Založ si blog

Ficova vláda padá, čo ďalej? Hovorí nám to história!

Je to úplne jednoduché,  stačí a pozrieť do minulosti a bude nám jasná naša politická budúcnosť. 18 rokov od vzniku do zániku jeho moci som predpovedal už pred pár rokmi , v blogu Čo bude po roku nula, teda po páde strany Smer? http://simon22.blog.pravda.sk/2016/07/27/916/ Dokonca som napísal že koniec strany  Smer bude medzi rokmi 2018 a 2024. Po týchto voľbách len stratia moc, pokiaľ opozícia zmúdrie. Lebo už veľakrát mohla vládnuť, no stále sa nepoučila a VŽDY sa sama zhodila a odovzdala moc dobrovoľne Mečiarovi a neskôr Ficovi. Len si spomeňme na to ako dopadli naše voľby a čo z nich vzniklo.

Prvá vláda po revolúcii bola vláda Milana Čiča. Od decembra 89 do 26. júna 1990.

Druhá vláda od 27.6.1990 patrila Mečiarovi a jeho HZDS. Toho zhodili hlasovaním v parlamente  strany VPN, KDH,DS a MNI. Nastúpil premiér Čarnogurský  a všetci sa tešili že sa Mečiara v rámci Československa zbavili. Mečiar dosiahol ako súčasť VPN v roku 1990 29,35% , druhé KDH 19,21%. Ako využili protimečiarovci svoj potenciál?? ÚBOHO.

Tretia vláda vzídutá z volieb v roku 1992 bola znova Mečiarova. Jeho HZDS získalo 37,26% pred pohrobkami komunistov SDĽ so 14,70%. Takže prvé odinštalovanie Mečiara neprinieslo jeho oponentom žiaden úspech, ba ešte ho posilnilo. Tí však sú nepoučitelní a znova ho odinštalovali Mečiara  v tajnom hlasovaní 11.marca 1994. Prezident Kováč vymenoval úradnícku vládu zloženú v podstate z antimečiaristov 15.3.1994.

Štvrtá vláda , ktorá vzišla z predčasných volieb z 1.10.1994 BOLA ZASA MEČIAROVA. Koľko získal? 34,97%  strany združené v koalícii Spoločná voľba získali na druhom mieste úbohých 10,42% K čomu bol antimečiarovský druhý puč v poradí?? Ako využila pravica svoj nástup k moci? NIJAKO, len zasa stratila. Táto vláda konečne dovládla do konca do riadnych volieb v roku 1998.

Piata vláda z volieb bola atypická. Nezostavil ju víťaz volieb Mečiar , ktorého HZDS získalo 27%, no malo nulový koaličný potenciál, ale premiérom sa stal Dzurinda ako volebný líder SDK( spojenie piatich strán do koalície) s 26,33%. Ako naložili s mocou? Nepresvedčili voličov,lebo nasledujúce voľby nevyhrali.

Šiesta vláda vznikla vo voľbách 21.9.2002 a znova ju nepostavil Mečiar, hoci zvíťazil s 19,50% pred SDKU s 15,09%. Opakovalo sa predchádzajúce obdobie a bola na svete druhá Dzurindova vláda. Po vyčlenení z SDL v roku 2000 sme zaregistrovali aj Fica s jeho Smerom, bol favoritom volieb , no hlboko prepadol, skončil tretí s 13,60%. Dzurindu zhodili KDH a tak nedovládol. Tí mu hodili do tváre zmluvu pripravenú s Vatikánom  o výhrade svedomia. Nebola schválená a tak rozbili vládu a boli zasa predčasné voľby. Ako naložila pravica so svojou mocou? Presvedčila voličov?? NIE.

Siedma vláda z volieb v júni 2006 bola prvá Ficova. Získal 29,14% pred SDKU s 18,36% Končiace HZDS so ziskom 8,79% sa spolupodieľalo na vláde rovnako ako SNS s 11,73%. Vláda dovládla celé obdobie.

Ôsma vláda z volieb konaných 12.6.2010  zasa nepatrila víťazovi volieb Smeru so ziskom 34,80% , lebo do parlamentu nepostúpili SNS ani HZDS. A tak znova využilo SDKU nulový koaličný potenciál víťaza a z pozície druhého SDKU s 15,42% postavili Radičovej vládu. Ako to pravica využila? Richard Sulík držal balóník no aj slovo. A tak intrigán Dzurinda presvedčil premiérku že on( Sulík) podľahne a nechal ju spojiť hlasovanie o Eurovale s hlasovaním o dôvere vláde. Sulík dodržal slovo a vláda po intrigách vo vnútri SDKU sama spadla a darovali moc Ficovi a jeho Smeru.Pravica zasa nič nevyťažil za pobytu pri kormidle, dokonca oslabila.

 Deviata vláda bola totálnym triumfom Smeru na čele s Ficom. Zvíťazili s nevídaným ziskom 44,41% pred KDH s 8,82% Intirgánske SDKU sa nedostalo do parlamentu rovnako ako HZDS vypadli na smetisko dejín. Jednofarebná vláda Smeru nemala žiadne problémy dovládnuť, no začala mať problémy s aroganciou moci a slušnosťou.

Desiata vláda z volieb bola tretia Ficova, Smer získal 28,8% pred druhou stranou SaS s 12,10 a tretím OĽaNO s 11,02%. Smer sa spojil so SNS a MOST-HÍT, ako aj stranou Sieť neúspešného kandidáta na prezidenta Procházku. Jemu sa hneď po voľbách stranička rozpadla a tak zo štvorice zostala trojica mocných. Teraz sú po známych preukázaných súvislostiach a nepokojoch na pádovom režime. Bugár nepodržal a zachraňuje svoju stranu v budúcom parlamente, Danko nepochopil situáciu a bude strácať. Celá pravica vyskakuje každý deň z televíznych kanálov so svojimi bombastickými obvineniami, ktoré sú zmäťou poloprávd , právd a lží. Nik ich neskúma máme tu predsa revolúciu,, ľudia v uliciach potrebujú „potravu“ a tak im ju predhadzujú, denne.

OK Smer nezvládol po 18 rokoch od svojho vzniku vlastnú AROGANCIU MOCI a musí riešiť predčasné voľby. Strana ešte prežije, ale vládu po nich pravdepodobne nezostaví. KTO JU ZOSTAVÍ??? To je základná otázka. Bude to niečo podobné ako „ vláda národného porozumenia“ ktorá vznikla pod vedením Mariána Čalfu v roku 1989 ako rýchla reakcia na zvrhnutie moci komunistov a obsiahla prierez celého vtedajšieho politického spektra??  Neviem si predstaviť vládu zloženú zo všetkých čo padnú po voľbách do parlamentu  bez SMERU a strany  KOTLEBA poprípade SNS.  Museli by to poskladať úplne všetci a tak nestabilná vláda nemôže priniesť okrem zmeny pre zmenu absolútne nič. Toto očakávame od predčasných volieb?? Pravica NIKDY v našej krátkej histórii nevedela naložiť s mocou tak, aby presvedčila voliča, že je hodná viesť opakovane tento štát.

Zasa sa potvrdilo, že hranica dospelosti , teda 18 rokov je kritická pre strany jedného muža. Doplatil na to Mečiar, Dzurinda a teraz aj Fico… Ich HZDS, SDKU či SMER stratili silu práve po osemnástich rokoch…

Čo očakávame okrem pádu SMERU a Fica?? Zachráni ich finta s odstúpivším Maďaričom? Pochopil Fico, že je doficované a Smer s ním nemôže uspieť? Pochová celú stranu ako Kaliňák okamžitým neodstúpením pochoval túto vládu? AJ JA CHCEM SLUŠNÉ  SLOVENSKO, ktoré tu ešte nikdy nebolo.

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112022x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív