum – kvet kvetov

Vo svojom erbe mal tri ľalie.
Ján Pavol I. (1978) De medietate Lunae – z polovice mesiaca
Za pápeža bol zvolený 26. augusta 1978 a na oblohe v tom čase žiaril polmesiac. Zomrel 33 dní po svojom menovaní. No a v rokoch 1937-1958 pôsobil v diecéze Belluno (Bel Luno – krásny mesiac).
Ján Pavol II. (1978-2005) De labore solis – z námahy Slnka
Táto fráza sa niekedy vysvetľuje aj ako neúnavná činnosť sprevádzaná jeho častými cestami po celom svete. Ešte výstižnejší je však fakt, že Karol Wojtyla sa narodil 18. mája 1920 počas zatmenia Slnka. No a zomrel 8. apríla 2005, kedy bolo zatmenie Slnka v južnej, strednej a čiastočne aj severnej Amerike.

Nech je to akokoľvek, vo Vatikáne( rukopis) aj v Lyone ( kniha) je uložená kniha s „proroctvom“ ktoré určuje zánik Rímsko-katolíckej cirky ( a pravdepodobne zničenia nám známeho sveta) práve do obdobia vládnutia súčastného pápeža, ktorý je 112 v rade od roku 1143. Je to náhoda, že práve teraz je stupňovanie konfliktu na Ukrajine vedené až do hrozieb použitia Jadrových zbraní, ktoré môžu naplniť toto proroctvo?

Ak sa proroctvo staré minimálne 428 rokov naplní (od vzniku rukopisu knihy), nezostane nikto, kto by to preživším mohol porozprávať.