Založ si blog

Bude v Európe ohraničená konvenčná vojna?

 

Už viac mesiacov pozorujeme  zvyšovanie napätia v Európe, no všetci sme presvedčení, že nás sa to netýka.  Na Ukrajine už dva krát zvrhli zákonne zvolenú vládu, lebo sa im nepáčili jej kroky. Je zarážajúce, že ostatná politická špička EU tomuto kroku tlieska, hoci je vysoko nedemokratický.  A to len preto, že to bolo vždy zvrhnutie pro ruskej vlády  „ demokratickými“ silami.

Po oddelení Krymu na základe referenda od Ukrajiny si mysleli aj východné časti tejto republiky, že si môžu vybojovať väčšie práva . Vyšli do ulíc a obsadili vládne budovy a inštitúcie. Kyjevská reakcia nenechala na seba dlho čakať, začal sa boj vlády proti vlastnému obyvateľstvu. Ten prešiel do regulárnej občianskej vojny na ohraničenom území.

Teraz sa však pripravuje niečo nebezpečnejšie, povedal by som FATÁLNE. Spomínate si na „vehementné „ presadzovanie  výstavby radaru v Čechách a rozmiestnenie raketových kompletov v Poľsku? Vtedy nám bolo tvrdené, že to má byť ochrana európskeho vzdušného priestoru proti Iránskym raketám. Hlupák, čo neovláda zemepis- pre mládež geografiu by snáď tomu aj uveril. Až po eskalácii vojenskej činnosti na Ukrajine dáva ten nedávny boj o radar zmysel. Spomínate kedy to bolo? Už vtedy si USA robili predpolie pre tento scenár ktorý nastal. Takže presviedčať ma, že to, čo sa deje východne od nás je vecou ukrajinského ľudu, je nedôveryhodné. Vidíme ako dlho dopredu sa náš spojenec na túto akciu pripravoval.

Všetko nasvedčuje tomu, že do konfliktu bude zatiahnutá regulárna armáda Ruskej federácie. Ukrajinská strana robí pre túto alternatívu úplne všetko, vrátane ostreľovania svojich vlastných miest, kde väčšinu obyvateľstva tvorí ruská menšina.

Ako poznáme , že sa pripravuje väčší konflikt? Jednoducho!  Začnú sa pravidelné dezinformačné kampane o situácii, ktoré si nemôžeme overiť. Je potrebné získať verejnú mienku doma (USA, Rusko) aj vo svete na svoju stranu, aby bola zabezpečená domáca aj medzinárodná podpora tejto avantúry. Tohto sme svedkami už niekoľko mesiacov. Neustále treba poukazovať na druhú stranu, ako sa zapája do zatiaľ vnútorného konfliktu, treba dávať každý deň informácie o jeho účasti v konflikte, o tom že porušuje všetky medzinárodné práve normy. Treba mu vložiť do úst želanie obsadiť dané teritórium( z opačnej strany nástup fašizmu u suseda ), toto treba podporovať každodennými správami. Čo na tom, že neexistuje žiadna fotografia tých obrnených jednotiek, že tie BVP vlastne môžu byť ukrajinské, veď sa ich kopa vzdalo a prešlo k rebelom. Stačí aby bol svet presvedčený, že všetko čo sa o Rusoch hovorí je pravda.

Ďalší krok je zvýšenie svojej vojenskej prítomnosti v regióne. Práve dnes sme sa dozvedeli, že v Bulharsku začalo operovať 15 amerických bojových lietadiel F15…. A každý amatér  čo sa zaujíma o letectvo vie, že tie lietadlá sú určené hlavne na vedenie protizemných operácií.  Masírujeme verejnú mienku  ďalej, pritom ani nevnímame eskaláciu napätia. Stále si myslíme, že sa nás to netýka. Rusi už zrušili aj embargo na dovoz mlieka a mliečnych výrobkov, dovolili svoje mäsové embargo oklamať dovozom cez Bielorusko a Kazachstan.  Ale čo sa dočítame? Na Ukrajine operujú ruské ozbrojené sily, boli zajaté dve obrnené vozidlá patriace Rusom. Večer vám ich ukážeme. Kto preverí pravdivosť???  Presne sa dozvieme odkiaľ prišli, rovnako ako sme sa dozvedeli nezvratné dôkazy, kto vystrelil raketu na ten Boeing.  Do des NIČ a je to už dva mesiace. Ďalším krokom bude postupné zmrazenie diplomatických misií a vtedy pôjde už do tuhého.  V Bulharsku môže byť z 15 kusov razom 150,  a vzdušná operácia na podporu Kyjeva sa bude môcť začať. Šéf NATO vyhlásil, „ ak bude napadnutá alebo ohrozená jedna z krajín NATO budeme reagovať presne podľa článku 5… teda celé NATO sa zúčastní  operácie voči nepriateľovi. ESTÓNSKO, LOTYŠSKO, LITVA BULHARSKO.. stačí málo a konflikt je tu.

Začiatok operácií v Bulharsku priblížil daný konflikt výrazným spôsobom k centrálnej Európe. Konečne by sme mali začať vnímať vývoj na Ukrajine ako ohrozenie vlastnej slovenskej bezpečnosti. Lebo tomu taj je, a koná sa tak na základe dlhodobého strategického plánu jedného z našich spojencov.  Lebo ten si myslí, že teritoriálna vojna niekde v Ukrajine sa ho nemôže dotknúť a prinesie mu len rozhýbanie zbrojárskeho priemyslu a tým aj celej ekonomiky.  A Ukrajina so svojou slobodou?? A koho že to zaujíma? Stalo sa Iraku slobodnejšie a ekonomicky lepšie NO NIE.. a kto sa nad tým zamyslel po toľkých rokoch od zvrhnutia Saddáma? NO nikto.

Keď Kaddáfí zastrelil pár svojich ľudí, bol zbombardovaný, prečo sa rovnaký postup nezvolil voči Kyjevu? No lebo dlhodobý plán na vyvolanie ohraničeného vojnového konfliktu v Európe sa plní nad očakávanie dobre…. A Ukrajina? Koho zaujíma? Veď ich je dosť .. pár stotisíc hore dolu…  Vážne si myslíme, že sa nás ten konflikt netýka????

Príznaky prípravy vojnového konfliktu: – narastanie napätia v danom teritóriu, získanie podpory verejnej mienky domácej a svetovej pre svoje ciele, postupné zvyšovanie napätia, náhodné alebo cielené malé vojenské akcie, vyhlásenia obmedzenia obchodu, sankcie a embargá, izolovanie protivníka od svetových zásob potravín a technológií, od zdrojov pohonných hmôt, zvyšovanie napätia diplomatickými nótami, zvyšovanie vojenskej prítomnosti v blízkosti predpokladaného priestoru vedenia bojovej činnosti…. vyvolanie malého ozbrojeného konfliktu medzi znepriatelenými stranami. Prerastanie konfliktu do väčších rozmerov.. použitie malých jadrových zbraní v obmedzenom teritoriálnom konflikte je podľa amerických stratégov prípustné.

POSKYTNUTIE svojej vojenskej sily pre demokratické riešenie konfliktu.

P.S.: 22.8. po týždňovom čakaní na preclenie a sprievod červeného kríža vošla ruská humanitárna pomoc na územie ukrajiny.. a tá toto vyhlásila za akt agresie voči svojmu územiu.. takže prečo to neskontrolovali a nevpustili doteraz?? aby to mohli vyhlásiť za agresiu a vojenský konvoj?? a je to presne tak ako píšem.. každá zámienka dobrá.. aj keď dôkaz nikdy nik nepodá..

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112083x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív