Rusi dnes zdvihli jadrový ukazovák! Komu a prečo?

28. októbra 2015, simon22, Nezaradené

28.10. o 14:30 moskovského času  bola vypustená medzikontinentálna raketa JARS(RS-24)  z polygónu Pleseck. Údajne šlo o rutinnú previerku jej častí. V tejto napätej dobe je to úplne jasný signál, ktorý má vnímať NATO,  nie ISIL.  Tento nosič bol zavedený do výzbroje v roku 2010, má štyri jadrové hlavice (150-250 KTN) a bol odpoveďou na odsúhlasenie proti raketového štítu USA   rozvíjaného nad Európou. Je to 49 tonová, 2 metre v priemere a 21 metrov dlhá smrť nesúca trubka na mobilnom podvozku. Dolet asi 11 000 kilometrov, rýchlosťou 6,8km/sekundu znamená, že od štartu po dopad na druhej strane sveta uplynie sotva POL HODINA. (27 minút) Rýchlosť 20 machov je obrovská a nedáva už čas na žiadne nápravy .

Prelet bombardérov TU-22M3-4 ( raketový nosič veľkého doletu)  bližšie k hraniciam Sýrie na základňu  Mozdog, (severné Osetsko, kúsok od Kaspického mora na Kavkaze) tiež nebude namierený proti ISIL , lebo ten nemá ciele vhodné na zásah raketami takých ničiacich parametrov( CH-22,X-15, prípadne 69 kusov 250kg bômb) aké nosia tieto lietadlá. .  Proti ISIL by to bolo len v tom prípade, ak by im niekto práve v tomto čase dodal protilietadlové komplexy.

Obe správy som našiel dnes, každá sama o sebe by neznamenala skoro nič, no ich spojením sa črtá úplne iná, výrazne nebezpečnejšia správa svetu.  Niečo sa deje o čom zatiaľ nikto nič nepovedal. Je možné, že je to spojené s aktivitami aliancií v Sýrii, no odkaz nie je určený ISIL ani iným rebelom.  Je to vztýčený ukazovák našej aliancii teda NATO!  Čo bude pokračovať?

Zdroj : Ministerstvo obrany RF, vlastné.