Demokracia v USA má dnes svoj deň, volí sa prezident aj nejaké komory senátu. .

6. novembra 2012, simon22, Nezaradené

Tieto voľby znova ako je tradíciou , sleduje asi celý gramotný svet. Stalo sa tradíciou že dvojkolová voľba , so zbytočným druhým kolom, kde volitelia MUSIA zvoliť toho , za ktorého stranu tam sú, priťahuje pozornosť celého sveta. V nedávnej minulosti po „floridsko-zmanipulovanom“ sčítavaní hlasov“ sme sa dožili pádu dvojičiek a ataku arabského sveta.

Má aj teraz jeden z kandidátov bratranca guvernérom  v niektorom štáte, ktorý by zaistil ten správny výsledok? Ak ano, môžeme hovoriť o víťazovi.  EU a Rusko si zvyklo na Obamu a nechcelo by jeho protikandidáta. Lebo sa obáva nevypočítateľnosti jeho zmien názorov, jeho záväzkov voči niektorým skupinám bažiacim po ďalšom šírení demokracie vo svete . Pre nechápavých a zaostalých obyvateľov krajín bez americkej demokracie. Ako inak, keď nevedia pochopiť slovo?  Samozrejme zbraňou. Aj Izrael, dlho držaný na uzde by si želal zmenu. Nedostal zatiaľ súhlas na „hor sa na Irán“ a tak netrpezlivo šúcha nohami v očakávaní zmeny.  A ak tá príde, bude svätou povinnosťou a splnením si spojeneckého záväzku pomôcť Izraelu v boji proti zlému Iránu.  Lebo ten si prvý krok asi nenechá len tak..

Alebo bude jednoduchšie zjednotiť Kóreu?? Neviem.. . Nobelovský premiant nezačal žiaden nový konflikt, lebo nestihol pre krízu… musel riešiť iné problémy a tak sa mu podarilo dodržať slovo.  Jeho politika doma stratila na popularite a z jasného favorita sa stal jeden z dvoch kandidátov. Má k dispozícii vládny aparát  a to nie je málo, či to bude stačiť so zbytkom popularity na zaistenie si ďalšieho obdobia v úrade, to ukáže dnešný deň.  Zajtra budeme múdrejší.