Založ si blog

Ficova vláda padá, čo ďalej? Hovorí nám to história!

Je to úplne jednoduché,  stačí a pozrieť do minulosti a bude nám jasná naša politická budúcnosť. 18 rokov od vzniku do zániku jeho moci som predpovedal už pred pár rokmi , v blogu Čo bude po roku nula, teda po páde strany Smer? http://simon22.blog.pravda.sk/2016/07/27/916/ Dokonca som napísal že koniec strany  Smer bude medzi rokmi 2018 a 2024. Po týchto voľbách len stratia moc, pokiaľ opozícia zmúdrie. Lebo už veľakrát mohla vládnuť, no stále sa nepoučila a VŽDY sa sama zhodila a odovzdala moc dobrovoľne Mečiarovi a neskôr Ficovi. Len si spomeňme na to ako dopadli naše voľby a čo z nich vzniklo.

Prvá vláda po revolúcii bola vláda Milana Čiča. Od decembra 89 do 26. júna 1990.

Druhá vláda od 27.6.1990 patrila Mečiarovi a jeho HZDS. Toho zhodili hlasovaním v parlamente  strany VPN, KDH,DS a MNI. Nastúpil premiér Čarnogurský  a všetci sa tešili že sa Mečiara v rámci Československa zbavili. Mečiar dosiahol ako súčasť VPN v roku 1990 29,35% , druhé KDH 19,21%. Ako využili protimečiarovci svoj potenciál?? ÚBOHO.

Tretia vláda vzídutá z volieb v roku 1992 bola znova Mečiarova. Jeho HZDS získalo 37,26% pred pohrobkami komunistov SDĽ so 14,70%. Takže prvé odinštalovanie Mečiara neprinieslo jeho oponentom žiaden úspech, ba ešte ho posilnilo. Tí však sú nepoučitelní a znova ho odinštalovali Mečiara  v tajnom hlasovaní 11.marca 1994. Prezident Kováč vymenoval úradnícku vládu zloženú v podstate z antimečiaristov 15.3.1994.

Štvrtá vláda , ktorá vzišla z predčasných volieb z 1.10.1994 BOLA ZASA MEČIAROVA. Koľko získal? 34,97%  strany združené v koalícii Spoločná voľba získali na druhom mieste úbohých 10,42% K čomu bol antimečiarovský druhý puč v poradí?? Ako využila pravica svoj nástup k moci? NIJAKO, len zasa stratila. Táto vláda konečne dovládla do konca do riadnych volieb v roku 1998.

Piata vláda z volieb bola atypická. Nezostavil ju víťaz volieb Mečiar , ktorého HZDS získalo 27%, no malo nulový koaličný potenciál, ale premiérom sa stal Dzurinda ako volebný líder SDK( spojenie piatich strán do koalície) s 26,33%. Ako naložili s mocou? Nepresvedčili voličov,lebo nasledujúce voľby nevyhrali.

Šiesta vláda vznikla vo voľbách 21.9.2002 a znova ju nepostavil Mečiar, hoci zvíťazil s 19,50% pred SDKU s 15,09%. Opakovalo sa predchádzajúce obdobie a bola na svete druhá Dzurindova vláda. Po vyčlenení z SDL v roku 2000 sme zaregistrovali aj Fica s jeho Smerom, bol favoritom volieb , no hlboko prepadol, skončil tretí s 13,60%. Dzurindu zhodili KDH a tak nedovládol. Tí mu hodili do tváre zmluvu pripravenú s Vatikánom  o výhrade svedomia. Nebola schválená a tak rozbili vládu a boli zasa predčasné voľby. Ako naložila pravica so svojou mocou? Presvedčila voličov?? NIE.

Siedma vláda z volieb v júni 2006 bola prvá Ficova. Získal 29,14% pred SDKU s 18,36% Končiace HZDS so ziskom 8,79% sa spolupodieľalo na vláde rovnako ako SNS s 11,73%. Vláda dovládla celé obdobie.

Ôsma vláda z volieb konaných 12.6.2010  zasa nepatrila víťazovi volieb Smeru so ziskom 34,80% , lebo do parlamentu nepostúpili SNS ani HZDS. A tak znova využilo SDKU nulový koaličný potenciál víťaza a z pozície druhého SDKU s 15,42% postavili Radičovej vládu. Ako to pravica využila? Richard Sulík držal balóník no aj slovo. A tak intrigán Dzurinda presvedčil premiérku že on( Sulík) podľahne a nechal ju spojiť hlasovanie o Eurovale s hlasovaním o dôvere vláde. Sulík dodržal slovo a vláda po intrigách vo vnútri SDKU sama spadla a darovali moc Ficovi a jeho Smeru.Pravica zasa nič nevyťažil za pobytu pri kormidle, dokonca oslabila.

 Deviata vláda bola totálnym triumfom Smeru na čele s Ficom. Zvíťazili s nevídaným ziskom 44,41% pred KDH s 8,82% Intirgánske SDKU sa nedostalo do parlamentu rovnako ako HZDS vypadli na smetisko dejín. Jednofarebná vláda Smeru nemala žiadne problémy dovládnuť, no začala mať problémy s aroganciou moci a slušnosťou.

Desiata vláda z volieb bola tretia Ficova, Smer získal 28,8% pred druhou stranou SaS s 12,10 a tretím OĽaNO s 11,02%. Smer sa spojil so SNS a MOST-HÍT, ako aj stranou Sieť neúspešného kandidáta na prezidenta Procházku. Jemu sa hneď po voľbách stranička rozpadla a tak zo štvorice zostala trojica mocných. Teraz sú po známych preukázaných súvislostiach a nepokojoch na pádovom režime. Bugár nepodržal a zachraňuje svoju stranu v budúcom parlamente, Danko nepochopil situáciu a bude strácať. Celá pravica vyskakuje každý deň z televíznych kanálov so svojimi bombastickými obvineniami, ktoré sú zmäťou poloprávd , právd a lží. Nik ich neskúma máme tu predsa revolúciu,, ľudia v uliciach potrebujú „potravu“ a tak im ju predhadzujú, denne.

OK Smer nezvládol po 18 rokoch od svojho vzniku vlastnú AROGANCIU MOCI a musí riešiť predčasné voľby. Strana ešte prežije, ale vládu po nich pravdepodobne nezostaví. KTO JU ZOSTAVÍ??? To je základná otázka. Bude to niečo podobné ako „ vláda národného porozumenia“ ktorá vznikla pod vedením Mariána Čalfu v roku 1989 ako rýchla reakcia na zvrhnutie moci komunistov a obsiahla prierez celého vtedajšieho politického spektra??  Neviem si predstaviť vládu zloženú zo všetkých čo padnú po voľbách do parlamentu  bez SMERU a strany  KOTLEBA poprípade SNS.  Museli by to poskladať úplne všetci a tak nestabilná vláda nemôže priniesť okrem zmeny pre zmenu absolútne nič. Toto očakávame od predčasných volieb?? Pravica NIKDY v našej krátkej histórii nevedela naložiť s mocou tak, aby presvedčila voliča, že je hodná viesť opakovane tento štát.

Zasa sa potvrdilo, že hranica dospelosti , teda 18 rokov je kritická pre strany jedného muža. Doplatil na to Mečiar, Dzurinda a teraz aj Fico… Ich HZDS, SDKU či SMER stratili silu práve po osemnástich rokoch…

Čo očakávame okrem pádu SMERU a Fica?? Zachráni ich finta s odstúpivším Maďaričom? Pochopil Fico, že je doficované a Smer s ním nemôže uspieť? Pochová celú stranu ako Kaliňák okamžitým neodstúpením pochoval túto vládu? AJ JA CHCEM SLUŠNÉ  SLOVENSKO, ktoré tu ešte nikdy nebolo.

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137709x
Priemerná čítanosť článkov: 5726x

Autor blogu

Kategórie

Archív