Drzosť Turecka , ktorá môže len zvýšiť svetové napätie!

28. februára 2020, simon22, Nezaradené

Boli raz dve kráľovstvá. Jedno napadlo severné územia druhého tvrdiac, že sa tam nachádzajú sily, ktoré sa snažia podkopať jeho zvrchovanosť. Pričom to severné bolo 6x väčšie a má 5x viac obyvateľov ako jeho južný sused. A zrazu, keď si južný sused začal brániť svoje územie.. kričí ten severný, že je napadnutý.. síce mimo svojho územia, ale napadnutý.. a zvoláva radu kráľovstiev aby mu prišli na pomoc!!

„Severoatlantická rada, do ktorej patria veľvyslanci všetkých 29 spojencov NATO, sa stretne v piatok 28. februára na žiadosť Turecka, aby uskutočnila konzultácie podľa článku 4 Washingtonskej zmluvy o založení NATO v súvislosti so Sýriou,“ uvádza sa vo vyhlásení Aliancie. Nálety sýrskej armády v severozápadnej sýrskej provincii Idlib vo štvrtok usmrtili najmenej 29 tureckých vojakov. Oznámil to guvernér susednej juhovýchodnej tureckej provincie Hatay Rahmi Dogan, ktorý pôvodne informoval o 22 mŕtvych. Ďalších 36 vojakov bolo podľa guvernéra zranených a prevezených do nemocnice. Podľa agentúry AP ide o najvyšší počet tureckých vojakov zabitých v Sýrii za jediný deň od začiatku ofenzívy v Idlibe vlani v decembri. Turecká agentúra Anadolu uviedla, že Turecko na útok reagovalo odvetnou paľbou.

Turecko v uplynulých mesiacoch vyslalo do severozápadnej Sýrie tisícky vojakov a ťažkú ​​vojenskú techniku ​​na pomoc povstalcom, ktorí vzdorujú ofenzíve Ruskom podporovanej armády sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Vo štvrtok sýrski povstalci dobyli späť severosýrske mesto Sarákib.

Cieľom sýrskej ofenzívy je okrem iného zabezpečiť kľúčové trasy medzi Damaskom a severosýrskymi mestami, najmä mestom Halab (Aleppo), druhým najväčším v krajine. Tureckí vojaci, ktorých zabila sýrska armáda, boli medzi „teroristami“

Sním a či bdiem?? Ak teraz totiž NATO vyhovie žiadosti Turecka a kôli územiu Sýrie aktivuje článok 5, ukáže, že mu nejde o nič iné len SVETOVLÁDU… Už len zvolanie toho zasadania je proti všetkým normám Aliancie, lebo NEBOL napadnutý žiaden člen aliancie, ani štáty vymenované v ZMLUVE NATO…. Už teraz ide o nebezpečný precedens, ktorý určite pozorne sleduje jak Rusko tak Čína a India.. Lebo ak sa vyhovie Turecku, nabudúce sa obráti na NATO napríklad Pakistan, hoci nie je členom Aliancie.. Len preto, že sa mu bude zdať, že sa ho India snaží utláčať..

Verím v prezieravosť Aliancie, ktorá nedopustí zvýšenie svetového napätia, tým, že sa rozhodne protiprávne, v nesúlade so svojimi vlastnými pravidlami.