Olympijský výbor, handrou v rukách politiky. . .

6. decembra 2017, simon22, Nezaradené

MOV rozhodol po druhý krát za to isté previnenie! Toto je neprípustný akt vmiešavania sa politiky do športu, ku ktorému sa prepožičal Medzinárodný olympijský výbor a to opakovane. Porušenie základného piliera práva a to prezumpcie neviny ako aj nemožnosť vynášať skupinové tresty, bez preukázania viny jednotlivcov sme mali prezentované po prvý krát pred letnými hrami v Riu. Vtedy MOV ešte odolal spoločnému trestu pre RUSOV( nie je to trestom len pre športovcov, ale pre všetkých obyvateľov tohto štátu) a nechal rozhodnutia na športové zväzy. Tie sa nezľakli,  niektoré správne povolili štart všetkým športovcom, ktorí neboli prichytení pri dopingu. Vágne prehlásenia nejakej komisie, ktorá vychádzali len z tvrdení jediného manželského páru o štátom riadenom dopingu nepriviedli k blokácii všetkých športovcov z Ruska. Niekto bol veľmi nešťastný a druhý pokus už vyšiel. Ruská vlajka v Kórei nezaveje, rozhodol MOV . Za rovnaký prečin už druhý trest, bez preukázania viny komukoľvek konkrétnemu, čo chcel štartovať na OH. Absolútna ignorácia hneď niekoľkých základných princípov medzinárodného práva.

Nikto, komu nebola preukázaná vina by teda nemal byť v demokratickej spoločnosti potrestaný. Ak sa niekto previnil, trest je samozrejmosťou. Ak sa previnila RUSADA( antidopingová agentúra) nech je potrestaná zobratím akreditácie. To sa udialo v novembri  2015. „Svetová antidopingová agentúra WADA povolila ruskej antidopingovej agentúre opäť vykonávať dopingové testy. RUSADA dostala povolenie na plánovanie a koordinovanie testov pod drobnohľadom odborníkov. Tí budú zo strany WADA, ako aj Britskej antidopingovej agentúry (UKAD). Tento krok by mal byť prvým bodom k prinavráteniu do WADA.“ Toto prebehlo v júni 2017, napriek tomu sme sa zasa dočkali ZÁKAZU pre ruských športovcov.

Medzinárodný OV sa dostal do područia politiky a vyniesol na základe toho rozhodnutie v rozpore s medzinárodným právom aj sedliackym rozumom. Je vôbec možné brať takúto inšitúciu s plnou vážnosťou? Je samotná pretkaná úplatkárstvom a protežovaním pri prideľovaní miest konaní hier, a teraz zdiskriminovala športovcov jednej krajiny, len na žiadosť a splnenie túžob niektorých politikov. KTO DOPUJE  NECH JE POTRESTANÝ…. Vziať štátnu príslušnosť, aj keď len na dobu určitú, je protizákonný čin, nemajúci nič spoločné  s bojom za čistý šport. Je to kýbel politickej špiny na biele pláne Pchjongjangu…