Ako sa rodia “ Saganovia“ aj v päťdesiatke-cyklistika dvoch tvárí.

12. júla 2012, simon22, Nezaradené

Pozeral som v telke 11tu  etapu Tour de France, ktorá končí na vrchole velikánskej hory….
tak som si dal pred posledným stúpaním energetický gél( chleba s masťou a cibuľou) zapil ionťákom( plzeň) prehodil na ťažší prevod( na gauči seba  z ľavého na pravý bok) a nasadil som pekelné tempo do cielového kopca.. to som zvedavý kto ma dnes predbehe…
Inšpirovaný etapou končiacou na kopci som vletel do garáže.. do jamky medzi brušisko a kozy som si pripol pás s vysielačom tepu, monitor upevnil  na  bajk , prilbu na hlavu a hor sa na svoju horskú etapu.. Bierovce-Kykula.. cez Chocholanskú dolinu… no čo vám budem hovoriť.. prvých 10km super..rýchlosť 16-30 mierne stúpanie,  tep 150-165.. potom sa  stúpanie zdvihlo ešte asi o dve %  a zrazu mi začne pípať a vrieskať ten budík.. že stoj lebo infark!!! No ja somár som tam mal vložiť aspon o 10 kilov menej alebo 10 rokov menej ako mám.. lebo pri 176  tepoch ma to chcelo odradiť od pokračovania.. nedal som sa.. a tvrdohlavo šiel ďalej.. v odhodlaní dosiahnuť ešte pred zotmením vrchol.. a tak som prešaltroval vpredu na najmenšiu šajbu.. vzadu niekde v strede.. odbočka doprava a kopček sa zväčšil.. nooo, dám ešte asi 1500 metrov.. a.. zhodila ma z bajku sprostá žltá čiara na ceste s číslom že ešte 4KM.. kurva.. šiel som 55 minút do kopca (asi 14 km)a ešte ŠTYRI kiláky??? Morál ma opustil, rezignoval som  a otočka domov.. Doma som bol za 18 minút, super etapa….. vietor vo vlasoch, rýchlosť späť medzi 40 -50… paráda.. Nabudúce som odhodlaný dostať sa až na vrchol.. ( z 200- do 785mnm na 18km…a späť dolúúú tiež 18km)

PS: nie je to veľký kopček.. ale ja som v kopci slabučký ako čaj.. ale odhodlaný.. hlavne je sa kam zlepšovať.. aspoň do konca Tour.. 😀 možno do konca olympiády..

PS2: obdivujem všetkých cyklistov v akomkoľvek peletóne.. je to najmenej zaplatená najväčšia drina.. .našim držím palce, nech má Peťo ten zelený v Paríži… A na „Hrách“ nech zabojujú o metál… toto je pre hašlerku a iných, čo to pochopili inak- asi lepšie, ako som to ja myslel….