Založ si blog

Základ úspechu v hre zvanej hokej.

Tesne pred začiatkom play off som si dovolil zhrnúť základné pravidlá hry hokej. Ak ich mužstvo dodrží , bude úspešné a my budeme mať radosť z dobrého športového zážitku.

  • Hokej je rýchla a tvrdá hra, baletky hrajú na javisku,nie na ľade. Hrá sa na dve bránky, vyhráva ten kto dá viac gólov do súperovej bránky.1:0 prestane baviť aj tých najskalnejších..
  • Každý kto sa chce hokejom živiť musí dobre a rýchlo korčuľovať. Ten komu to nejde sa už ako dieťa postaví do bránky. Výborný pohyb vpred aj vzad je základom každej kolektívnej hry.
  • Hokejka má byť na ľade a nie na vajciach, ani v súperovi či na akejkoľvek časti jeho tela. Slúži na ovládanie puku a nie vraždenie.. Hokejka nie je módny doplnok. Snahou hráča je dať hokejkou gól.
  • Hokej hrajú piati spoluhráči v poli a jeden brankár. Piati dopredu aj dozadu. Sám nič nezmôžeš, nech by si bol najlepší na svete. Preto sa to volá kolektívna hra, ktorá je ale založená na individuálnych zručnostiach jednotlivca. Nikoho nezaujíma počet kľučiek, ale či si po tej poslednej dal gól, alebo presne prihral.
  • Je ešte jeden spoluhráč, ktorý je všade. Volá sa mantinel. Nahráva veľmi presne, vždy stojí tam, kde ho potrebuješ, len mu treba nahrať, on nie je sebec a určite prihrá ďalej. Dáva rýchle a presné prihrávky, tak ho využívaj. Vie aj výborne brániť, len ho treba vyzvať k spolupráci.
  • Každý útok na súperovu bránku by mal byť zakončený strelou. Ak si prišiel motať sa po rohoch, si tam zbytočne. Ak strieľaš z vrchu kruhov, mal by byť pred gólmanom spoluhráč, inak si strieľal zbytočne. Tienenie, teč a dorážka je najúčinnejší spôsob na prekonanie gólmana. Nie každý gól musí byť krásavec, počítajú sa rovnako aj tie „najškaredšie“.
  • Maj naučenú streľbu do vopred vybraných priestorov- štyri rohy bránky a medzinožie gólmana. Hlava a rameno gólmana je najmenej pohyblivou časťou, tam sa ťažko vyráža..
  • Nie si miešačka na betón, zbytočným miešaním po prijatí nahrávky či pred strelou len dávaš súperovi čas na účinnú likvidáciu tvojej snahy dosiahnuť gól alebo presne prihrať.
  • Ak stojíš si polomŕtvy, ak ležíš, práve si hokejovo zomrel. Pohyb, pohyb, pohyb.
  • Najrýchlejším korčuliarom na ľade je puk. Trojuholníky v kombinácii by mali byť základom. Dobrý tandem nie je nikdy zlý….
  • Obranná hra je vecou celej päťky. Si tvrdý, dôsledný a nedovolíš dorážky. Ak brankár vidí, tak chytí…
  • Hokej sa hrá hlavne hlavou, tá zaručí tvoju prevahu nad súperom. Kto nerozmýšľa a nevidí , má byť rýchlokorčuliarom.
  • Váž si súpera a jeho zdravie, lebo aj ty si neustále niekoho súperom.
  • Radosť z hry a dobrá partia je základom k úspechu. Ak si introvert a samotár, daj sa na šach.
  • Nedaj sa presvedčiť v žiadnom prípade na manipuláciou výsledkami ako ľahký druh obživy..
  • Vždy poďakuj fanúšikom, lebo okrem peňazí a svojho dobrého pocitu, hráš hlavne pre nich. Bez nich by hokej nebol, lebo oni sú tí čo to všetko platia. Najväčší fanúšikovia sú totiž sponzori. Maj rád svoj „kotol“ , robia výbornú atmosféru, bez ktorej je hokej štvrtinový. Aj hokejista aj fanúšik by mali však pamätať, že napriek živobytiu je hokej iba HRA. Ak nejde o život ide predsa o „…..“ ano.. zábavu pre všetkých zúčastnených. 

A teraz sa môžeme vrhnúť do divokých bojov play off začínajúcich vo štvrtok 15.3.2018. Sezóna nám vyvrcholí domácim titulom a následne majstrovstvami sveta. Športu zdar a hokeju zvlášť.

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3131536x
Priemerná čítanosť článkov: 5725x

Autor blogu

Kategórie

Archív