Nemeckí poslanci Bundestagu nevpustení na leteckú základňu Incirlik v Turecku, Trump- Severná Kórea predstavuje veľký problém, ktorý bude vyriešený!

26. mája 2017, simon22, Nezaradené

Dve správičky, ktoré som vyčítal vo svetovej tlači. Nemeckí poslanci chceli navštíviť svojich vojakov, ktorí pôsobia v Turecku na leteckej základni Incirlik, odkiaľ sa zúčastňujú so svojimi výzvednými Tornádami a ako časti posádok Awacsov bojových operácií proti ISIL. Turecko na poslednú chvíľu nedovolilo poslancom Bundestágu uskutočniť túto návštevu, odvetou je vyjadrenie Nemecka, že stiahne svoje posádky z Turecka a premiestni ich pravdepodobne do Libanonu. Turecký prezident vyhlásil, že na takýto krok je jeho vláda pripravená. Žeby sa nám koalícia len tvárila až tak pevne ?

 

Počas zasadnutia G7 v talianskej Taormine,  ktoré dnes začalo(26-27.5.2017), vyhlásil Donald Trump, že KĽDR je veľkým problémom, ktorý bude vyriešený. Povedal to počas stretnutia s japonským premiérom! Ako je známe, hlavne Japonsko by bolo prvé na rade pri vojenskom konflikte kohokoľvek so socialistickou časťou Kórejského poloostrova. Kimove rakety totiž hravo dosiahnu teritórium Japonska a tak sú títo v najväčšom ohrození.  Dve lietadlové lode už sú v oblasti Kórejského poloostrova, ďalšie vojenské sily sú pripravené vyplávať. Kórea je po prvý krát konfrontovaná nie s cvičením potencionálneho nepriateľa, ale so zhromažďovaním útočnej bojovej sily v blízkosti svojej hranice. Nechá sa Kim zastrašiť, alebo vyprovokovať? Uvidíme o pár dní či týždňov.  V každom prípade začína situácia pripomínať Karibskú krízu zo 60tych rokov minulého storočia. Čína ako jediný podpísaný spojenec Kima sa zatiaľ verejne nedištancovala od prípadnej pomoci svojmu spojencovi v teritóriu.