Naša konštrukčná firma a výrobňa prototypov je najrýchlejšia na svete. Zvládla vyrobiť bojové vozidlo za neuveriteľných 21 dní od schválenia projektu! !

9. decembra 2017, simon22, Nezaradené

zdroj : facebook minister obrany SR

V poslednej dobe nie sme zvyknutí byť v niečom na svetovej špici. Ale teraz klobúk dolu, lebo naši zbrojársko strojársky komplex sa pochlapil a určite zlomili svetový rekord. Vláda totiž schválila postup pri obstaraní bojového vozidla 8×8 formou spolupráce  medzi Fínskou firmou Patria a slovenským koordinátorom projektu pre výrobu prototypu firmou Konštrukta na svojom zasadaní 15.11.2017. Vtedy bolo povedané: V prípade bojových obrnených vozidiel 8×8 by teda malo ísť o slovensko-fínske vozidlo na podvozku Patria, pričom zapojenie slovenského obranného priemyslu by malo dosiahnuť až 70 percent z celkového objemu projektu.“

A Holko- generálny tajomník na MOSR ako šéf projektu povedal :  „Záver je taký, že podvozok obrneného vozidla Patria spĺňa vojensko-technické požiadavky najlepšie, pričom projekt bude riešený v rámci spoločného výskumu a vývoja s vládnou účasťou. Umožňuje tak konštrukčné prispôsobenie vozidiel podľa našich požiadaviek a zároveň vývoj úplne nového vozidla slovenskej výroby,“  Nikde ani náznak, že už sa dávno vyrába, dekórum začiatku projektu výroby prototypu bolo zachované.

Následne ešte PÁN Minister zdôraznil, že pôjde o naše slovenské know how, a vozidlo bude zo 70-75% slovenské. Koordinátorom projektu za našu krajinu bola určená Konštrukta Trenčín a.s. Hneď som napísal článoček, v ktorom vyjadrujem pochybnosť o tomto spôsobe riešenia, tvrdím že  bude drahší ako kúpiť hotovú Patriu, alebo niečo iné v medzinárodnom tendri.

http://simon22.blog.pravda.sk/2017/11/15/pracka-penazi-s-r-o-sns-sa-poucilo-od-vacsieho-a-mocnejsieho-brata/

Dňa 6.12.2017 doniesol Mikuláš našej armáde zrazu HOTOVÉ vozidlo, ktoré zo 70% je nášho pôvodu. Popreháňalo sa na prezentačnom dni obranného priemyslu na cvičisku Záhorie, ukázalo ako jazdí strieľa brzdí a že sa nebojí ani blata. HOTOVO…. od schválenia postupu pre výrobu prototypu do jeho predvedenia ubehlo 21 dní.. DVADSAŤJEDEN….. Vôbec to nebolo už pred schválením vládou vyrábané a hotové.. NIE . my sme jednoducho najrýchlejší na šírom svete a toto sa nepodarilo NIKOMU za celú históriu výroby vojenského materiálu. Od schválenia postupu do predvedenia prototypu.

Len ma tak napadá. Česi si vyrábajú tie ohovorené Pandúry z Rakúska sami, dostali v rámci bártru licenciu a Nový Jičín robí podvozky a skladajú celé vozidlo. Dalík sedí v base, za pokus vypýtania úplatku… Ale vozidlo vyrábajú a netrvalo to 20 dní ani pol roka.. od schválenia postupu obstarania do výroby to trvalo niekoľko rokov. Kam sa na nás hrabú?? Slimáky ?? A firma má svoju pobočku na Slovensku ( rovnaký majiteľ) si k našej osemkolke ani nečuchne.. hoci tú českú vyrába… Vrabce na drôte čvirikajú, že ani nemôže, lebo nepodporuje tú správnu stranu a dokonca ani tú správnu finančnú skupinu. A tak túžil.. no bohyňa Slávia ukázala vztýčený prostredník.. Spriahol si sa s Rakušákom a ja Slovanská bohyňa to nerada vidím… Fín ?? to j iné kafe..

Gratulujem nášmu zbrojárskemu priemyslu za zlomenie tohto svetového rekordu…. Bude niekto nasledovať Dalíka, ktorý je samozrejme nevinný??? Je možné, že to priemerovi nevadí a dopustí také zlodejstvo v priamom prenose?? Padajú mu preference a tak asi nemá inú voľbu…. Terazky nemôže risknúť voľby a zrušiť svojmu koaličníkovy tento kšeft.. Veď sa osvedčil a zlomil svetový rekord..