V Londýne začína Britský Majdan?

10. mája 2015, simon22, Nezaradené

V Britániii máme tesne po voľbách.  Vo štvrtok svoje vedúce postavenie potvrdili konzervatívci (36,9% je asi 326 kresiel) a vyzerá to , že staronovým premiérom bude Cameron. Doposiaľ  spoluvládnuci liberálni demokrati pohoreli  (len 7,8%- čo je 8 kresiel) Veľký úspech slávili SNP-   Škótska  národná strana so ziskom 56 kresiel. Druhí Labouristi na čele s Milibandom nezvíťazili, ich 230 kresiel donútilo Milibanda odstúpiť.

A čo sa udialo po voľbách? 9.mája  niekoľko stohlavý demonštračný chumel, možno aj niekoľko tisícový, zaútočil na protest víťazstva Camerona na sídlo premiéra . Zahádzal ho kamením a dymovnicami , vytláčali policajtov z ochranného kordónu, výsledok je  17 zatknutých!  A teraz som u podstaty veci….  Vieme si predstaviť, že by tých pár stovák zrazu prišlo podporiť niekoľko desiatok tisíc??? Že by si vytvorili stanové mestečko a žiadali odstúpenie zvoleného ??? Že by celá Európa povedala.. super.. majú pravdu, veď majú právo na vyjadrenie svojho názoru??  Že voľby mohli byť zmanipulované??  A DOLU S NÍM??

Presne toto sa totiž stalo na prvom Majdane.. Pár stovák ľudí prerástlo v pár tisícok( jeden sto) a zhodili zvoleného prezidenta. Pri druhom Majdane detto. Pár stovák prerástlo v 100 000( čo je to proti 30 miliónom voličov?) a zhodilo znova prezidenta!

Toto sa má udiať teraz v Anglicku? A tlieskali sme tomu . Je nepodstatné, či je predsa ten zhadzovaný proti alebo pro európsky.. Cameron ide dať hlasovať za otvorenie EU zmluvy, za zvýšenie práv Británie v rámci EU… ZHODÍME HO?? Absurdná predstava čo?? Taká Ukrajinská demokracia pre všetkých?..