Založ si blog

Špionáž z vesmíru má dokonalú fotografiu. Prečo fotky z Ukrajiny sú ako spred sto rokov?

Včera boli zverejnené snímky aké dokáže robiť nový satelit pre Google, teda pre civilné využitie.  Na nich je možné vidieť  otvorené nakladacie priestory na lietadle pristavenom na letisku k nástupnej rampe.

Digitálne podklady, ktorých zobrazovací bod bude predstavovať plochu 40×40 centimetrov a bude vyrátaný z dát, ktoré sú ešte presnejšie. Samotné snímanie prebieha vo viacerých frekvenčných pásmach s bodovým rozlíšením 30×30 bodov. Kým na fotografiách z miest možno vidieť otvorené dvere automobilov či tenké konštrukčné prvky lietadiel, v teréne môžeme očakávať pohľady, ktoré nám priblížia krajinu z netradičného uhla s detailmi, ktoré za to stoja.

Satelit WorldView-3 obsahuje technológie na odfiltrovanie oblačnosti, smogu a dymu či na korekcie farieb a bude na obežnej dráhe krúžiť minimálne sedem rokov.

Tu sú ukážky fotografií pre normálny sektor používateľov, ktoré vie robiť nový satelit( červená bodka ukazuje kde stojí zväčšené lietadlo):

lietadlo1 lietadlo2 lietadlo3 lietadlo4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak ako je možné, že pri VOJENSKÝCH fotografiách dokazujúcich prítomnosť ruských inváznych vojsk  na Ukrajine majú tieto kvalitu  zo začiatku 20. storočia?  Prečo niekto úmyselne ako dôkaz predkladá nič nepreukazujúce snímky? Je to len náhoda, alebo máme uveriť tomu, že vojenská špionážna služba USA ďaleko zaostáva svojim technickým vybavením za civilnou firmou Google?

Tu je  záber z Ukrajiny z 23.7.2014, ako ho poskytli USA… dôkaz o ostreľovaní Ukrajiny spoza ruskej hranice:

NATO1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj nových : http://tech.sme.sk/c/7364804/ako-budu-vyzerat-nove-satelitne-google-mapy-pozrite-si-ukazky.html#ixzz3CL05laDk

 

Neviem, či tí dobrovoľníci, ktorí prešli rusko -ukrajinskú hranicu patria alebo nepatria k regulárnej armáde, či bojujú na ukoristených ukrajinských tankoch alebo nie. Jedno viem, nik nechce povedať pravdu, ani jedna zo strán konfliktu, teda Kyjev a „Opolčenci- vzbúrenci“ Prečo napríklad nezverejnil Kyjev dodnes o koľko techniky prišiel na vzbúreneckom území v kasárňach? Predsa nám nikto nebude tvrdiť, že na tak veľkom území nebola žiadna vojenská výzbroj, ktorý sa im nedostala do rúk….  Ukázanie tankistov s ruskou vlajkou sediacich na tanku nemôže byť predsa dôkazom o ruskej invázii…  Jedno je zvláštne, kým prezident Petro Porošenko vyjednáva o mieri, v tom istom čase kričí premiér Jaceňuk „do zbrane“….

Verím, že dôjde k uregulovaniu tohoto konfliktu pred prerastením do otvorenej vojny. A som veľmi zvedavý na postoj analytika napríklad súdruha Dulebu, ak Rusko neobsadí ani kúsok východnej Ukrajiny, len sa dá konečne záruka na normálny život tamojším rysky hovoriacim obyvateľom Ukrajiny.

Strategický výsledkok NATO dosiahne aj bez otvorenej vojny. Sú to DVA základné body…. má istotu prezbrojenia veľkej ukrajinskej armády na svoju techniku v najbližších desiatich rokoch a posunutie stabilných základní NATO smerom na východ  a to o podstatný kus…. z Nemecka na Pribaltiku a Ukrajinu. Ten druhý cieľ však bude ešte zložitý, s tým musí samozrejme súhlasiť aj Moskva, hoci nejde o ich územia. Moskva zasa zmení svoju vojenskú doktrínu, v ktorej boli doteraz NATO, a EU nazývané ako partnerské strany. Nový názov v doktríne nebude pre nás lichotivý.. prejdeme pravdepodobne do kolonky protivník. A pritom od začiatku šlo len o tieto dva ciele a o žiadnu slobodu pre Ukrajinu.

P.S.: prečo nám USA neukážu dôkazné fotografie v takejto kvalite?? Pán Duleba, prečo sa ich nespýtate, určite ich majú…

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3133172x
Priemerná čítanosť článkov: 5717x

Autor blogu

Kategórie

Archív