Založ si blog

Chystaná provokácia na Ukrajine? Ruské ministerstvo obrany varuje. . . Ja vidím omnoho širší kontext.

Dňa 4.10. 2016 o 21:05 zverejnilo Ministerstvo obrany RF informáciu, ktorá pochádza z rôznych dôveryhodných kanálov tajných služieb. Podľa tejto informácie sa chystá v najbližších dňoch provokácia pripravená Ukrajinskými tajnými službami. Jej súčasťou bude obvinenie niektorých ruských dôstojníkov  zo špionáže, ktorí slúžia v „Spoločnom centre na koordináciu a kontrolu režimu prerušenia bojov na juhovýchode Ukrajiny( SCKK).“ Práve nastáva obdobie rotácie dôstojníkov a pri tejto príležitosti má pripravené publikovanie obvinenia zo špionáže  niektorých ruských dôstojníkov a ich zatknutie.

Títo dôstojníci sa nachádzajú na území Ukrajiny na základe vzájomného dohovoru vlád RF a Ukrajiny výhradne pre poskytnutie pomoci spoločnej Monitorovacej misii OBSE na zastavenie bojových činností.  V záujme predídenia prerušenia práce tejto komisie( SCKK), vyzýva Ministerstvo obrany RF ukrajinské vedenie, aby sa zodpovedne postavilo k danej informácii a nedopustilo túto provokáciu  proti ruským dôstojníkom zo strany ukrajinských tajných služieb.

Táto informácia zapadá do obrazu zvyšovania medzinárodného napätia a vytvárania „profilu zlého rusa“ v dvoch momentálne najvážnejších konfliktoch, kde sú zapojení Rusi.(, v rusku zlého američana) Vypovedanie mierového procesu Američanmi v Sýrii, tým že obvinili z porušenia prímeria Rusko, je rovnaký scenár, len s inou zámienkou. Ako keby sme zabudli, kto v prvých dňoch prímeria zbombardoval vojenské sily Sýrie, kto dovolil počas niekoľkých rokov svojej vojenskej prítomnosti v oblasti obsadiť Alepo povstalcami a jednotkami ISIL. Zrušenie dvoch mierových procesov v jednom období mi nepripadá ako náhoda, smeruje to k vážnejšiemu problému.

Rusko začalo veľké cvičenie výsadkových vojsk v Afrike a aj na domácom cvičisku, kde sa zúčastňuje minimálne 5000 výsadkárov. Podľa správ z USA z 3. októbra, je v Sýrii rozmiestnený  ďalší nový komplex PVO SA-23 Gladiátor( rusky Antej 2500, S-300VM), ktorý slúži na prikrytie operácií pozemných vojsk pred vzdušnými operáciami protivníka. Základom tohto komplexu je S-300V, ktorý bol modernizovaný na základe najnovších poznatkov. Systém je schopný ničiť aerodynamické ciele( lietadlá ) už na vzdialenosti 250 km, balistické ciele( rakety) do 40km, na výškach 25 metrov až 20km.( rakety od 1km). Dokáže ničiť ciele s maximálnou rýchlosťou 4500 m/s a s preťažením 30 g. Tento komplex je 2,5 krát efektívnejší ako S-300V. Od zostrelenia ruského lietadla Tureckom je už v operačnej pohotovosti iný komplex S-400, ktorého dosah radaru je 500-600 km a možnosti ničenia balistických aj aerodynamických cieľov do 400 km. Tento však slúži na teritoriálnu ochranu vzdušného priestoru.

Všetky tieto a iné mnou zatiaľ nespomenuté informácie naznačujú, že sa schyľuje pravdepodobne k pozemnej operácii na území Sýrie nielen domácou armádou, Rusi očakávajú zapojenie sa aj letectva a raketových systémov USA. Je zrejmé že asi nebudú stáť na rovnakej strane konfliktu ako doposiaľ.

„“Ruské ministerstvo zahraničia informovalo o pondelkovom mínometnom útoku na ruské veľvyslanectvo v Damasku. Jedna zo striel údajne dopadla v blízkosti rezidencie, nikto z ambasády nebol zranený. „Útok na ruské veľvyslanectvo považujeme za dôsledok činov tých, ktorí – tak ako Spojené štáty a niektorí ich spojenci – prispievajú k pokračovaniu krvavého konfliktu koketovaním s ozbrojencami a extrémistami všetkého druhu,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Spojené štáty v pondelok vypovedali dvojstranné rokovania s Ruskom o sýrskom prímerí, pretože Moskva podľa nich neplní dohodu uzatvorenú 9. septembra. Rusko sa pripojilo k náletom sýrskej armády na Halab, hoci minulá dohoda počítala s tým, že letecké útoky budú zastavené.““ Zdroj Pravda 04.10.2016

26.augusta som napísal blog „Sme na prahu ohraničeného vojenského konfliktu? Bude na Ukrajine?“

http://simon22.blog.pravda.sk/2016/08/26/sme-na-prahu-ohraniceneho-vojenskeho-konfliktu-bude-na-ukrajine/

Tieto najnovšie informácie ma vedú k záverom, že veci postupujú smerom k narastaniu napätia a príprave toho , čo som spomenul minule. Dokonca som zachytil klebety, že je možný vojnový konflikt „niekde vo svete“ už do konca roka 2017.

Teraz by mali vyvinúť diplomati sveta úsilie, ktoré zabráni pokračovaniu eskalácie príprav a vrátenie sa za rokovacie stoly. Hra na vojakov z oboch strán, začína byť totiž nebezpečná pre celé ľudstvo. Zvaľovanie viny na „tých druhých“ je smiešne a pripomína deti na pieskovisku. Lenže tu po chybnom kroku nebude fŕkať piesok a nebudú lietať vzduchom formičky.  Víťaza nebude, aj keď sa niektorí domnievajú že áno.. V konečnom dôsledku prehrá celé ĽUDSTVO.

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3111989x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív