Založ si blog

Základné princípy hry hokej nie sú ťažké, len stojí veľa driny, aby to bolo jednoduché. Takto to vidím pri pohľade z bufetu. . .

titulSkúsim do pár bodov zhrnúť, takto tesne pred začiatkom sezóny, niekoľko základných a jednoduchých princípov, ktoré ak mužstvo dodrží , bude úspešné.

  • Hokej je rýchla a tvrdá hra,baletky hrajú na javisku,nie na ľade.Hrá sa na dve bránky, vyhráva ten kto dá viac gólov do súperovej bránky.1:0 prestane baviť aj tých najskalnejších.. Vždy musíš hrať so srdcom a umom.
  • Každý kto sa chce hokejom živiť musí dobre a rýchlo korčuľovať. Ten komu to nejde sa už ako dieťa postaví do bránky. Výborný pohyb vpred aj vzad je základom každej kolektívnej hry.
  • Hokejka má byť na ľade a nie na vajciach, ani v súperovi či na akejkoľvek časti jeho tela. Slúži na ovládanie puku a nie vraždenie.Hokejka nie je módny doplnok. Snahou hráča je dať hokejkou gól.
  • Hokej hrajú piati spoluhráči v poli a jeden brankár. Piati dopredu aj dozadu. Sám nič nezmôžeš, nech by si bol najlepší na svete. Preto sa to volá kolektívna hra, ktorá je ale založená na individuálnych zručnostiach jednotlivca. Nikoho nezaujíma počet kľučiek, ale či si po tej poslednej dal gól, alebo presne prihral.
  • Je ešte jeden spoluhráč, ktorý je všade. Volá sa mantinel. Nahráva veľmi presne, vždy stojí tam, kde ho potrebuješ, len mu treba nahrať, on nie je sebec a určite prihrá ďalej. Dáva rýchle a presné prihrávky, tak ho využívaj. Vie aj výborne brániť, len ho treba vyzvať k spolupráci.
  • Každý útok na súperovu bránku by mal byť zakončený strelou. Ak si prišiel motať sa po rohoch, si tam zbytočne. Ak strieľaš z vrchu kruhov, mal by byť pred gólmanom spoluhráč, inak si strieľal zbytočne. Tienenie, teč a dorážka je najúčinnejší spôsob na prekonanie gólmana. Nie každý gól musí byť krásavec, počítajú sa rovnako aj tie „najškaredšie“.
  • Maj naučenú streľbu do vopred vybraných priestorov- štyri rohy bránky a medzinožie gólmana. Hlava a rameno gólmana je najmenej pohyblivou časťou, tam sa ťažko vyráža..
  • Nie si miešačka na betón, zbytočným miešaním po prijatí nahrávky či pred strelou len dávaš súperovi čas na účinnú likvidáciu tvojej snahy dosiahnuť gól alebo presne prihrať.
  • Ak stojíš si polomŕtvy, ak ležíš, práve si hokejovo zomrel. Pohyb, pohyb, pohyb.
  • Najrýchlejším korčuliarom na ľade je puk. Trojuholníky v kombinácii by mali byť základom. Dobrý tandem nie je nikdy zlý….
  • Obranná hra je vecou celej päťky. Si tvrdý, dôsledný a nedovolíš dorážky. Ak brankár vidí, tak chytí…
  • Hokej sa hrá hlavne hlavou, tá zaručí tvoju prevahu nad súperom. Kto nerozmýšľa a nevidí , má byť rýchlokorčuliarom.
  • Váž si súpera a jeho zdravie, lebo aj ty si neustále niekoho súperom.
  • Radosť z hry a dobrá partia je základom k úspechu. Ak si introvert a samotár, daj sa na šach.
  • Nedaj sa presvedčiť v žiadnom prípade na manipuláciou výsledkami ako ľahký druh obživy..
  • Vždy poďakuj fanúšikom, lebo okrem peňazí a svojho dobrého pocitu, hráš hlavne pre nich. Bez nich by hokej nebol, lebo oni sú tí čo to všetko platia. Najväčší fanúšikovia sú totiž sponzori. Maj rád svoj „kotol“ , tí to síce neplatia, ale robia výbornú atmosféru, bez ktorej je hokej štvrtinový. Aj hokejista aj fanúšik by mali však pamätať, že napriek živobytiu je hokej iba HRA. Ak nejde o život ide predsa o „…..“ ano.. zábavu pre všetkých zúčastnených.

Rýchlosť, rozhodnosť, tvrdosť,presnosť a vytrvalosť sú vždy žiadané. Prajem nám všetkým pekné hokejové zážitky pri sledovaní zápasov sezóny 2017/18…. hlavne na zimákoch, nielen pri telke..

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Umelá inteligencia MAVEN vstúpila priamo na bojisko Ukrajiny, bude to skokový prielom v rýchlosti vedenia boja?

14.03.2024

Bojisko v minulosti, ešte na začiatku 21. storočia pred prvým nasadením letectva, delostrelectva, či pozemných síl, bolo preskúmané spravodajskou službou. Prieskumné lietadlá a satelity zhromaždili obrazový či elektronický materiál, nad ktorý zasadli skupiny ľudí a dali sa do práce. Identifikovali rozmiestnenie síl protivníka, početnosť ich výzbroje a logistické [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 542
Celková čítanosť: 3105725x
Priemerná čítanosť článkov: 5730x

Autor blogu

Kategórie

Archív