Založ si blog

Matovič aj ak vyhrá vo svojom podaní na súd v otázke čo je to podnikanie, tak porušil ústavný zákon a môže mu byť odobratý mandát.

Je to veľmi jednoduché  a Matovič mlží a zavádza. Nikto sa totiž s ním nesporil o tom či podniká alebo nepodniká  a čo je podnikanie. On dostal prvý krát pokutu za to, že si nepozastavil živnosť a bol popri výkone mandátu poslanca aj konateľom svojej živnosti, nie za to či podniká alebo nie..

citujem z  Ú s t a v n ý  z á k o n č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení ústavného zákona č. 545/2005 Z. z.

: Čl. 1 Predmet úpravy Tento ústavný zákon ustanovuje a) nezlučiteľnosť funkcie verejného funkcionára s výkonom iných funkcií, zamestnaní alebo činností,….

(2) Verejný funkcionár nesmie byť štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, členom riadiaceho, kontrolného alebo dozorného orgánu právnickej osoby, ktorá bola zriadená na výkon podnikateľskej činnosti, okrem valného zhromaždenia a členskej schôdze. Verejný funkcionár nesmie podnikať;….

Kto vie dobre čítať a rozumie textu, tak mu je zrejmé, že v článku 1 par.2 sú pre Matoviča DVE oddelené povinnosti… prvá „nesmie byť štatutárnym orgánom( čo nositeľ živnosti samozrejme je.. ) alebo členom štatutárneho orgánu“ a druhá v samostatnej vete začínajúca veľkým písmenkom .. Verejný funkcionár nesmie podnikať;….

A ešte je jasne stanovené čo musí ako poslanec urobiť a to v článku 1 par (7) :Ak verejný funkcionár vykonáva funkciu, zamestnanie alebo činnosť podľa odsekov 1 a 2 v čase ustanovenia do verejnej funkcie, je povinný do 30 dní odo dňa ustanovenia do verejnej funkcie takú funkciu, zamestnanie alebo činnosť skončiť alebo vykonať zákonom ustanovený právny úkon smerujúci k jej skončeniu.( pozastavenie živnosti)

Pán Matovič z nás robí hlupákov, lebo nik sa s ním nesporí o to, čo podal on na súd.. teda že čo je podnikanie… On si nesplnil z tohto zákona to čo je tesne pred zákazom podnikania.. On bol štatutárnym orgánom a nesplnil nič z písmenka 7) kde je jasne napísane že ak je štatutárom.. tak musí.. bez ohľadu na to, či jeho firma počas jeho poslancovania prináša zisk účtuje alebo neúčtuje..

Jednoducho zabudol, že to prvé pozastavenie ktoré urobil dodatočne po určitej dobe vypršalo a je znova plnoprávnym štatutárom svojej živnosti a musí si to pozastaviť znova. …. TO JE VŠETKO.

PORUŠIL ústavný zákon aj keď podľa neho nepodnikal.. Je úplne irelevantné to, na čo sa odvoláva. Ak znie zákon tak ako je platný.. tak ho jednoznačne porušil a výnos súdu, že nepodnikal na tom nič nemení… Lebo on síce nepodniká.. ale je štatutárom a to má tesne pred zákazom podnikania tiež zakázané, bez ohľadu na ďalšie okolnosti fungovania tej živnosti..

 

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112756x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív