8. 10. 2015 zatiaľ najmasívnejšie ruské nálety v Sýrii.

8. októbra 2015, simon22, Nezaradené
20.9.205  4xSu30, 12x Su 39(25TM)

20.9.205 4xSu30, 12x Su 39(25TM)

Zaujalo ma vedenie „informačnej  vojny medzi“ USA a Ruskom ohľadne prvého dňa náletov Ruských leteckých síl v Sýrii. USA do dvoch hodín po dopade ruských bômb uverejnili fotografie  z cieľových oblastí s tým, že ruské bomby zabili 36 civilistov, zasiahli školu či nemocnicu utečencov pred vojnou. Každému normálne uvažujúcemu človeku bolo jasné, že tie fotografie nemôžu byť z cieľovej oblasti bombardovania, lebo tam niet spojenie a ešte ani Rusi nemali vyhodnotené  výsledky . Ako ich mohli mať Američania? Jediné vysvetlenie je, že to bolo vopred pripravené ako informačná kampaň, ktorá mala vyvolať odpor voči Rusom a ich kampani. Preto som sa rozhodol začať informovať priamo zo zdroja rukých oficiálnych informácií a ponúkam Vám vyhodnotenie náletov z dnešného skorého rána aj s uvoľnenými videami.

V noci zo 7 na 8. 10.ruské sily uskutočnili  22 bojových vzletov. Lietadlá Su-34,Cu-24M a Su-25 atakovali 27 objektov teroristov v Sýrii.

Su-24M a Su34 napadli osem cieľov v priestore provincie Homs.  Výsledkom útokov bolo úplné zničenie  fortifikačného systému „povstalcov“, boli zaznamenané veľké požiariská  po výbuchoch munície a pohonných hmôt.

V oblasti Saf-Safa ruské lietadlo Su-34 zničilo bojové pozície teroristov. Presnými zásahmi protibetónových bômb boli zničené podzemné úkryty , ktoré boli identifikované kozmickým prieskumom v oblasti obývaných bodov Arafit a Salma.

Šturmoviky Su-25 a Su 34 zasiahli v 11. Oblastiach  rozmiestnenia výcvikových táborov  bojovníkov ISIL v provinciách HAMA a RAKKA.

Výsledkom úderov bola zničená infraštruktúra výcvikových táborov teroristov. Pri vykonávaní prieskumu bezpilotnými prostriedkami v blízkosti obývanej zóny Chrajzin boli objavené maskované zoskupenia niekoľkých jednotiek bojovníkov ISIL v lesnom teréne.  Okamžite boli použité dve lietadlá Su-25 na uvedený cieľ, výsledkom bolo zničenie obranných stavieb a veľký požiar.

Boli zničené sklady paliva  ISIL pri dedine Han-Elasal, boli zničené bojové pozície  ISIL pri dedine Tamana, ako aj veliteľské stanovisko ISIL.

Okrem toho na jednom videu je vidno prelet krídlatej rakety Kaliber , ktorá zasiahla tiež jeden cieľ v tomto teritóriu( 26 striel Kaliber bolo vystrelených zo štyroch  vojnových lodí z Kaspického mora.

Strely Kaliber boli vyvinuté a zavedené do výzbroje v 1983 roku. Majú viacero modifikácií, bojová časť má asi 400kg, dolet do 300km, letová hladina 50-150 metrov, cestovná rýchlosť 0,8Macha, pred dopadom zrýchlia až na 10M.

Tento deň boli ruské nálety zatiaľ najintenzívnejšie od ich zapojenia sa do operácie v Sýrii.

Američanom sa podarilo zbombardovať medzinárodnú nemocnicu v Afganistane organizácie lekári bez hraníc. Urobili to úmyselne? Omyl v tomto prípade je skoro vylúčený,lebo tá nemocnica tam nestála prvý deň a všetci o nej vedeli. Mali to v pláne hodiť na Rusov?

Dnes sa takisto objavili informácie, že sa v oblasti bojovej činnosti nad Sýriou objavili najnovšie ruské lietadlá PAKFA T-50, sú ruskou odpoveďou na  americké F-22.Údajne sledovali bezpilotné prostriedky DRON, ktoré operovali proti ISIL,nijako im nebránili v plnení bojových úloh. Ak by sa informácia potvrdila, bolo by to prvé nasadenie týchto lietadiel, ktoré sú ešte len v štádiu zavádzania do výzbroje v rámci vojskových skúšok..

Podľa zloženia ruskej leteckej flotily  v tejto oblasti je zrejmé, že si prišli odskúšať bojové nasadenie celej „rodiny“ lietadiel plniacich úlohy v protizemných operáciách, teda stíhacích bombardérov, šturmovikov a bojových vrtuľníkov. Zatiaľ som zaregistroval prítomnosť Su-30M, Su-34, Su-24M, Su-25TM(39), Mig-23BN, Mi-17 a Mi-24(35). Pritom by bolo dostatočné použiť dva tri typy leteckej techniky a nie celú škálu. To svedčí o vyhodnocovaní efektívnosti jednotlivých bojových komplexov, ich bojového použitia a postupov ničenia rôznych cieľov, čo poslúži pri vývoji ich modernizácií alebo novej techniky. Tomu sa samozrejme povie dve muchy jednou ranou…

https://www.youtube.com/watch?t=34&v=T3k6_MMuMqw

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=Stnn5ZaZKJk

https://www.youtube.com/watch?t=29&v=MtMRLwnG03Q

P.S.: USA tvrdí, že jedna z rakiet mala poruchu a dopadla na územie Iránu, ponad ktorý prelietala, Rusi tvrdia že všetkých 26 rakiet zasiahlo svoj cieľ v Sýrii. Irán ani Moskva nepotvrdili incident.