Naša Aliancia NATO porušila medzinárodné právo, napriek tomu ju nik pred súd nepostavil!

24. marca 2019, simon22, Nezaradené

Súdení sú výhradne porazení, víťazov sa nikto nikdy nedotkne. Toto platí počas celých dejín ľudstva, výnimkou nie je ani koniec dvadsiateho a začiatok 21.storočia. Tretia vojna v Perzskom zálive(2003-10) sa ukázala ako nezákonná, bez rezolúcie OSN a na základe sfabrikovaných dôkazov napadla Aliancia OCHOTNÝCH na čele s USA po druhý krát Irak, zabila jeho vodcu zvrhla vládu a nastolila svoju demokraciu. Dnes máme však pamätný deň skoršieho bezprávia, ktoré sa odohralo priamo v srdci Európy-.

Pred 20 rokmi 24. marca 1999 vojská Severoatlantickej aliancie (NATO) pod vedením USA začali bombardovať Juhosláviu. Operácia s názvom Allied Force – Spojenecká sila, ktorú NATO vykonalo bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN, trvala 78 dní. Objekty na území Srbska a Čiernej hory sa stali terčom riadených striel a bômb lietadiel NATO. Zámienkou pre akt agresie 19 členských krajín na čele s USA boli neúspešné rokovania o Kosove a odmietnutie Srbska podpísať “mierový plán“. Jedných z bodov tohto plánu bola podmienka rozmiestnenia cudzích vojsk v Kosove, čo prakticky znamenalo vojenskú okupáciu regiónu.
Pri bombardovaní Juhoslávie zavraždilo NATO viac ako 5 000 civilistov, z toho 1 200 detí, zničilo 430 škôl, 125 tovární, 77 mostov, 44 televíznych vysielačov, 110 nemocníc a 365 kultúrnych pamiatok. „Bojovníci za mier“ z NATO sa dokonca neštítili zničiť či poškodiť 60 kresťanských pravoslávnych kostolov! Vtedy Dzurindove Slovensko poskytlo svoj vzdušný priestor na prelet zásobovacích transportných lietadiel, aliancia nás oklamala a s nimi v tesnej skupine posielala aj bojové vyzbrojené lietadlá mysliac si, že naše radary ich neuvidia. Pri odhalení tohoto podvodu na našu sťažnosť nereagovali. Podvod sme odhalil vďaka systému pasívneho vyhľadávania cieľov, o ktorom spojenci síce vedeli, no nemali potuchy že ho máme funkčný. Tento konflikt nerovných síl skončil odtrhnutím Kosova z Juhoslávie a jeho okupáciou, De facto vznikol druhý štát etnických Albáncov hneď vedľa svojej domoviny Albánska, na jeho teritóriu vznikla jedna z najväčších vojenských základní USA v Európe Camp Bondsteel. Základňa slúži ako sídlo pre mnohonárodné Task Force East (MNTF-E), pod vedením americkej armády. MNTF-E je súčasťou Kosovských síl (KFOR), mierových síl Severoatlantickej aliancie (NATO). Vo februári 2010 MNTF-E oficiálne zmenil svoj názov na Multi-National Battle Group-East (MNBG-E). V základni sa nachádza asi 7000 vojakov a civilných zamestnancov. .
Spomeňme si v tichosti na všetky obete tohto bezprecedentného porušenia medzinárodného práva v dobe mieru v Európe !