Založ si blog

Sú ľudia, čo vedia zarobiť 175% ročne po dobu 8 rokov z vložených prostriedkov. Dlhodobo pripravovaný „podvod v medziach zákona“ sa blíži k rozuzleniu. ..

DSC_0523MChceli by ste mať zisk 175% ročne? Pri vložených 66 000 eurách je to ročne asi 115 000 eur a to všetko po dobu ôsmich rokov! Že to nie je možné?? Ale je, stačí mať informácie a dobrý plán!

V Trenčíne boli kedysi TRI veľké futbalové štadióny, Pod Sokolicami, Na Odeve a Na Sihoti. Každé malo hľadisko pre viac ako 15 000 divákov. Po zlúčení trenčianskych klubov sa futbal presťahoval najskôr za Váh Na Odevu a v sedemdesiatych rokoch po prestavbe a rozšírení kapacít hľadiska sa začalo hrávať Na Sihoti, kde sa hráva dodnes.

Nástupom podnikateľskej činnosti sa dve z nich predali , Odeva schátrala a je pripravená na stavanie bytov či inej občianskej vybavenosti, Pod Sokolicami zanikol štadión úplne  a stojí tu výrobňa autíčok na diaľkové ovládanie. Na južnom okraji Trenčína sú Letecké opravovne( LOTN), ktoré sídlia v katastri bývalej obce Trenčianske Biskupice( súčasť Trenčína) V tejto obci hrával futbal už môj dedo a neskôr otec. Ihrisko sa nachádzalo pod  hrádzou Váhu, ktorá chránila Trenčín a okolie pred veľkou vodou, neďaleko „stavidiel“ , ktoré rozdeľovali Váh na staré koryto a kanál.

Závod LOTN mal svoj športový oddiel(TJ LOTN), ktorý v roku 1974 dostal bezplatným prevodom u  do majetku od mesta Trenčín ( MNV Trenčín) práve to futbalové ihrisko s podmienkou, že bude zachované určenie tohto športoviska.  Futbal sa tu hrával bez prestávky. Až v roku 2007 napadlo niekoho uskutočniť svoj podnikateľský zámer. Od samého začiatku   bolo zrejmé , že ide o niekoho bohatého z Trenčína, ktorý vložil peniaze a čakal na ich zhodnotenie prostredníctvom nastrčeným mladých ľudí .

Len niekoľko dní  po svojej registrácii kúpilo totiž Občianske združenie TJ Bratislava ( štyria neznámi mládežníci z Bratislavy) od TJ LOTN asi za terajších 66 000 Euro  toto futbalové ihrisko s tým, že tam samozrejme zachová športovú činnosť.  Ihrisko prenajali klubu TTS Trenčín, ktoré bolo dotované od mesta Trenčín a hralo tu futbal. Už v roku 2009 však po prvý krát požiadala TJ Bratislava mesto Trenčín o zmenu určenia uvedenej plochy zo športoviska na stavebnú. Neuspeli, no svedčí to o jasnom zlom úmysle pri podpise kúpnej zmluvy, lebo od samotného začiatku nemali záujem o zachovanie športoviska, ale o stavebný pozemok.  Niekedy asi  v roku 2012 vypovedali nájomnú zmluvu TJ TTS, nechali ihrisko zarásť metrovou burinou, neplatili mestskú daň z nehnuteľnosti, dovolili sa do šatní nasťahovať bezdomovcom, prestali sa starať o tento majetok.  Znova prišli prostredníctvom primátora v roku 2014 s návrhom zmeny určenia územia v územnom pláne mesta, poslanci nesúhlasili. Po voľbách však nové zastupiteľstvo na jar 2015vyhovelo tejto žiadosti a schválilo vypracovanie návrhu zmeny územného plánu zo športoviska na stavebné účely.

Niekoľko stoviek metrov od ihriska je novovybudovaný diaľničný privádzať, ak by sa podarilo z ihriska urobiť stavebné pozemky, tak táto plocha bude mať hodnotu  niečo nad milión Euro. Dobrá investícia!!

Petíciu za zachovanie ihriska podpísalo v miestnej časti asi 1200 občanov, boj za zachovanie športoviska, jedného z mála posledných na území Trenčína začali viesť občania a  občianski aktivisti, lebo poslancom je evidentne jedno či deti športujú a či majú kde, alebo nie.

A svitla nádej vyhlásiť zmluvy za neplatné! Dôvodom je totiž , že už v tom roku 1974 museli podľa vtedajšieho platného práva podpísať zmluvu o prevode nehnuteľnosti za TJ LOTN DVAJA ľudia a na zmluve je jediný podpis. Ak teda niekto napadne na súde platnosť už tejto zmluvy a bude úspešný, tak by boli všetky následné rovnako neplatné.  Aktivisti chceli rokovať o odstúpení zmluvy so štatutárkou TJ LOTN, lebo je zrejmé, že nadobúdateľ TJ Bratislava zmluvu podpísal s úmyslom NEZACHOVAŤ tam športovú činnosť a boli to len nastrčené osoby aby zabezpečili  prevod určenia územia zo športoviska na stavbu. O dohode a pravdepodobne osobnom profite niektorých zúčastnených svedčí fakt, že štatutárka TJLOTN sa odmietla o pokuse navrátenia ihriska jej športovej organizácii čo i len rozprávať, nieto sa pokúsiť ihrisko vrátením pre neplatnosť zmluvy zachrániť.

Takže  v prípade žaloby občanov  na určenie zmluvy z roku 1974 za neplatnú , by sa ihrisko vrátilo NIE LOTN ale späť do majetku mesta Trenčín. To som teda zvedavý, či zvíťazí záujem o šport, alebo podnikateľský úmysel, ktorý je už len jeden krôčik od úspechu. Po zmene určenia územia v územnom pláne, by už nič nebránilo začať plánovanú výstavbu v danej lokalite, a tak by bolo trpezlivé čakanie a investícia 66 000 eur  zhodnotené asi 15 krát…( na jeden rok zisk asi 115 000 eur) Tomu sa povie biznis plán ako hrom, bohužiaľ na úkor obyvateľov a športu.

Požijeme uvidíme….

DSC_0524M

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3128874x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív