Založ si blog

Oligarcha Prigožin( majiteľ Wagner group) to vidí pre Rusko veľmi čierne. Alebo sa chce hrať na spasiteľa?

Dnes som našiel asi 10 videí, kde šéf Wagnerovcov Prigožin hodnotí situáciu na fronte a neberie si servítky. Prepíšem najvážnejšie slová z troch videí.

Už 5.5. 2023 na TIKTOK v kanále informant zverejnil video , kde objasňuje prečo bol odvolaný generál Mizincev. Podstata bola v tom že keď začal veliť tylu, pristúpil pragmaticky k svojim úlohám. Začal opravovať uloženú techniku čo bolo dobré a správne.. Avšak prekutral všetky zbrojnice na ďalekom východe , odkiaľ dal nasunúť delostrelecké granáty a rakety či strelivo , ktoré bolo vyradené, 4. kategórie, poskladali z toho akože funkčné a poslali na front aj Wagnerovcom. Ako tak to fungovalo a vďaka tomu sme mali dostatok streliva. No potom prišiel nedostatok, a začali nám dávať len asi 32% z požadovaného množstva. A pritom naše objednávky boli len šo% z toho čo by sme mali mať podľa rozpočtov na zbrane a úlohy, ktoré sme mali riešiť. Pritom je zjavná súvislosť medzi stratami a dostatkom streliva . Ak by nám dali 100% podľa našich objednávok, tak by boli mesačné straty živej sily ( zabití a ranení) do 10%. Ak nám však dali v priemere za posledného pol roka 32% z našich požiadaviek, tak straty teoreticky vzrastú na 27% mesačne. Teda ak sme mali teoreticky mať straty za pol roka 60% pri dostatku zbraní a streliva, to pri ich poddimenzovaní mali byť straty za pol roka až 170% pôvodného stavu. To sme samozrejme nemali, no ten rozdiel v stratách medzi tými čo boli a mohli byť , a to je niekoľko desiatok tisíc ľudí, je na svedomí tých, čo nám nedodávali strelivo. TOTO je minister obrany ŠOJGU a náčelník generálneho štábu Gerasimov. Oni ponesú zodpovednosť pred matkami a deťmi zbytočne zabitých vojakov. TOTO JA DOSIAHNEM.

6.6. 2023 TIKTOK kanál informant

Ukrajina pretrhla ruskú obranu pod Arťomovskok ( Bachmutom ) na troch miestach, V Toricke ide veľké sústredenie síl, čo vidím od svojej rozviedky, mám satelitnú leteckú aj elektronickú, V pár dňoch napadnú Kudimovku a Azarjanovku ( názvy z prepisu rozhovoru) , na záporožskom smere sme stratili významný bod obrany, a môžu udrieť na Donbas z juhu a už nebudeme mať čas- Letectvo nás nespasí, Teraz budeme mať veľmi vážne straty, Som o tom absolútne presvedčený. My teraz určite stratíme časť územia, a to je časť územia Ruskej federácie. Keď robili to referendum o pričlenení území k Ruskej Federácii, premýšľal niekto že budeme musieť opustiť Cherson?… Teraz rozdávame ruskú zem, prečo ju teda bolo treba vyhlásiť za Ruskú??

ZDROJ TIKTOK TU: kanál INFORMANT

Počkáme ešte dva tri týždne… Povedal som mne treba 200 000 ľudí, menej ako 200 tisíc na línii frontu Luhansk Doneck to nezvládne. Sme pripravení vziať na seba plnú zodpovednosť, no je ešte jeden problém, zbrane strelivo, v zásobovaní je rovnaký chaos ako v samotnom ministerstve obrany.

… Vojenské vedenie , ktoré príma rozhodnutia je absolútne totálne neschopné, bezradné… Oni vôbec nevedia čo robiť a naviac zrušili čo bolo kedysi dobré a fungovalo. Oni vedia len ž eje pluk, či je v ňom 4000 ľudí či dvesto, im je jedno, ich zaujíma len taký červený ježko nakreslený na mape, ktorým, označia tento pluk. Preto urobiť teraz niečo globálne nie je možné. Mali sme začať pred rokom, pripravovať armádu, preto sme teraz urobili tento Bachmutský mäsový mlynček. Akoby to zle neznelo, je to spasenie ruskej armády. Bachmut bol hlavným záujmovým bodom Ukrajinskej armády, oni tam museli posielať všetky sily. Aaby sa protivník nemohol skoncentrovať, treba ho neustále biť.. Teraz už nemajú tú nevyhnutnosť, ak nebiješ protivníka, tak bude biť on teba. Pokiaľ sme teraz v takomto položení, tak víťazstvo nie je zatiaľ na našej strane.

Zverejnené TIK TOK _informant dnes 6.6. asi o 9:00. Na rukáve má čiernu nášivku GRUZ 200 SME SPOLU… ( náklad 200 volajú odosielanie mŕtvych)

 

Ak to vidí takto najmocnejší muž elitnej časti ruských nájomných síl, kde je potom pravda? Rusi klamú svojich a sú pred zrútením, Ak tieto videá vidia generáli z NATO, tak sú presvedčení že je čas ukončiť ruské dobrodružstvo na Ukrajine a majú dojem, že to ani nebude tak veľký problém ako predpokladajú.

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Umelá inteligencia MAVEN vstúpila priamo na bojisko Ukrajiny, bude to skokový prielom v rýchlosti vedenia boja?

14.03.2024

Bojisko v minulosti, ešte na začiatku 21. storočia pred prvým nasadením letectva, delostrelectva, či pozemných síl, bolo preskúmané spravodajskou službou. Prieskumné lietadlá a satelity zhromaždili obrazový či elektronický materiál, nad ktorý zasadli skupiny ľudí a dali sa do práce. Identifikovali rozmiestnenie síl protivníka, početnosť ich výzbroje a logistické [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 542
Celková čítanosť: 3106129x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív