Založ si blog

Želal by som si, aby boli vždy odborníci na vedúcich postoch, z policajného prezidenta chceme však urobiť politického nominanta!

Ak o tom hovorí niekto, kto nebol absolútne odborníkom v danej oblasti a pritom robil ministra obrany, tak mi príde táto požiadavka prinajmenšom „pokrytecká“. V obedňajšom programe televízie „ta-tri“ asi vyhodňarske počítanie.. ta jeden, ta dva, ta tri….. vystúpil Ľubomír Galko s kritikou, že Drucker je absolútne nekompetentný viesť ministerstvo vnútra, lebo nie je v danej oblasti žiaden odborník. Aj by som súhlasil, ak by to nepovedal človek, ktorý bol vymenovaný za ministra obrany ešte menej odborne spôsobilý ako je teraz ten Drucker. Čo to Galko vyštudoval?? Informatiku? A čo robil po ukončení školy ? Zhrňme si to.  91-92 zamestnanec v podniku výpočtovej techniky, programátro v inej firme, 92-2001 podnikal  ako majiteľ MG servis tvoril softwarové aplikácie. 2001-3 Manažer v Kauflande, riaditeľ, prechod do Interfructu  zástupca manažéra prevádzky.. teda nejaké „doplňovanie regálov“ niekam do iných obchodov..  Potom riaditeľoval DN  centrum a Dona DN.. asi premenovaná tá prvá firma. V roku 2010 zrazu zistil, že je osvietený a vstúpil do politiky , STAL MINISTER OBRANY. Ak mal kvalifikáciu na tento post?? Od troch rokov do piatich sa rád hrával s plechovým tančíkom a potom sa naučil strieľať z luku pri hre na indiánov….

Teraz tento „odborník“ ktorý bol odvolaný z ministerskej funkcie pre odpočúvanie všetkých, aj novinárov a svojej premiérky, ide rozprávať o niekom, že nemôže byť dobrým ministrom, lebo nie je odborníkom v danej oblasti. ŽASNEM nad tou drzosťou.

Ani Kali nebol odborníkom a som rád že konečne vypadol. A Lipšic? Raz ministrom Spravodlivosti a potom Vnútra?? Taktiež multiodborník, len preto, že vyštudoval právo a bol zakladateľom a predsedom  partičky s názvom Občiansko-demokratická mládež, ktorá bola založená roku 1991?

Bol konkurzným právnikom,( o majetkoch) a neskôr advokátom… A zrazu MINISTROM postupne na dvoch  ministerstvách…. TOTO bolo dostatočné vzdelanie na ministra ?? Pochybujem.. A takto by sme mohli rozobrať VŠETKÝCH  bývalých ministrov, zistili by sme, že akí tr-tkovia len vďaka správnej straníckej knižke nám ministrovali. Napríklad minister obrany SITEK, elektorinžinier z Tesly Orava alebo vedúci strediska Pozemných stavieb Žilina, otras.. Posledný vojak a generál- odborný minister bol Andrejčák v roku 1993-4. Potom nastúpil prvý neodborník , čistý politik Kanis, ktorý nemal ani páru o vojenstve a odvtedy to pokračuje.. a nielen tam, okrem zdravotníctva sú všade samí diletanti. A zrazu jedného z predchádzajúcich diletentov na mieste ministra Galka osvieti a žiada akúsi odbornosť….. Prečo ju nevyžadoval od seba onehdá??

V roku 1996 bola zastrelená Írska novinárka Veronica Guerin pri výkone svojej práce, mafiou. Zastrelili ju pri ceste na súd, kde mala vypovedať. Na križovatke v jej aute, keď zastavila na červenú. Noviny The Irish Independent uverejnili po vražde na prednej strane titulku: Vieme, kto ju zastrelil – je nedotknuteľný./ politické krytie)

Vraždou Veronici Guerinovej sa v Írsku začalo najväčšie kriminálne vyšetrovanie, následkom ktorého bolo zatknutých viac ako stopäťdesiat zločincov. Polícia podnikla neočakávané zákroky medzi kriminálnymi gangami a veľa drogových barónov ušlo pred spravodlivosťou do Európy. Novovytvorený Úrad pre kriminálne záležitosti (Criminal Assets Bureau-CAB) zhabal bankové kontá, ktorých hodnota

bola dvadsať miliónov libier a zbohatlíci boli nútení dokázať pôvod svojho majetku. V prípade nepreukázania, mali bankové kontá zmrazené. Následkom týchto opatrení sa drogová mafia stiahla z dublinských ulíc a prestala verejne ukazovať svoj vplyv a bohatstvo.

Za vraždu Veronici Guerinovej boli odsúdení na doživotie dvaja členovia gangu Johna Gilligana.

Napriek tomu, že tragická smrť novinárky Veronici Guerinovej spustila lavínu kriminálnych vyšetrovaní, prijaté policajné opatrenia neboli také úspešné, ako sa od nich očakávalo. Garda Síochána v boji s organizovaným zločinom výrazne nepokročila, aj kvôli nedostatočnému finančnému pokrytiu, ktoré by zahŕňalo okrem iného nákladnú ochranu svedkov. Obchod s drogami po smrti Veronici Guerinovej v Dubline stúpol a cena jednej dávky klesla na úroveň asi piatich dolárov. Dublin sa tak stal jedným z najlacnejších heroínových európskych miest.

ŽIADNA VLÁDA NEPADALA, hoci mafia ako v Taliansku, Nemecku  či teraz na Slovensku siahala až do vládnych kabinetov. Nie sme o nič iní ako zbytok Európy… len sme citlivejší, lebo sme to v takomto rozmere nepoznali.

 

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3131488x
Priemerná čítanosť článkov: 5725x

Autor blogu

Kategórie

Archív