Informujú nás tak, ako nás informujú. . asi si to zaslúžime!

29. septembra 2011, simon22, Nezaradené

 

Pozriem raňajšie správy a …… nebojte sa, nebudem Vás strašiť žiadnymi politickými výbuchmi či senzačnými odhaleniami.. na to sú tu druhí.. Ja pozerám telku a počujem, že:

Naši futbalisti hrali tak, ako hrali a výsledok bol taký, aký bol….

Súd rozhodol tak, ako rozhodol…

Rokovali sme o probléme a výsledok je taký, aký je…

A ja sa nestačím čudovať… kopa správ, ale ani z jednej som sa nedozvedel, ako to vlastne dopadlo. Páni moderátori si nedajú ani tú námahu, aby ten idiotský zvrat prevzatý pravdepodobne z anglickej konverzácie, keď síce veľa povieme ale nič konkrétne neprezradíme.. začali potláčať doplňujúcou otázkou: „ A AKO TO VLASTNE DOPADLO?“. Asi očakávame že všetci  vedia ,ako to dopadlo.

A možno by sme sa aj čudovali, že po doplňujúcej otázke politikovi čo nás ohúril informáciou, že rokovanie dopadlo tak, ako dopadlo, by tento politik  ani nevedel povedať „ako to vlastne dopadlo“. Lebo tento nič nehovoriaci zvrat používa tak často, že si ani netreba pamätať výsledok rokovania, ba možno ani tému o ktorej rokovanie bolo.. A novinárom či moderátorom to div sa svet STAČÍ. Oni nám oznámia , že sme sa práve ako prví len na ich stanici, či z ich novín dozvedeli horúcu novinku:

„ rokovanie dopadlo tak, ako dopadlo“.. hurá.. určite ani lepšie ani horšie dopadnúť nemohlo.. a preto nám musí stačiť že práve tak, ako…

Už mi to pripomína našich športovcov vrátivších sa z dlhšieho pôsobenia v zámorí.. každú odpoveď začínajú „ tak jasne…alebo … samozrejme.. lebo …. lebo slušnosťou tam za morom  je dať novinárovi pri jeho otázke za pravdu. A preto… skoro všetci začínajú odpoveď „of course.. alebo certainli…“

A preto „odpovedajú všetci tak, ako odpovedajú“……..  A akože to vlastne odpovedajú??……….

ja len toľko…..