Spomienka na 11. 9. 2001, nemali by sme zabudnúť!

11. septembra 2014, simon22, Nezaradené

wtc6Bol som niekde v hoteli na Šírave, keď mi volá kamoš…. pusti si CNN a pozeraj.. vbehol som do izby a začal sledovať priamy prenos. Nechápal som, ako ešte pred nárazom druhého lietadla tam bol nejaký štáb a mohol vysielať. Dokonca pohotovo zaradili do priameho prenosu aj záznam z prvého nárazu, ktorý urobili nejakí turisti .. ľudia stáli a kričali na chodníkoch s hlavami vyvrátenými dohora a sledovali kúdole dymu valiace sa nad celým Manhattanom.

Ukázalo sa, že ide o teroristické útoky namierené výlučne na USA. Zrazu sme sa dozvedeli, že unesených lietadiel bolo viac, postihnutí tvrdia že 4. Aj keď pri tom Pentagone akosi chýbali trosky lietadla.  Do Bieleho domu nevrazilo, lebo po bitke na palube teroristov s cestujúcimi spadlo niekde do poľa v Pensylvánii.

Celkovo bolo obetí 2996, z toho v unesených lietadlách LEN 246 ( z nich 19 útočníkov). Let 77 ktorý narazil do Pentagonu  usmrtil 125 ľudí, z toho 36civilných zamestnancov v budove.  Na uliciach pri „dvojičkách“ zahynulo 292 ľudí.  Hasičov 343, ochrankárov 87, policajtov 28….O zničenom hoteli Mariott s asi 500 obeťami sa ani nepísalo.

Po niekoľkých desiatkach minút padli obe veže WTC, ľudia utekajú, zabití sú záchranári ktorí zasahujú pod budovami a v budovách.  Napokon padla aj jedna z menších budov obchodného centra, budova č. 7…. Toto je časový harmonogram , ako bol zostavený neskôr. U nás bolo o 6 hodín viac.

Zdroj harmonogramu- wikipedia.

Po tomto útoku sa začala vojna proti terorizmu naplno rozbiehať po celom svete a trvá dodnes. Je časovo aj priestorovo neohraničená.  Vyrojilo sa veľa konšpiračných teórií, žiadna však nebola dostatočne preukázaná. Rovnako ako aj zastrelenie prezidenta Kenedyho, bude aj pád dvojičiek natrvalo obklopený rúškom tajomstva a nevysvetlených otázok, bez odpovedí.

Česť pamiatke všetkým, čo zahynuli priamo 11.9.2001 ale aj ako následok týchto udalostí.

http://www.youtube.com/watch?v=hbdzErXVIcM

 

toto má byť jedným z dôkazov konšpiračnej teorie…. záblesk pri odpálení rakety spod pravej strany trupu pri koreni krídla.  pri pozretí videa sotva badateľný..

wtc2