Založ si blog

Plánujú USA znovu pokus o zvrhnutie sýrskeho prezidenta Bašara Asada?

Sme neustále masírovaní  správami, ako sa USA chystajú zasiahnuť a ako zasahujú proti ISIL- ISIS. Je veľkou zaujímavosťou, že táto organizácia nemala žiadnu vojenskú moc v 21 storočí do doby, pokiaľ USA v auguste 2013 nezačali podporovať „ povstalcov“ v boji  proti prezidentovi Sýrie Bašarovi  Asadovi.  Okrem finančnej podpory a zbraní sa schyľovalo na vojenský zásah USA a ich spojencov. Rusko sa postavilo v bezpečnostnej rade OSN zásadne proti a napokon sa bombardovanie Sýrie nekonalo.

Zato však odnikiaľ stúpla vojenská sila zástancov vzniku Kalifátu ( ISIL-ISIS), o ktorý sa miestne nadnárodné cezhraničné kmene pokúšajú už od nadvlády Britov.  Rusi boli zaťažení konfliktom na Ukrajine, nemajú teraz na Sýriu  toľko času ako predtým. A zrazu po dvoch rokoch od prvých pokusov  bombardovať Sýriu a zvrhnúť jeho prezidenta čítam znova zaujímavé vyhlásenia  niektorých denníkov a organizácií v USA.

25.máj 2015- USA a Turecko a dohodli na zvýšenej podpore sýrskych povstalcov. Nielen že im robia pozemný výcvik v Turecku , od podpísania májovej dohody ich budú spoločne podporovať aj vzdušnými operáciami.  Nie vládu prezidenta v boji proti ISILa povstalcom  ale povstalcov proti prezidentovi v boji s ISIL! Veľmi zvláštna demokratická podpora nezákonných jednotiek, proti ešte nezákonnejším.

http://www.teraz.sk/zahranicie/turecko-a-usa-sa-dohodli-na-spolocnej-v/136813-clanok.html

 

23.7.2015. Turecko a USA podpísali dohodu o používaní leteckej základne v Incirliku vzdušným silám USA na útoky voči takzvanému Islamskému štátu v Sýrii. Oznámil to denník Wall Street Journal s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované armádne zdroje. Turecko sa k vzdušným útokom zatiaľ nepridalo.

24.7.2015 Sýrsky prezident Bašar Asad sa nevzdal všetkých chemických zbraní, ako predstieral. Podľa piatkovej správy amerického denníka The Wall Street Journal režim schoval pred inšpekciami nervový plyn a ďalej pracuje na vývoji chemických zbraní. NÁHODA??? A správa pokračuje- Americká vláda a Ústredná spravodajská služba (CIA) považovali vlani dokončené zničenie sýrskych chemických zbraní za úspech. Teraz sa podľa denníka CIA domnieva, že sa situácia zmenila a že pribúda dôkazov, že Asadov režim časť zakázaných chemických zbraní schoval. „Tajné služby sa domnievajú, že Asad chce tieto rezervy využiť na obranu bášt režimu. Existuje však aj nebezpečenstvo, že môže nad arzenálom stratiť kontrolu, alebo ho odovzdá spojeneckému libanonskému Hizballáhu. Keby režim padol naraz, dostali by sa tieto zbrane do rúk IS alebo iným teroristickým skupinám,“ uvádza americký denník….. ( zdroj Pravda.sk) http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/362581-v-syrii-su-stale-chemicke-zbrane-tvrdi-americky-dennik/

VIDÍTE??? Koho teda budú vlastne bombardovať americké vzdušné sily zo základne Incirlik?

Zásah proti Sýrii nebol schválený v OSN ani v roku 2013, ani teraz. V záujem všeobecného dobra a pocitu ohrozenia zo strany ISIL začali tento rok vzdušné útoky na túto organizáciu na území aj Sýrie. Teraz prichádzajú deň po dni informácie, ktoré ma utvrdzujú v presvedčení, že nejde ani tak o boj proti ISIL, ako o konečné riešenie s prezidentom Sýrie a nastolenie tam novej vlády.

Požijeme – uvidíme….

P.S. Dnes Turecko zasiahlo proti ISIL na území Sýrie náletom svojich lietadiel F-16, zabili 40 ľudí….  Ubezpečujú, že nebol narušený vzdušný priestor Sýrie, rakety boli odpálené z Tureckého vzdušného priestoru, len dopadli na územie Sýrie.

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134378x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív