Založ si blog

Grécko má problém? Nech predá ostrovy…. Môj euroval.

Inšpirovala ma  historická skutočnosť, ako USA prišli  k Aljaške.  To jedného pekného dňa , presnejšie 18.otóbra 1867, ju minister zahraničných vecí William H. Seward vyjednal pre USA a podpísali  zmluvu o kúpe. Za smiešnych 7,2 milóna USD.( povrávalo sa škodoradostne, že ju cár prehral v kartách a takto len splatil dlh a ešte mu aj zostalo..)  Pritom Aljaška patrila Rusku len od roku 1741, keď ju pre cára objavil cestovateľ Vitus Bering. Prvé európske stále sídlo tam vzniklo až v roku 1784. Rusom sa ju nikdy nepodarilo poriadne skolonizovať a tak ju predali Američanom. Keby tak vedeli čo predávajú.  Aljaška sa však stala „štátom“ USA oficiálne až 3.1.1959.

Ak má terazky Grécko neskonalé problémy, tak ich môže vyriešiť úplne jednoducho. Predať pár ostrovov a má dočasne po problémoch.  Myslím si že by sa našlo dostatok štátov alebo súkromných firiem či dokonca osôb, ktoré by si nejaký ten ostrov radi kúpili. Reformám by sa aj tak nevyhli, ale nepotrebovali by toľké miliardy eur na svoje bežné fungovanie od ostatných. A mohli by získať viac času na riešenie reštrukturalizácie svojich problémov.

Oni sú však chytrí a radšej vycicajú ostatné európske štáty a budú sa tváriť že sa zachraňujú. Radšej budú štrajkovať, veď im berú niečo, čo mali dostatočne dlho a už si na to zvykli. Pomoc?

ANO.. ale najskôr by som u nich zaviedol presne rovnaké platy, dôchodky  či sociálne zabezpečenie ako má napríklad Bulharsko či Slovensko. Aby vedeli ako sa dá vyžiť z priemerného platu 500 euro alebo nášho priemerného  dôchodku . A Až potom by si vážili to, čo im má aj po prísnych opatreniach zostať.

Alebo predajte tie ostrovy a máte na rozhadzovanie aj ďalej. Veď nie je nič jednoduchšie. .. Banky?? Ak majú zisk, tak prečo sa nedelia aj s nami?? Prečo máme my sanovať ich zlú investíciu?? Presne tak ako sme sanovali  veľkú krízu v USA, ktorá skoro položila celý svet. My všetci sme doplatili na to, že v Amerike si mohol na nesplatiteľný úver nechať postaviť dom HOCIKTO.  Moja dcéra zostala dva roky nezamesnaná kôli nejakému amíkovi čo nesplácal… Je mi to treba????

Ja len toľko..

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134434x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív