Založ si blog

Láska kresťanská len pre kresťanov? Presne takto sa správajú . . .

Bol som presvedčený, že sa nebudem „vyjadrovať “ k referendu o rodine svojim blogom.  Neustále však čítam jedovaté až nenávistné prívlastky( politolog, luteran.. a iní ) pre tých, čo len na milimeter  zapochybujú o absolútnej NUTNOTI a správnosti tohto referenda.

Som medzi 50 až 60 vekom, myslím si že tri dospelé deti sú jasným dôkazom o mojej orientácii. Som pokrstený katolík, ale nepraktizujúci, lebo mám na to veľa dôvodov a ani jeden nie je lenivosť. Mojim koníčkom je všetko, vrátane náboženstiev a histórie, politiky či športu. A teraz  k veci….

Skupina ľudí asi 450 000(asi 10% počtu oprávnených voličov), ktorá má veľkú obavu o budúcnosť našej spoločnosti zorganizovala úspešné zbieranie podpisov a dosiahla vyhlásenia referenda o zachovanie tradičnej rodiny.  Pritom je počet oprávnených voličov na Slovenku asi 4 392 451( 2012)…Tu sú otázky na ktoré máme odpovedať:

  1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
  2.  Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
  3.  Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho  správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

Hovoria si ochrancovia tradičnej rodiny. A teda vbehnime do ich náboženskej histórie a zistíme, že tradičná rodina v židovstve daná bohom vôbec nehovorí o jednom mužovi a jednej žene. Dokonca Abrahámova manželka Sára mu dala do postele slúžku Hagar aby mohol mať potomka. A aj ho mal a volal sa Izmail.

Oponujete, že to boli židia a nie kresťania? No ale kresťania mohli mať tiež viacero žien, ako dokazuje prvý list Pavla Timotejovi: Prvý Timotejovi  11 Žena nech prijíma poučenie v tichosti so všetkou podriadenosťou.   12  Žene však nedovoľujem učiť, ani vládnuť nad mužom, ale nech si počína v tichosti.

Vierohodné je toto slovo: ak sa niekto chce stať biskupom, túži po dobrej úlohe.   2  Biskup musí byť bezúhonný, muž jednej ženy, triezvy, uvážlivý, slušný, pohostinný, schopný učiť,   3  nie pijan, nie bitkár, ale mierny, nie neznášanlivý ani lakomec;   4  musí dobre viesť vlastnú domácnosť, deti učiť poslušnosti so všetkou dôstojnosťou.   5  Ak niekto nevie viesť vlastnú domácnosť, ako sa bude starať o Božiu

Čo tu vidíme?  Nie málo. Vidíme, že žena má byť ticho a podriadená mužovi.. vidíme, že BISKUP má byť mužom JEDNEJ ženy.. teda, že ak chce viesť cirkevné spoločenstvo musí byť manželom a otcom.. Ak je tam jednej ženy, zároveň to znamená že ešte v tej dobe bolo mnohoženstvo a to by teda praktikovať nemal, dokonca ani slovko o celibáte….

Takže ak cirkev  na druhom Lateránskom koncile v roku 1139  zaviedla celibát, napriek VÝSLOVNÉMU odporúčaniu sv. Pavla aby aj diakoni aj biskupi mali manželky a rodiny… ako niekto môže hovoriť o TRADIČNEJ rodine? Od akého času budeme prijímať rozhodnutia cirkvy že už sú správne a teda sa na ne môžeme odvolávať???

Boh vôbec nikde neprehlásil, že rodinu musí tvoriť jeden muž jedna žena a ich deti.

K otázke č.2…. je absolútne v protiklade s článkom 21 Európskej charty základných práv:  Nediskriminácia 1. Zakazuje sa akákoľvek diskriminácia najmä z dôvodu pohlavia, rasy, farby pleti, etnického alebo sociálneho pôvodu, genetických vlastností, jazyka, náboženstva alebo viery, politického alebo iného zmýšľania, príslušnosti k národnostnej menšine, majetku, narodenia, zdravotného postihnutia, veku alebo sexuálnej orientácie. 2. V rozsahu pôsobnosti zmlúv a bez toho, aby boli dotknuté ich osobitné ustanovenia, je zakázaná akákoľvek diskriminácia z dôvodu štátnej príslušnosti.    VIDÍTE?? Nediskriminácia na základe SEXUÁLNEJ orientácie..

A čo robí otázka č.2? Chce od nás občanov, aby sme diskriminovali v prípade adopcií detí určitú skupinu ľudí, na základe ich sexuálnej orientácie.

K otázke č.3  Čo bude nasledovať nabudúce? Zákaz matematiky?? Ak sa skupine rodičov nebude pozdávať? Zákaz výtvarnej výchovy?? Alebo čoho?? Odkedy v normálnej demokratickej spoločnosti ide skupina rodičov rozhodovať, čo sa bude učiť v „štátnych „ školách? Veď táto skupina ľudí má právo v každom meste založiť i svoju súkromnú školu, v ktorej si určí , že takýto predmet nebude v osnovách. Ale pokiaľ máme zastupiteľskú demokraciu, tak o náplni vyučovania rozhoduje Ministerstvo školstva ktoré je riadené politickým nominantom  dosadeným na základe volieb. Ak chce niekto výraznú zmenu má na ňu dostatok možností, stačí viesť príslušné ministerstvo a presadiť patričný zákon, alebo len zmeniť učebné osnovy. Čo tomu bráni? Aha?? Mať väčšinu a politickú silu na takúto zmenu.

A všeobecne k postoju práv menšín.  Hoci je LGTB asi len 4%  boli bohom rovnako stvorení ako heterosexuáli a majú mať rovnaké práva. Nehovorím tu o pedofiloch ( tí sú aj tak viac u heterosexuálov vrátane cirkvi, ako u homosexuálov) nehovorím ani o „slávikovcoch“ , ktorí praktizujú sex s rovnakým pohlavím za peniaze a pred kamerami. Hovorím o normálnych ľuďoch, ktorých stvoril boh s dušou v tele iného pohlavia. Prečo by oni nemali mať rovnaké práva ako heterosexuáli? Všetci HOMO sa narodili v HETERO rodinách a aj tam boli vychovávaní. A predstavte si, ten hetero spôsob života, ktorí ich obklopoval od narodenie nemal na ich HOMO podstatu ŽIADEN vplyv. Ako je teda možné, že tu NIEKTO argumentuje , že opačne to nebude fungovať?? TEDA že ak bude dieťa vyrastať v homo rodine, tak URČITE z neho vyrastie HOMO??? NO NIE.. veď to vidíme práve na tých homosexuáloch, ktorí v žiadnej homosexuálnej rodine nevyrástli a tá hetero orientácia ich rodičov na nich vôbec nevplývala. Nespadli z neba, ani z mesiaca.. vyrástli všetci v hetero rodinách, dokonca 75% na Slovensku ich vyrástlo v KRESŤANSKÝCH rodinách.

Záverom. Nie som zástancom ich „pride parád“, ani žiadnych exibícií. Ale robiť referendum o niečom, čo neprinesie žiadnu  zmenu, sa mi zdá rovnaké ako tie ich „pride parády“  a ešte to platíme my všetci z našich daní.  Referendum je zbytočné, prvá otázka je už vyriešená v ústave čl.41Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých., druhá je v nesúlade článku 21 mnou spomenutej nadnárodnej charty a tretia je absolútne proti základom demokracie… skupina rodičov si chce vyhradiť právo zásahu do vyučovacích osnov, hoci má možnosť toto urobiť demokratickými postupmi fungujúcimi v našej spoločnosti.

Ak bude referendum úspešné, nemám žiaden problém s upravenými zákonmi. Avšak to isté očakávam od aktérov a zástancov referenda, ak bude neúspešné, tak očakávam že rovnako budú ONI rešpektovať demokraciu, ktorá platí aj pri mojom víťazstve ale aj pri prehre.

Žiadna z troch otázok nie je taká závažná, aby som s zúčastnil tohto zbytočného referenda. A vôbec si nemyslím,  že sa svet zrúti ak bude úspešné alebo neúspešné. Len mi vadí, že slúži k exibovaniu skupiny ľudí, ktorí chcú potláčať práva inej. Malej skupiny, ktorá si svoj osud nevybrala.  A to si hovoria kresťania a stále nás presviedčajú o kresťanskej láske.. ako vidno tá je láskou len medzi kresťanmi ( ani to nie, lebo sa medzi sebou vraždili po celé tisícročia).. navonok k iným v žiadnom prípade.

P.S.: Pápež je tolerantný k Inakosti.( kto som ja , aby som ich súdil?)… prečo naši referenďáci nie??

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112757x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív