Láska kresťanská len pre kresťanov? Presne takto sa správajú . . .

1. februára 2015, simon22, Nezaradené

Bol som presvedčený, že sa nebudem „vyjadrovať “ k referendu o rodine svojim blogom.  Neustále však čítam jedovaté až nenávistné prívlastky( politolog, luteran.. a iní ) pre tých, čo len na milimeter  zapochybujú o absolútnej NUTNOTI a správnosti tohto referenda.

Som medzi 50 až 60 vekom, myslím si že tri dospelé deti sú jasným dôkazom o mojej orientácii. Som pokrstený katolík, ale nepraktizujúci, lebo mám na to veľa dôvodov a ani jeden nie je lenivosť. Mojim koníčkom je všetko, vrátane náboženstiev a histórie, politiky či športu. A teraz  k veci….

Skupina ľudí asi 450 000(asi 10% počtu oprávnených voličov), ktorá má veľkú obavu o budúcnosť našej spoločnosti zorganizovala úspešné zbieranie podpisov a dosiahla vyhlásenia referenda o zachovanie tradičnej rodiny.  Pritom je počet oprávnených voličov na Slovenku asi 4 392 451( 2012)…Tu sú otázky na ktoré máme odpovedať:

  1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
  2.  Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
  3.  Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho  správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

Hovoria si ochrancovia tradičnej rodiny. A teda vbehnime do ich náboženskej histórie a zistíme, že tradičná rodina v židovstve daná bohom vôbec nehovorí o jednom mužovi a jednej žene. Dokonca Abrahámova manželka Sára mu dala do postele slúžku Hagar aby mohol mať potomka. A aj ho mal a volal sa Izmail.

Oponujete, že to boli židia a nie kresťania? No ale kresťania mohli mať tiež viacero žien, ako dokazuje prvý list Pavla Timotejovi: Prvý Timotejovi  11 Žena nech prijíma poučenie v tichosti so všetkou podriadenosťou.   12  Žene však nedovoľujem učiť, ani vládnuť nad mužom, ale nech si počína v tichosti.

Vierohodné je toto slovo: ak sa niekto chce stať biskupom, túži po dobrej úlohe.   2  Biskup musí byť bezúhonný, muž jednej ženy, triezvy, uvážlivý, slušný, pohostinný, schopný učiť,   3  nie pijan, nie bitkár, ale mierny, nie neznášanlivý ani lakomec;   4  musí dobre viesť vlastnú domácnosť, deti učiť poslušnosti so všetkou dôstojnosťou.   5  Ak niekto nevie viesť vlastnú domácnosť, ako sa bude starať o Božiu

Čo tu vidíme?  Nie málo. Vidíme, že žena má byť ticho a podriadená mužovi.. vidíme, že BISKUP má byť mužom JEDNEJ ženy.. teda, že ak chce viesť cirkevné spoločenstvo musí byť manželom a otcom.. Ak je tam jednej ženy, zároveň to znamená že ešte v tej dobe bolo mnohoženstvo a to by teda praktikovať nemal, dokonca ani slovko o celibáte….

Takže ak cirkev  na druhom Lateránskom koncile v roku 1139  zaviedla celibát, napriek VÝSLOVNÉMU odporúčaniu sv. Pavla aby aj diakoni aj biskupi mali manželky a rodiny… ako niekto môže hovoriť o TRADIČNEJ rodine? Od akého času budeme prijímať rozhodnutia cirkvy že už sú správne a teda sa na ne môžeme odvolávať???

Boh vôbec nikde neprehlásil, že rodinu musí tvoriť jeden muž jedna žena a ich deti.

K otázke č.2…. je absolútne v protiklade s článkom 21 Európskej charty základných práv:  Nediskriminácia 1. Zakazuje sa akákoľvek diskriminácia najmä z dôvodu pohlavia, rasy, farby pleti, etnického alebo sociálneho pôvodu, genetických vlastností, jazyka, náboženstva alebo viery, politického alebo iného zmýšľania, príslušnosti k národnostnej menšine, majetku, narodenia, zdravotného postihnutia, veku alebo sexuálnej orientácie. 2. V rozsahu pôsobnosti zmlúv a bez toho, aby boli dotknuté ich osobitné ustanovenia, je zakázaná akákoľvek diskriminácia z dôvodu štátnej príslušnosti.    VIDÍTE?? Nediskriminácia na základe SEXUÁLNEJ orientácie..

A čo robí otázka č.2? Chce od nás občanov, aby sme diskriminovali v prípade adopcií detí určitú skupinu ľudí, na základe ich sexuálnej orientácie.

K otázke č.3  Čo bude nasledovať nabudúce? Zákaz matematiky?? Ak sa skupine rodičov nebude pozdávať? Zákaz výtvarnej výchovy?? Alebo čoho?? Odkedy v normálnej demokratickej spoločnosti ide skupina rodičov rozhodovať, čo sa bude učiť v „štátnych „ školách? Veď táto skupina ľudí má právo v každom meste založiť i svoju súkromnú školu, v ktorej si určí , že takýto predmet nebude v osnovách. Ale pokiaľ máme zastupiteľskú demokraciu, tak o náplni vyučovania rozhoduje Ministerstvo školstva ktoré je riadené politickým nominantom  dosadeným na základe volieb. Ak chce niekto výraznú zmenu má na ňu dostatok možností, stačí viesť príslušné ministerstvo a presadiť patričný zákon, alebo len zmeniť učebné osnovy. Čo tomu bráni? Aha?? Mať väčšinu a politickú silu na takúto zmenu.

A všeobecne k postoju práv menšín.  Hoci je LGTB asi len 4%  boli bohom rovnako stvorení ako heterosexuáli a majú mať rovnaké práva. Nehovorím tu o pedofiloch ( tí sú aj tak viac u heterosexuálov vrátane cirkvi, ako u homosexuálov) nehovorím ani o „slávikovcoch“ , ktorí praktizujú sex s rovnakým pohlavím za peniaze a pred kamerami. Hovorím o normálnych ľuďoch, ktorých stvoril boh s dušou v tele iného pohlavia. Prečo by oni nemali mať rovnaké práva ako heterosexuáli? Všetci HOMO sa narodili v HETERO rodinách a aj tam boli vychovávaní. A predstavte si, ten hetero spôsob života, ktorí ich obklopoval od narodenie nemal na ich HOMO podstatu ŽIADEN vplyv. Ako je teda možné, že tu NIEKTO argumentuje , že opačne to nebude fungovať?? TEDA že ak bude dieťa vyrastať v homo rodine, tak URČITE z neho vyrastie HOMO??? NO NIE.. veď to vidíme práve na tých homosexuáloch, ktorí v žiadnej homosexuálnej rodine nevyrástli a tá hetero orientácia ich rodičov na nich vôbec nevplývala. Nespadli z neba, ani z mesiaca.. vyrástli všetci v hetero rodinách, dokonca 75% na Slovensku ich vyrástlo v KRESŤANSKÝCH rodinách.

Záverom. Nie som zástancom ich „pride parád“, ani žiadnych exibícií. Ale robiť referendum o niečom, čo neprinesie žiadnu  zmenu, sa mi zdá rovnaké ako tie ich „pride parády“  a ešte to platíme my všetci z našich daní.  Referendum je zbytočné, prvá otázka je už vyriešená v ústave čl.41Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých., druhá je v nesúlade článku 21 mnou spomenutej nadnárodnej charty a tretia je absolútne proti základom demokracie… skupina rodičov si chce vyhradiť právo zásahu do vyučovacích osnov, hoci má možnosť toto urobiť demokratickými postupmi fungujúcimi v našej spoločnosti.

Ak bude referendum úspešné, nemám žiaden problém s upravenými zákonmi. Avšak to isté očakávam od aktérov a zástancov referenda, ak bude neúspešné, tak očakávam že rovnako budú ONI rešpektovať demokraciu, ktorá platí aj pri mojom víťazstve ale aj pri prehre.

Žiadna z troch otázok nie je taká závažná, aby som s zúčastnil tohto zbytočného referenda. A vôbec si nemyslím,  že sa svet zrúti ak bude úspešné alebo neúspešné. Len mi vadí, že slúži k exibovaniu skupiny ľudí, ktorí chcú potláčať práva inej. Malej skupiny, ktorá si svoj osud nevybrala.  A to si hovoria kresťania a stále nás presviedčajú o kresťanskej láske.. ako vidno tá je láskou len medzi kresťanmi ( ani to nie, lebo sa medzi sebou vraždili po celé tisícročia).. navonok k iným v žiadnom prípade.

P.S.: Pápež je tolerantný k Inakosti.( kto som ja , aby som ich súdil?)… prečo naši referenďáci nie??