Založ si blog

Kto použil nervovo paralytický bojový prostriedok na dvojitého agenta Skrypaľa?

4.3. 2018 o 16:15 sa našiel na lavičke v parku  neďaleko obchodného centra The Maltings v Anglickom meste Salisbury starší muž s mladšou ženou ,ktorí boli v hlbokom bezvedomí. O pár hodín bolo jasné, že ide o bývalého dvojitého agenta ruského pôvodu žijúceho od roku 2010 v Británii Sergeja Skripaľa a jeho 33 ročnú dcéru Júliu, ktorá bola u otca na návšteve z Moskvy.

Dnes 15.03.2018 vyhlásili predstavitelia USA, Británie, Francúzska a Nemecka, že za otravu bojovou látkou NOVIČOK-5  sovietskej výroby( Uzbekistan) z obdobia studenej vojny je zodpovedné Rusko.  Binárna látka s naväčším účinkom sa vyvíjala pod označením A-232, bojový charakter dostane až spojením dvoch neškodných komponentov tesne pred použitím.  K vyhláseniu sa pripojil taktiež aj šéf NATO Stoltenberg. Británia okamžite vyhostila 23 Ruských diplomatov ako špiónov.

PREZIDENTSKÉ VOĽBY V RUSKU SÚ O TRI DNI 18.3.2018!! Putin má asi 75% podporu, účasť bude vysoká.

Malo Rusko záujem práve teraz ukazovať, že sa vie pomstiť aj po rokoch? Otrávený muž bol totiž ruským tajným agentom a vojenským diplomatom. V roku 1972 dokončil školu  ženijného vojska, s kvalifikáciou výsadkár. Neskôr bol prevelený do ruskej vojenskej tajnej služby GRU. Po roku 1990 pôsobil ako vojenský atašé na Malte, v roku 1994 bol prevelený do Madridu, kde ho naverbovala Britská tajná služba prostredníctvom svojho agenta Pabla Millera v roku 1995 (MI6). Pre zdravotné problémy bol prevelený do Moskvy v roku 1996, kde pracoval v GRU aj ako personálny riaditeľ. Vtedy pravdepodobne prezradil totožnosť asi 300 ruských agentov pôsobiacich v zahraničí. V roku 2004 bol zatknutý a v roku 2006 bol odsúdený za velezradu špionážou. Dostal 13 rokov a odobranie armádnej hodnosti. V júli 2010 ho Rusi vymenili v rámci výmeny 10  agentov s USA za 10 svojich agentov. Skripaľ sa presunul do Salisboury kde si kúpil dom.

Mayová dala v mene svojej krajiny Rusku ultimátum: do utorkovej polnoci(13.3) očakáva vysvetlenie, ako sa v Rusku vyrobená bojová látka dostala do anglického mesta Salisbury. V prípade, že Británia takéto vysvetlenie nedostane, je pripravená prijať rázne opatrenia. Mayová upozornila, že ak sa dokáže, že za útokom stojí Moskva, jej vláda to bude považovať za „nezákonné použitie sily“ zo strany Ruska. Ruské veľvyslanectvo v Londýne oznámilo, že nebude reagovať na ultimátum Británie, kým nedostane vzorky použitej chemickej látky.

Rusko všetky takéto obvinenia odmieta a považuje ich za absurdné. Vyslovilo však pripravenosť byť nápomocné Británii, ak Londýn splní záväzky, ktoré preň vyplývajú z Dohovoru o zákaze chemických zbraní. Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov vysvetlil, že Rusko nedostalo žiadosť, ktorú je Británia ako signatár spomínaného dohovoru povinná poslať. Pripomenul tiež, že krajina, ktorá je obviňovaná z výroby chemických zbraní, má plné právo dostať vzorky tejto chemickej bojovej látky.

Rusov obvinili okamžite, nevediac ešte aká látka bola použitá. Mali vešteckú guľu?? Nie je to len provokácia zo strany niekoho  vyvolať antiputinovské nálady tesne pred voľbami prezidenta v Rusku??  Alebo sa dokonca chystá niečo ešte nebezpečnejšie??

 

PREČO by ho Rusi nezabili, keď ho mali  ŠTYRI ROKY vo vezení?? Prečo by ho zabíjali dva týždne pred domácimi prezidentskými voľbami aj s dcérou žijúcou spokojne v rusku?? Tomu môže veriť len hlupák a ten čo to rozširuje. Ruský agent by vedel že to je jeho dcéra, ten čo to urobil si myslel že milenka? Je možné, že vrah agenta je poverený Ruskom a zanechá tam VIZITKU v podobe ruskej bojovej látky?? X krát boli Rusi obvinení, že použili ricín či iný všeobecne vyrábaný jed bez možnosti určenia pôvodu , prečo by použili teraz látku ktorú vyrábali len v bývalom ZSSR?? Napríklad Litvinenko bol v roku 2006 v Londýne otrávený rádioaktívnym polóniom 210 podanom v čaji. Úplne teraz osprosteli??

Znova platí CUI BONO??? V ČÍ PROSPECH??

P.S.: 31.augusta 1991 po prevrate v Moskve a  zvrhnutí Gorbačova  vyhlásil Uzbekistan  NEZÁVISLOSŤ od ZSSZ. V nasledujúcom referende sa väčšina obyvateľstva vyslovila pre nezávislosť a zvrchovanosť republiky. Takže ak sa ten prostriedok vyvinul a vyrábal v Uzbekistane, nemá dnešné Rusko dosah na kontrolu jeho zničenia.

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112483x
Priemerná čítanosť článkov: 5732x

Autor blogu

Kategórie

Archív