Slovan dobyl Rím. . . . gratulujem.

26. augusta 2011, simon22, Nezaradené

Super, dávno som nemal z futbalového výsledku takú radosť. Slovan postúpil do skupinovej fázy „Euroligy“. Vyradil slávny AS ROMA, keď v ani jednom zápase neprehral. To sa počíta a chalanom aj trénerovi treba vysloviť obdiv. Veď celý rozpočet Slovana je asi ako tri Tottiho ročné platy.

No treba zostať nohami na zemi, lebo presnejšie by bolo treba napísať AS sa vyradil sám svojou neschopnosťou dať gól. Vyložených šancí mal dosť, aj územnú prevahu, ale akosi chýbali centimetre. A hlavne ma zaráža oblbovanie fanúšikov menom ŠEBO. Chalanisko neukázal okrem bojového srdca o nič viac ako ostatní slovanisti na trávniku. Ale má ten správny image okolo seba a tak si skalní belasí myslia, že to on vyradil AS. Inak by neskandovali jeho mená a nie meno všetkých.

Citát: „A keď slovanistom dochádzali sily, vlievali im ich hlasivkami priaznivci.Šebo- Šebo ozývalo sa zo sektora hostí.

Keď však v 74. minúte domáci kapitán Totti striedal, diváci spustili ohlušujúci piskot a rímsky „cisár“ si to namieril rovno do kabíny a neunúval sa ísť podať ruku trénerovi Luisovi Enriquemu… Už bez svojej ikony Rimania futbalovo „zomreli“. Rozhodla o tom životná chvíľa striedajúceho Petra Štepanovského. Góóól!

Vyrovnané!!! Do konca chýba osem minút. Slovanistický sektor schádza zhora bližšie k ploche. Tlieska, skanduje, spieva, teší sa.

Všetci hráči Slovana siahajú na dno síl. Ani turecký arbiter nepodlieha atmosfére, tak ako v tej minulej edícii v boji o skupinu Rus v Stuttgarte.“

 

Šebo nie je TOTTI a určite aj keď je na naše pomery veľmi dobrý strelec a bojovný hráč, nestačí to zatiaľ na dieru do sveta mimo územia Slovenska. Dokonca neobjektívnym fanúšikom asi ušlo, že za prvý gól v sieti belasých mohol práve ŠEBO.. lebo on kryl strelca gólu .. teda v poslednej chvíli mu nestíhal a hrabol len tak ledabolo po ňom rukou. Nevadí, úspech mužstva je veľký, vyradili taliansku ikonu futbalu.

Je to výsledok , ktorý letí do sveta a úprimne sa teším z postupu Slovana. Len by som všetkým želal dobrých súperov a nabudúce viac šťastia hlavne v predkolách „ligy majstrov.“ Lebo tam sa dá zarobiť v základnej skupine na dvojročné pôsobenie, lebo to je najkvalitnejšia súťaž a APOEL nebol neprekonateľný, len si bolo treba viac veriť , viac makať – presne tak ako sme to videli v tomto dvojzápase. Tu si mysleli, že nie sú favoritom, preto dreli na krv a s pomocou šťastíčka to vyšlo… Paráda, len viac takýchto úspechov. Asi ich motivoval Peťo Sagan, ktorý v to isté popoludnie vyhral svoju prvú veľkú etapu na pretekoch „Grand tour“ a to šiestu etapu na VUELTE.

Vďaka za pekný horúci a úspešný 25. augustový deň roku pána 2011….. vďaka Rím, vďaka Córdoba.. ja len toľko.