Fico je vychytralý narcis.

23. januára 2019, simon22, Nezaradené

Iné vysvetlenie totiž nie je možné. Ako inak si vysvetliť tieto jeho rozhodnutia?

Z toho celého vyplýva, že nemá rozum v hlave ale nohaviciach a nevie si seba samého predstaviť inak ako vo vrcholových funkciách. A preto ako narcis, ľúbiaci svoju výnimočnosť, kandiduje, namiesto toho  by mal triezvo uvažovať a vycestovať niekam veľmi ďaleko, pokiaľ má ešte k dispozícii pas.. 20% podpora jeho osoby je mizivá, a vôbec nič mu nezaručuje. Skrytie sa na ústavný súd nie je riešením….

P.S.. Tvrdenie že Fico nespĺňa základnú podmienku pre vymenovanie za ústavného sudcu. Jednou z podmienok podľa čl. 134 ods. 3 ústavy je, že „je najmenej 15 rokov činný v právnickom povolaní“. A práve s naplnením tejto podmienky má Fico problém. Hoci, ako si uvádza v životopise, je viac ako 32 rokov zamestnancom ministerstva spravodlivosti, takmer 27 rokov poslancom parlamentu alebo premiérom a už 19. rok je členom Slovenskej advokátskej komory.

Tu by som polemizoval s autorom tvrdenia že nespĺňa, lebo hoci je poslancom alebo premiérom nepretržite od roku 1992, tak popri poslancovaní môže vykonávať aj právnu prax, toto je v zákone povolené.. čl.77 ústavy.(1) Funkcia poslanca je nezlučiteľná s výkonom funkcie sudcu, prokurátora, verejného ochrancu práv, príslušníka ozbrojených síl, príslušníka ozbrojeného zboru a poslanca Európskeho parlamentu.