Založ si blog

Amorálnosť „západnej“ morálky a práva, ktoré z princípu nechráni obete ale zločincov.

Pozrúc si niekoľko filmov z právneho prostredia a ich porovnaním s niektorými čudnými výrokmi našich súdov, som zostal šokovaný základnými princípmi AMORÁLNOSTI advokátskeho živobytia. Budem teraz za Dona Quijote de la Mancha, viem to, napriek tomu mi to nedalo a pozrel som sa na „Kódex Advokáta“ ktorý je u nás vydaný pod názvom Advokátsky poriadok.

Trošku citácií z tohto dokumentu. „ Advokátsky poriadok vychádza zo zákona NR SR č. 586/2003 Z.z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) a z tradícií slovenskej advokácie založených na úcte k morálnym a profesijným hodnotám, ktoré sú dedičstvom tvorivej práce generácií advokátov.  S funkciou a výkonom povolania advokáta sa nerozlučne spája škála pracovných a morálnych povinností. Ide najmä o povinnosti voči – klientom,  – súdom a orgánom, pred ktorými advokát presadzuje záujmy svojho klienta, alebo pred ktorými koná v jeho mene, – verejnosti, pre ktorú je existencia slobodného a nezávislého advokátskeho povolania základným prostriedkom ochrany ľudských práv a slobôd proti moci štátu.   Advokát pri výkone svojho povolania (§ 18 a nasl. zákona) je povinný využívať svoje vedomosti a skúsenosti, možnosti dané právnym poriadkom a právne argumenty na prospech svojho klienta. A par. 5.1 hovorí : Pri poskytovaní právnych služieb je prvoradý záujem klienta. Jeho oprávnené záujmy majú prednosť pred inými záujmami advokáta, ako aj pred jeho ohľadom na iných advokátov. ( advokátsky poriadok, redakcia rok 2004)

DOSŤ citácií. Celý kódex má IX častí a 51 paragrafov. A NIKDE nie je zmienka o PRAVDE, MORÁLKE, SPRAVODLIVIOSTI…. S hrôzou som zistil, že celý advokátsky stav je vo svojej podstate založený na šikovnosti advokáta vyviniť svojho klienta z ČOHOKOĽVEK. Čím väčšia vina, tým väčšie peniaze za preukázanie neviny a získanie beztrestnosti.  NIE dosiahnutie spravodlivého potrestania, nie zabráneniu štátu v šikanovaní ľudí  uvaľovaním neprimerane tvrdých trestov!!  Jedinou snahou advokáta je dosiahnutie beztrestnosti svojho klienta. Lebo v celom zákone o advokácii a z neho rozpísaného Advokátskeho poriadku nenájdeme ani slovko o spravodlivosti, pravde a ochrane obetí zločinu. Vždy je to výhradne ochrana záujmov klienta, nech spáchal čokoľvek. Prečo nemajú mať v preambule ako hlavný cieľ ich práce dosiahnutie rozhodnutia o nevie ak je klient nevinný a o dosiahnutí zákonne stanoveného primeraného trestu ak je vinný??

Ja som bol fakt presvedčený že v našom „západnom“ právnom systéme IDE O SPRAVODLIVOSŤ, ide o to, aby nik nebol nespravodlivo odsúdený, a vinník bol spravodlivo potrestaný.. NIE O TO VôBEC NEJDE. KDE JE PRÁVO OBETE na spravodlivé potrestanie vinníka??? Obeť je zastupovaná prokurátorom, teda štátom. Ako je možné, že náš systém nechce aby boli vinníci spravodlivo potrestaní???  Prečo nie je prvoradou úlohou advokáta dosiahnutie v prípade preukázania neviny beztrestnosť a v prípade viny jeho klienta, boj o spravodlivý trest???  NIE, Úlohou advokácie zo zákona je za každých okolností a vždy pokiaľ to je možné, zrušenie trestu , hoci vedia, že ich klient trestný čin spáchal. KDE JE MORÁLKA A SPRAVODLIVOSŤ???? Ja viem, právo a morálka je pochovaná pod veľkými účtami mafie a bielych golierov, ktorí už do zákona presadili, že nejde o vinu a spravodlivý trest, ale o bezvýhradné vyvinenie zločincov, ak títo majú dostatok finančných prostriedkov. Najsmutnejšie je to v prípadoch, keď obeťou je normálny občan a zločincom vysoko postavený štátny úradník, jeho priateľ, či bohatý mafián….. Všetko v medziach zákona a udržania poriadku. Každý súd je potom len fraškou ukazujúcou boj medzi šikovnosťou Advokáta a Prokurátora, pri ktorom NIKOHO nezaujíma spravodlivosť….

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Umelá inteligencia MAVEN vstúpila priamo na bojisko Ukrajiny, bude to skokový prielom v rýchlosti vedenia boja?

14.03.2024

Bojisko v minulosti, ešte na začiatku 21. storočia pred prvým nasadením letectva, delostrelectva, či pozemných síl, bolo preskúmané spravodajskou službou. Prieskumné lietadlá a satelity zhromaždili obrazový či elektronický materiál, nad ktorý zasadli skupiny ľudí a dali sa do práce. Identifikovali rozmiestnenie síl protivníka, početnosť ich výzbroje a logistické [...]

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 542
Celková čítanosť: 3106078x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív