Založ si blog

Európa a prisťahovalectvo, je rasizmus len „biely“?

Dcéra mi študuje v Londýne a donedávna bývala v Tottenhame, kúsok od miestneho futbalového štadióna známych „ Kohútov“.

Bol som tam minulé leto. V žiadnom prípade nemôžem o sebe povedať, že som rasista alebo xenofobik. Pri prechádzke touto časťou Londýna som zostal zarazený. Priamo v srdci jedného z najväčších európskych miest v ranných hodinách som videl zarážajúci nepomer detí čakajúcich na dopravu do školy. Ľahko ich rozpoznáte, lebo sú v uniformách. Na zastávkach autobusov bol pomer detí pôvodného obyvateľstva k prisťahovalcom asi 5% k 95% v prospech tých čo sa do Anglie prisťahovali. Skoro som odpadol. Je to vôbec možné???  Kde sú deti pôvodných obyvateľov Londýna?? Dcéra mi vysvetlila, že  nielen v tejto štvrti je to jednoducho tak.

A teraz čítam o veľkých nepokojoch práve v Tottehame, odkiaľ sa začínajú šíriť po celom Londýne. Kriminalita v týchto štvrtiach je vysoká a úprimne povedané sa ani nečudujem, že pôvodná „ výrazná menšina“  začína mať rasistické sklony. Lebo rasistické nálady prisťahovalcov sa nepovažujú za rasizmus.. Lebo oni môžu všetko a ostatní ak niečo… hneď sú obvinení z rasizmu. Dá na búdku biely čiernemu .. je to rasizmus.. dá na búdku čierny bielemu.. je to výtržnosť…. a toto sa netýka len Londýna či Veľkej Británie..

V Londýne zastrelia občana pri kontrole na nelegálne držanie zbraní u karibských prisťahovalcov , lebo začal streľbu na policajta. Prisťahovalci vybehnú do ulíc  a začnú demolovať majetok iných. Lebo oni to hneď posúdili ako rasizmus.. lebo sa im takéto uvažovanie roky rokúce dovoľuje a toleruje.

Dcéra kedysi pred tromi rokmi žila na internáte a jeden Afričan od nej pýtal žuvačku. Nedala mu, lebo už nemala.. On ju obvinil z rasizmu.. nedáš mi lebo som čierny.. a šiel sa na ňu sťažovať…. Ukázalo sa , že ozaj žuvačku nemala ani keby bol biely ako vápno.. A toto je im dovolené pri akejkoľvek príležitosti, presne ako na Slovensku či v iných krajinách. Postoj pôvodného obyvateľstva je hneď skúmaný z pozície rasizmu, a činy prisťahovalcov sú brané ako sebaobrana či  ako výtržnosť. Nikdy nie ako rasizmus voči bielym.. PREČO???  Prečo zákon neplatí pre všetkých úplne rovnako???? Prečo majú mať prisťahovalci výhodu nerasisticky páchaných trestných činov?? Prečo je len biely rasista??

Prisťahovalci by mali mať 100% rovnaký prístup k spravodlivosti a teda aj k posudzovaniu či nespáchali čin z rasistických pohnútok ako pôvodné obyvateľstvo. Prax nám však ukazuje, že tomu nie je zďaleka tak. Ak teraz podpaľujú obchody len „ bielych“ majiteľov.. prečo sa to okamžite nevyšetruje ako RASIZMUS???? V tom demokratickom LONDÝNE??? Pozrite si články a všade sa píše o nepokojoch.. a nie o rasistických nepokojoch. Ak by tiahli mestom pôvodní obyvatelia a zapaľovali by reštaurácie a obchody prisťahovalcov, hneď by boli správy plné rasizmu.. Prečo ten dvojaký meter?? Páni novinári- strážcovia demokracie.. kde je vaša úloha?? Prečo sa bojíte nazvať veci pravými menami?? Alebo ste presvedčení, že rasizmus voči „bielym“ neexistuje???

Nie som si celkom istý…. Ja len toľko…

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137035x
Priemerná čítanosť článkov: 5725x

Autor blogu

Kategórie

Archív