Prečo sa škrabať po hlave jednoducho, keď sa môžeme zložito, alebo ako Premiérka a jej strana stráca tvár.

21. apríla 2011, simon22, Nezaradené

rozhodne trnka obecná?A máme to tu. „Já akože prvá“ sa chcela stať  „Já prvou“, ale neobstála v pondelkovom dueli.„Já prvý“ sa tomu  pochechtáva v kúpeľnom mestečku , „Já väčší tretí“ kričí zhodíme pre klamstvo a neschopnosť „ Já akože prvú“ ktorá zostáva stále len tvárou na dvojfigúrke „ Já menšieho druhého“ a  „ Ivana skrytého“ .  „Já akože prvá“ nevyužila šancu a nestala sa „Já prvou“, lebo pri neústupčivosti svojho ministra sa nedokázala rozhodnúť a odvolať ho. Bolo jednoznačné, že dvojfigúrka potrebuje ukázať celému Slovensku, kto je tu pánom. Že premiérka nemá žiadne slovo , že si môže akurát tak dupnúť a to je všetko. Na druhý deň začala „Já akože prvá“ trucovať a bojkotovala vlastnú vládu… vydierala. Ako už neraz počas svojho ani nie ročného pôsobenia na čele našej srandavlády. A práve toto vydieranie .. odstúpim ak vy neustúpite. Dosiahla odchod  vrchného pastiera daňového nebíčka, ale úplne stratila pôdu pod nohami a aj kusisko tváre svojej, aj svojej straničky…Vydieranie ju môže úplne odrovnať..

Ako? No veľmi jednoducho a bez najmenšieho dôkazu, že ju zhodila vlastná dvojfigúrka. Lebo zhodou okolností vyniesol verdikt Ústavný súd v kauze voľby generálneho prokurátora. Tá teda ani  náhodou nebola tajná, hoci byť mala. A preto je neplatná a musí sa opakovať. Verejná voľba neprešla a tak bude znova tajná. A ako vydiera „ Já akože prvá“?.. ak Trnka prejde ja odídem… Dovidenia- chce sa mi povedať. Lebo na takúto šancu asi čaká dvojfigúrka, ktorá stratila svojho kamaráta po vydieraní. Lebo ten vrchný pastier z daňového nebíčka odstúpil. Podľahol vydieraniu a zmizol. Lebo ten klientelizmus, ktorý síce neporušil zákon o verenom obstarávaní, bol ako Brno. Lebo aj hlupákovi musí byť jasné, že NKU nedokáže porušenie zákona a všetko by bolo po starom. Toto divadlo si mohla SDKU odpustiť, lebo najskôr zbavila dvojfigúrka tváre „Já akože prvú“, ktorá sa nestala „ Já prvou“ a potom zbavila dvojfigúrka tváre aj seba, lebo nedosiahla svoje v podržaní kamaráta na fleku peňazotokovom.

Prečo sa škrabala za ľavým uchom nie ľavou rukou ale pravou okolo celej hlavy a ešte popod pravé stehno?? Aby to nebolo také jednoduché?? Teraz stačí v tajnej voľbe generálneho prokurátora zvoliť znova ten poľný kríčok.. trnku.. a bude vystarané. Bude sa hľadať kto zradil, je vopred  jasné že takého nebude. „Já akože prvá“ ak nebude chcieť stratiť úplne svoju tvár, podá demisiu. A to som zvedavý ako to dopadne.. lebo ujo „vrchný bača“ nášho košiara, ktorého mnohí zovú prezidentom, môže poveriť zostavením vlády aj niekoho iného z úplne iného tábora, ako si predstavuje dvojfigúrka.  Alebo sa rozhodne vyhodiť prašule  a zahrať sa predčasne na demokraciu a potešiť tým „Já väčšieho treteho?“ Takže požijeme uvidíme, ako toto teátro celé vyvrcholí.. V každom prípade je terazky celá politická ekipa sústredená nie na ekonomické a životne dôležité problémy nášho košiara, ale na hru na slepú babu. Kto ju dostane sa aj premiérom môže stať…

Ja len toľko pohľadom z bufetu…. Simon22