Založ si blog

Keď je každý dôvod dobrý. . Hanba sluhom čo zohnú chrbát pred politickým nátlakom!

Žijeme v dobe „politických sluhov“ ktorí ak sú v riadení inštitúcií  len poslušne hrbia hrb a obetujú aj kamaráta, len aby si udržali svoje korýtko…..

 

Trenčín 20. júla (TASR) – Vedenie Fakultnej nemocnice v Trenčíne odvolalo z funkcie primára Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Petra Kaščáka. Dôvodom malo byť porušenie pracovnej disciplíny, Kaščák umožnil hudobnej skupine na klinike natočiť videoklip.

„Primár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Fakultnej nemocnice v Trenčíne zásadným spôsobom porušil pracovnú disciplínu. Bez súhlasu vedenia nemocnice povolil cudzím osobám v civilnom oblečení vstup na funkčnú operačnú sálu, čím mohol vystaviť pacientky zvýšenému riziku infekčných komplikácií. Došlo k vážnemu porušeniu hygienicko-epidemiologického režimu pracoviska a vedeniu nemocnice neumožnil vopred zaujať k svojmu počinu stanovisko. Riaditeľ nemocnice vyhodnotil dané pochybenie za natoľko závažné, aby pána primára odvolal z funkcie,“

Ministerstvo zdravotníctva s odvolaním primára súhlasí, jeho kroky označilo za porušenie pracovnej disciplíny.„Nie je prípustné, aby sa na funkčných operačných sálach bez vedomia vedenia a bez epidemiologických opatrení natáčali akékoľvek videoklipy a vstupovali cudzie osoby,“ uviedol pre TASR hovorca rezortu Peter Bubla.

Že by za týmto krokom bola politika, ako naznačuje trenčiansky primátor, ministerstvo odmieta. „MZ SR ani minister Viliam Čislák nezasahuje do personálnych aktivít nemocnice a už vôbec nie strana Smer,“ doplnil Bubla.

Na obranu odvolaného primára sa postavil primátor Trenčína Richard Rybníček:

Bol som medzi prvými, ktorý môjmu blízkemu priateľovi Prednostovi a primárovi Gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Trenčíne Mudr. Petrovi Kaščákovi PhD, dvakrát po sebe gratuloval k získaniu ocenenia najlepšia klinika na Slovensku. Dnes som prvý, ktorý musím vystúpiť na jeho obranu a skonštatovať, že riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trenčíne nemal toľko chochmesu, aby si zastal jedného zo svojich najlepších primárov-lekárov. Na pokyn ministra Čisláka dnes odvolal Petra z pozície primára. Dôvodom je, že Peter pred pár mesiacmi nakrútil spolu s Karpatskými chrbátmi na svojom oddelení hudobný klip ku skladbe žlčníkový záchvat a vraj tak ohrozil, okrem iného aj hygienicko-epidemiologické prostredie pacientiek. Tieto hrozné politické hry a rozhodnutie naopak ohrozuje medicínsku kvalitu kliniky, ktorej Peter za 6,5 roka svojej skvelej práce dal prestíž, tvár a úctu. Títo politickí nominanti ho dnes ponížili a ponížili tým aj Trenčín. 

 

Toto video stálo primára miesto, niekoľko mesiacov po jeho natočení….

https://www.youtube.com/watch?v=CQA6u0n4w7k

 

A toto je reakcia jedného z občanov Trenčína… V diskusiách n asociálnych sieťach je ich viacero….

 

Dobrý deň pán riaditeľ,

Včera som sa dočítal, že ste vyhodil primára gynekológie.

Dovoľte mi vyjadriť s Vašim ( implantovaným vašim) postupom hlboký nesúhlas, lebo si myslím, že ste sa nerozhodol SÁM  a na základe odborných kritérií. Ak niekto vedie Vašu kliniku šesť rokov a nemá odborné ani ľudské pochybenia, je vysoko neprofesionálne zbaviť sa takéhoto človeka na základe jediného pochybenia, ktoré v konečnom dôsledku neohrozilo žiaden život ani matky ani dieťaťa. Jednoducho, dôvod… bez súhlasu nadriadených … je nanajvýš smiešny a Vašej osoby a funkcie NEDôSTOJNÝ.

Je zrejmé, že ste nekonal z vlastnej vôle, ale na základe vôle politických nominantov, ktorí Vám pravdepodobne držia chrbát vo vašej funkcii. Inak si neviem vysvetliť, že ste primára nepotrestal hneď po incidente napríklad zrážkou z platu alebo dočasným odobraním osobného ohodnotenia či riadiaceho príplatku. To by bola normálna reakcia na jeho pochybenie. Ale dôvod že konal bez súhlasu nadriadeného a tým mohol.. atd.. je smiešny. Prečo?? NO ak by ste to ako riaditeľ POVOLIL , ako by sa tým znížilo či zvýšilo riziko pre matky a deti , ktoré by sa rodili na tom sále? Vaše povolenie na tú akciu by nemalo absolútne žiaden dopad na zmenu rizík. Ako dezinfikujete otcov prítomných na sále pri pôrode?? A to sú v jednej miestnosti s rodičkou a novorodencom.. čo tá kapela rozhodne nebola..

Riaditeľ má riadiť svoj kolektív podriadených a nehádzať ich cez palubu na základe jediného pochybenia a chtíča politikov. Vy ste splnením sna ministra či jeho úradníkov zničili celoživotnú odbornú kariéru človeku, ktorého práca urobil z našej pôrodnice jednu z najlepších. O ničom, ako o kvalitách našej ( vašej) pôrodnice a pochybných tendroch na CT sa za posledných 5 rokov v súvislosti s našou nemocnicou nepísalo.

Som sklamaný a smutný z takéhoto „závisláckeho “ riešenia od politickej moci. Visieť len na politickej šnúrke gatí nadriadených je vo Vašej profesii neodpustiteľné.

Želám Vám pekný deň a šťastnejší mozog pri ďalších rozhodnutiach.

 

Vladimír Koláček, občan, ktorému sa na tej pôrodnici narodili deti a rodia sa vnúčatá….

 

Môj názor? Ak som riaditeľom  a riadim, mám to byť JA kto urobí rozhodnutie, bez politických tlakov a iných vplyvov. Sú rôzne druhy postihu, od “ ty ty ty“ cez siahnutie na odmeny alebo iné zložky platu, až tou poslednou vecou je vyhadzov. Prečo riaditeľ MUSEL pristúpiť k tomu najtvrdšiemu opatreniu nechápem.  Ba aj ano.. lebo babka hovorievala.. Slovač je taká „ bližšia košeľa ako kabát“ a „nehas čo ťa nepáli“… Prečo by si riaditeľ odmietnutím želania nadriadeného robil problém sebe???

Skrátka DOBA SLUHOV je tu , nikam s pádom komunistov neodišla.. A prejavuje sa v každodennom živote okolo nás….

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3133632x
Priemerná čítanosť článkov: 5718x

Autor blogu

Kategórie

Archív