Založ si blog

Pripravuje sa Rusko na útočnú vojnu? Ako je to v porovnaní s USA?

Na úspešný útok potrebuješ 3,5-5x viac síl a prostriedkov ako na obranu. pri boji v meste je to až 10x, inak by si útok ani nemal začínať.. Takže sa pozrime na dve veľmoci, aké majú ozbrojené sily a hneď uvidíme či sa pripravujú na útočnú alebo obrannú vojnu.. Pre zničenie základných strategických uzlov protivníka potrebuješ letectvo a raketové vojsko.

Letectvo USA má asi 13 360 lietadiel , z toho bojových a stíhacích lietadiel 4800 kusov, 5250 transportných lietadiel, k tomu treba prirátať  5760 vrtuľníkov.. Rusko má spolu 3900 lietadiel , z toho bojových a stíhacích 2230, transportných 1530, k tomu  1450 vrtuľníkov…. Jeho 20 000 tankov nemá ako zaútočiť ani na západnú Európu, nieto ešte na USA…. Má len 352 námorných lodí, z toho jedinú lietadlovú a 62 ponoriek, USA majú 415 lodí z toho 20 lietadlových….66 ponoriek. Ako vidno Rusko sa na útočnú vojnu NEPRIPRAVUJE, lebo nemá také letectvo aby mohlo operatívne zasiahnuť v krátkej dobe kamkoľvek na svete, nemá vzdušnú transportnú kapacitu potrebnú na vedenie veľkých operácií, je však pripravené brániť sa!

Najviac raketových systémov má Severná Kórea asi 5000, potom Rusko 3800 a Čína 2050..USA majú 1197 systémov, strategických rakiet a rakiet stredného doletu majú Rusko a USA paritne podľa medzinárodných dohôd. Takže Rusi majú prevahu v raketách krátkeho doletu, ktoré slúžia hlavne na odrazenie protivníka taktickej a operačnej hĺbke pri pokuse napadnúť jeho územie a nemôžu slúžiť na vedenie útočnej vojny. Ruské sily sú postavené na odvetnom údere v prípade napadnutia. Inak by mali omnoho masívnejšie letectvo a lietadlové lode, ktoré sú znakom prípravy na útočnú vojnu, vrátane transportných lietadiel, ktoré môžu v krátkej dobe prepraviť potrebné množstvo pozemných síl a materiálu na ktorékoľvek bojisko. …

Ekonomické porovnanie:

USA pre rok 2018 vyčlenila na zbrojenie 647 MILIÁD USD, druhá je Čína s 151 mld USD, 3- Saudská Arábia s 56 mld, 4- Veľká Británia 50 mld, 5-6 India a Rusko s 47mld USD na zbrojenie v roku 2018… Zadlženosť krajín?? prvé USA s vonkajším dlhom 17 biliónov 910 miliárd USD, druhá je Veľká Británia s dlhom 8 biliónov 126 miliárd USD, tretie Francúzsko 5 bilionov 360 mld, potom Nemecko 5 bil 326 mld, Rusko je na 25 mieste s dlhom 451 miliárd 500 mil.,teda 39x nižší dlh ako USA, napriek všetkým embargám! za rok 2017 mali HDP USA 17bilionov 947miliárd, teda majú zadĺženosť 100% HDP, Rusko má HDP na úrovni 1bil 326 mld, takže  ich dlh je asi 30% jeho ročného HDP. USA má 17x výkonnejšiu ekonomiku, to je v absolútnej hodnote, rovnako aj dlh má 39x vyšší ako Rusko, no k ročnému HDP je to  len o 70% viac ako je ten Ruský vzhľadom na ich HDP.

USA dlžia skoro celému svetu, najviac Číne1 bilion 145mld USD, Japonsku- 1bil 91mld USD, Írsku 302,5 miliardy USD, Brazílii 270 mld, Kajmanským ostrovom 254 mld, Švajčiarsku 244,5mld,atd atd. Ak neviem splácať, urobím lokálnu vojnu a ešte si prisúdim reparácie a samozrejme zisk pre svoje firmy na obnovu toho čo som počas tej vojničky zničil, toto je politika USA už od roku 1949.. Oni ju volajú šírením demokracie a strážením svetového mieru, podľa mňa to je len propagandistické prehlásenie. Podstata ich vojnového zasahovania po svete je výhradne POLITICKO-EKONOMICKÁ. Vždy zasiahnu len vtedy, ak prehlásia dané teritórium a konflikt za národný záujem USA, je to v periodicite vyraďovania starej výzbroje a zavádzania novej. Kongres treba presvedčiť o nutnosti vývoja a nákupu nových zbrojných systémov, čím lepšie ako použitím tých starších v konflikte? Rusi po prvý krát vo svojej histórii urobili presne to isté teraz v Sýrii. Predviedli tam celý arzenál najnovších rakiet a lietadiel, s cieľom zvýšiť ich predajný potenciál, čo sa podarilo.

 

Zo skladby ozbrojených síl USA a Ruska  vidno, že Rusko si nemôže v žiadnom prípade dovoliť rozpútať konflikt ani so samotnými USA, nieto ešte z niektorým z ich spojencov, kde by zbytok NATO bol podľa článku 5 zmluvy automaticky účastníkom konfliktu. Nemôže a ani nemá žiadnu príčinu pokúsiť sa vrátiť Pobaltské štáty pod svoju správu. Čo by tým získali? Iba niekoľko miliónov znepriatelených obyvateľov a nič viac. Expanzia do Pobaltia je našim výmyslom, aby sme my odôvodnili svoju vojenskú prítomnosť v týchto štátoch. Iný prípad bol Krym, bez ktorého by Rusko stratilo svoje základne v Čiernom mori a tým aj akýkoľvek dosah na stredozemno-morské a čiernomorské aquatórium. Tým neobhajujem anexiu Krymu, len som vyslovil názor, prečo k nej došlo. Ak teda sledujeme medzinárodné cvičenia Ruska s Bieloruskom alebo ako teraz s Čínou a Mongolskom, je to len snaha Ruska ukázať, že má vojenských spojencov a odradiť tým prípadných nadšencov o pokus získať niektoré z ruských území. Pokus o zatiahnutia Ruska do zástupného vojenského konfliktu na Ukrajine sa našťastie nepodaril, boli by sme totiž priamo ohrození aj my v priľahlej časti EU. Strašenie Ruskom ako prípadným agresorom smerom do Európy je len propagandistickým pôsobením na obyvateľov Európy, aby títo pristúpili na vyššie vojenské výdavky svojich krajín.

Rusko ukazuje nové zbrane ktoré sú pred dokončením vývoja, všetky majú prezentovať schopnosť zasiahnuť ktorúkoľvek časť sveta bez účinného protipôsobenia na danú zbraň ( hypersonické zbrane, skracujú dobu reakcie z hodín na desiatky minút, napríklad nadzvukový klzák Avantgard a medzikontinentálna balistickú strela Sarmat, ktoré zaradia do výzbroje v najbližších rokoch.). Toto má slúžiť znova len ako odradzujúci element voči pokusu viesť s Ruskom vojenský konflikt. Tiež je to psychologická hra, preukázať svoju schopnosť neodvratného spätného úderu, ktorý určite zasiahne územie potencionálneho agresora, nech by bolo akokoľvek vzdialené od Ruska. ( ako aj „ ruka mŕtveho muža“ )  http://simon22.blog.pravda.sk/2018/04/16/rtva-ruka-system-perimetr-masina-sudneho-dna-v-pripade-najhorsieho-scenara-urobi-z-usa-a-jeho-spojencov-nuklearne-peklo/ Rusko venuje veľkú pozornosť svojim komplexom protivzdušnej obrany, ktoré majú vysokú efektivitu ničenia vzdušného čí námorného protivníka. Dokončovaný systém S500 je schopný ničiť aj prostriedky napadnutia na nízkych orbitálnych dráhach. Na strane NATO sa pripravujú jednoduché a účelné prostriedky na prekonanie silnej protivzdušnej obrany ako sú napríklad „roje miniatúrnych dronov“ či útok bezpilotnými bojovými prostriedkami, ktoré môžu zahltiť akokoľvek výkonný systém protivzdušnej obrany a vyčerpať jeho potenciál na ciele, ktoré nemajú skoro žiadnu hodnotu. Potom by bolo použitie vzdušných síl jednoduchšie a efektívnejšie. Obe strany sú asi rovnako ďaleko vo výskume a vývoji kvantových zbraní, či nedoplerovských kvantových systémov včasnej výstrahy a zachytenia cieľov..

Posunutie NATO k hraniciam Ruska po roku 1989 a strata spojencov v strednej a východnej Európe samozrejme donútila Rusko k zmene strategických plánov pre vedenie ohraničeného vojenského konfliktu hlavne na európskom bojisku. Stratili nárazníkovú zónu pre vedenie pozemných operácií.Preto sú veľmi nervózny z vývoja na Ukrajine a nechcú pripustiť jej pripojenie hlavne do štruktúr NATO. USA vedia, že otvorený konflikt s Ruskom alebo Čínou nie je možný, ohrozili by tým priamo svoje vlastné územie. Avšak vtiahnuť Rusko do zástupného konfliktu s inou krajinou, ako sa im to podarilo v roku 1979 v Afganistane, neustále láka ich stratégov ( potrebovali sme pre nich niečo ako bol pre nás Vietnam a to sa nám podarilo… Zbigniew Kazimierz Brzezinski). Je to totiž spôsob, ako bez ohrozenia svojho územia dosiahnuť strategickú výhodu nad silným protivníkom, vyčerpaním a oslabením jeho vojenského potenciálu.  UŽ teraz má NATO( aj samotné USA) podstatnú prevahu nad Ruskom, takže jeho útok na Európu je len politickým výmyslom. Lebo zničiť uzlové body neznamená dobiť územie, to sa musí aj obsadiť a potom spravovať, a to je ten najväčší problém obojstranne platiaci pre  Rusko aj USA.

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112894x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív